Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis mobil China Tujuan Warta Pamrentah News wong Resorts tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Ancaman keamanan: Resor pantai Cina nglarang mobil Tesla 'mata-mata'

Ancaman keamanan: Resor pantai Cina nglarang mobil Tesla 'mata-mata'
Ancaman keamanan: Resor pantai Cina nglarang mobil Tesla 'mata-mata'
ditulis dening Harry Johnson

Miturut laporan paling anyar, Resor pantai Cina sing misuwur amarga alam lan situs sejarah bakal ngetrapake larangan lengkap kanggo kabeh kendaraan listrik Tesla sing bakal ditindakake paling ora rong wulan.

Larangan Tesla sing diusulake Resor Beidaihe bakal dileksanakake tanggal 1 Juli sadurunge rapat patemon pejabat tinggi pemerintah China ing kana.

Beidaihe sacara tradisional dadi tuan rumah retret musim panas kanggo kepemimpinan politik negara, lan miturut pejabat lokal, keputusan kanggo nglarang mobil sing diprodhuksi dening produsen mobil AS sing ana gandhengane karo "urusan nasional" lan pengumuman resmi larangan kasebut bakal ditindakake ing dina-dina sing bakal teka.

Ketoke, panguwasa China percaya yen kendaraan Tesla digawe AS, dilengkapi kamera lan sensor, bisa digunakake kanggo ngumpulake informasi rahasia, sing banjur bisa ditransfer menyang pamrentah AS.

Teslas sadurunge dilarang mlebu ing sawetara wilayah liyane ing China. Larangan sing padha ditindakake ing awal Juni ing Chengdu ing sisih kidul-kulon China, sadurunge kunjungan menyang kutha kasebut dening Presiden Xi Jinping.

Ing wulan Maret taun kepungkur, angkatan bersenjata China nglarang karyawan teka menyang pangkalan militer lan kompleks omah ing Teslas, amarga kuwatir babagan kamera sing dipasang ing mobil sing ngumpulake data sensitif.

Kendaraan Tesla duwe kamera luwih akeh tinimbang mobil saka produsen mobil liyane. Teslas nggunakake sawetara kamera cilik sing ana ing njaba sing nggampangake parkir, autopilot lan fungsi nyopir. Umume model Tesla uga duwe kamera interior sing dipasang ing sadhuwure kaca spion, sing mbantu nglacak manawa sopir wis nggatekake dalan sing cukup.

Sajrone rapat virtual ing Maret 2021, Kepala Eksekutif Tesla Elon Musk nolak banget tuduhan China babagan spionase potensial dening kendaraan kasebut.

"Yen Tesla nggunakake mobil kanggo nindakake kegiatan spionase ing China utawa ing ngendi wae, kita bakal ditutup ... Ana insentif sing kuat kanggo kita dadi rahasia," ujare Musk.

Miturut Musk, kamera sing dibangun ing kendaraan mung diaktifake ing Amerika Utara, lan kabeh data sing diklumpukake Tesla ing China bakal disimpen ing negara kasebut.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...