Anggur saka Spanyol? Ora Perlu Takon, Cukup Tuang

anggur - gambar duweni saka e.garely
anggur - gambar duweni saka e.garely

Aku bubar nekani acara perdagangan anggur sing disponsori dening Guía Peñín, pandhuan anggur Spanyol sing misuwur amarga evaluasi lan rating anggur saka saindenging Spanyol. Diadegake dening José Peñín, pandhuan iki dianggep banget amarga protokol ngicipi sing ketat lan jangkoan lengkap babagan anggur Spanyol.

Nggunakake skala 100-titik sing canggih, panuntun ngevaluasi anggur adhedhasar kritéria kayata aroma, langit-langit, struktur, lan kualitas sakabèhé. Anggur sing entuk skor 90 poin utawa luwih diakoni minangka luar biasa, dene sing ngetung ing ngisor 80 poin umume dianggep rata-rata utawa ngisor par.

Nggoleki WOW

Nalika aku rawuh kelas master perdagangan anggur, iku ora aneh kanggo nemokake siji utawa loro anggur ngédap antarane baris munggah. Nanging, mayoritas-mbok menawa wolung, sepuluh, utawa malah rolas-cenderung oke, nanging lack kualitas saestu wow-inducing. Nanging, pangarepanku ngalami owah-owahan sing signifikan sajrone acara Guia Penin anyar ing NYC. Saka sepuluh anggur sing disedhiyakake, sangang sing nggumunake kalebu ing kategori gedhe, luwih gedhe, utawa pancen apik banget.

1. 2016 Las Tierras de Javier Rodriguez El Teso Alto. Tempranillo (100%)

Las Tierras de Javier Rodríguez "El Teso Alto" minangka anggur sing langka lan bergengsi sing digawe dening Rodríguez Sanzo ing panuntun dhumateng winemaker Javier Rodríguez. Asalé saka kebon anggur pra-phylloxera siji ing El Ego, dumunung ing 830 meter ing sadhuwure segara, kanthi tanduran anggur ditanam ing taun 1886.

Proses winemaking diwiwiti kanthi pilihan anggur sing tliti ing meja sortir, banjur proteksi nganggo es garing lan fermentasi ing tong kayu kanthi kontak kulit sing dawa nganti 25-30 dina. Sawise ditekan, anggur ngalami fermentasi malolactic ing tong 225-, 300-, lan 500-liter, ing ngendi iku diwasa telung taun ing 80% oak Prancis lan 20% oak Amerika.

Diadegake ing taun 2003, Rodríguez Sanzo dirayakake amarga praktik ramah lingkungan lan dedikasi kanggo metode organik lan biodinamika, njamin anggur sing asli nggambarake terroir.

Vintage 2016 saka "El Teso Alto" misuwur amarga kerumitan, nyedhiyakake simfoni rasa kalebu woh-wohan abang, oak, vanila, lan mineral. Dipasangake kanthi apik karo daging abang panggang, daging game, lan keju sing wis tuwa, sing pungkasane dadi velvety kanthi tanin terpadu lan kaasaman olahan.

• Cathetan

katon

Anggur kasebut menehi warna ruby ​​​​jero, nuduhake konsentrasi lan kemudaan.

Aroma

Ing irung, ana buket kompleks saka blackberry, ceri, lan plum sing wis mateng, digandhengake karo cathetan vanila, cedar, lan rempah-rempah sing wis tuwa. Ana uga sentuhan kulit lan tembakau, nambah kedalaman lan kerumitan.

langit-langit

Langit sugih lan lengkap, kanthi tannin velvety sing nyedhiyakake struktur lan keseimbangan. Rasa woh-wohan peteng didominasi, dilengkapi lapisan kayu oak panggang lan sentuhan coklat. Anggur kasebut nduweni kaasaman sing nyenengake sing nambah kesegaran lan njamin finish sing dawa lan terus-terusan.

sakabèhé

 Iku embodies inti saka Tempranillo karo profil woh-maju sawijining, imbang dening integrasi Oak elegan lan struktur rapi.

2. 1730 VORS Amontillado BF S AM Alvaro Domecq minangka sherry Amontillado umur sing diprodhuksi dening Bodegas Alvaro Domecq ing Jerez, Spanyol.

1730 VORS Amontillado BF S AM dening Alvaro Domecq asale saka salah sawijining kebon anggur Sherry sing paling tuwa lan paling dihormati ing Jerez, Spanyol. Mangkene sawetara wawasan babagan kebon anggur lan maknane:

Kebon anggur kasebut wiwit taun 1730, nyoroti tradisi lan keahlian nggawe anggur ing wilayah Jerez. Istilah "VORS" (Vinum Optimum Rare Signatum) tegese Sherry sing wis umure luwih saka 30 taun ing sistem Solera tradisional, kanthi "BF S AM" nuduhake rincian spesifik babagan proses penuaan lan klompok kebon anggur. Klasifikasi iki dilindhungi undhang-undhang kanggo Sherries saka kualitas ngédap lan langka.

Alvaro Domecq minangka jeneng sing dihormati ing produksi Sherry, sing dikenal kanthi standar ketrampilan lan kualitas sing paling dhuwur. Dedikasi kulawarga kanggo metode tradisional lan keahliane nangani kahanan iklim unik ing Jerez nyumbang kanggo karakter sing beda saka Sherries.

Kebon anggur entuk manfaat saka microclimate unik Jerez, ditondoi dening panas panas lan mangsa entheng, kang becik kanggo budidoyo saka anggur Palomino digunakake ing produksi Sherry. Lemah kapur ing wilayah kasebut uga nduweni peran penting kanggo menehi mineralitas lan kerumitan kanggo anggur.

1730 VORS Amontillado ngalami proses tuwa sing tliti ing sistem Solera lan Criadera, ing ngendi anggur lawas dicampur karo sing luwih enom saka wektu. Proses iki ngidini kanggo ngembangake rasa lan aroma khas Sherry, kalebu nutty karakteristik, cathetan oksidatif lan kerumitan sugih.

• Cathetan

katon

Sherry iki nampilake werna amber jero karo werna emas, nuduhake proses tuwa sing dawa.

Aroma

Irung banget aromatik, nyedhiyakake macem-macem aroma sing kompleks. Cathetan awal saka almond panggang, hazelnut, lan walnuts dilengkapi karo petunjuk karamel, ara garing, apricot, lemon, madu, madu susu, lan kulit jeruk. Ana kualitas saline subtle sing nuduhake asal lan tuwa ing flor, lapisan ragi sing mbentuk alami ing ndhuwur sherry nalika proses tuwa. Lapisan iki nglindhungi anggur saka oksidasi lan nyumbang rasa lan aroma unik kanggo anggur nalika diwasa. Anggur sing umure ana ing sangisore flor asring ngembangake ciri kayata rasa nuttiness, kekeringan, lan kualitas saline sing subtle.

langit-langit

Sugih lan velvety, kanthi karakter kacang pocapan lan sentuhan kerumitan oksidatif ing langit-langit. Rasa woh-wohan garing kayata apricot lan kurma muncul, bebarengan karo nuansa toffee lan rempah-rempah sing alus. Asam kasebut uga terintegrasi, nyedhiyakake kesegaran lan keseimbangan kanggo kasugihan anggur.

Rampung

Rampung kasebut dawa lan terus-terusan, ninggalaké kesan sing isih ana minangka lapisan lapisan tart sing nggedhekake saran kacang seger lan angin segara.

3. Bodegas Chivite Colección 125 Vendimia Tardía (panen pungkasan) 2021 B FB D (huruf nuduhake rincian spesifik babagan anggur, kayata blok kebon anggur (B), jinis fermentasi (FB), lan bisa uga sebutan khusus (D).

Pabrik anggur nggunakake kode kanggo mbedakake batch utawa kanggo nunjukake cara utawa karakteristik produksi tartamtu). Anggur iki diprodhuksi saka varietas Moscatel de grano menudo, sing asale saka kebon anggur "El Candelero", ditanam ing taun 1969 lan dipanen kanthi tangan kanthi 12 proses pilihan saka Oktober nganti Desember. 100% Moscatel de Grano Menudo

Anggur dipanen luwih cepet tinimbang biasane, supaya bisa luwih mateng ing wit anggur. Panen pungkasan bisa nyebabake anggur kanthi kandungan gula sing luwih dhuwur lan rasa sing luwih konsentrasi, asring dikarepake kanggo panganan cuci mulut utawa anggur panen pungkasan.

Kualitas lan Karakteristik

Anggur sing dicap minangka 'Colección' biasane nuduhake koleksi utawa seri khusus dening produser, asring menehi tandha kualitas utawa keunikan sing luwih dhuwur. Bodegas Chivite, pabrik anggur Spanyol sing misuwur kanthi sejarah wiwit taun 1647, 'Colección 125' nandhani pengetan tonggak penting utawa vintages sing luar biasa, kanthi '125' bisa uga nuduhake ulang taun utawa rilis edisi khusus. Anggur manis alami iki diprodhuksi saka anggur muscat gandum cilik sing paling apik sing wis mateng ing kebon anggur El Candelero dhewe, 45 taun, lan difermentasi suwene 5 wulan ing tong kayu oak Prancis anyar.

Digawe saka anggur Muscat gandum cilik sing dipilih kanthi ati-ati, overripe ing kebon anggur El Candelero sing umure 45 taun, ngalami proses fermentasi sing tepat sajrone 5 wulan ing tong kayu oak Prancis anyar. Pendekatan artisanal iki ngasilake anggur manis alami sing diakoni minangka salah sawijining sing paling apik ing Spanyol.

• Cathetan

Nyedhiyakake warna emas sing kuat, anggur menehi irung kanthi buket kompleks sing nampilake akasia, cendana, lan aroma woh manisan. Ing langit-langit, iku elegan lan ekspresif, nawakake entri sing amba kanthi keseimbangan sing apik, silkiness, lan finish lingering. Senadyan rasa manis, anggur tetep seger saka kaasaman sing seimbang. Dikenal amarga rasane sing enak, nuduhake cathetan madu sing sugih bebarengan karo woh-wohan tropis lan apricot sing wis mateng.

Kanthi werna emas sing kuat lan padhang, irung kasebut nyedhiyakake buket sing rumit lan kuat kanthi cathetan akasia, cendana, lan woh candied. Elegan lan ekspresif, ing tutuk nuduhake entri sing amba lan keseimbangan sing apik banget. Silky, kanthi acidity apik lan dawa banget. Pangobatan artisanal lan alus sing ditampa anggur iki menehi kapasitas sing penting kanggo tuwa ing botol.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...