Hurricane Beryl ing Jamaika: Street Party, Turis ok, Mentri Resilient

Hurricane Jamaika
Sumber: X
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett marang eTurboNews nalika mirsani badai saka jendhela kamar urip, kang ora arep kanggo Komentar ing badai nganti kabeh liwat, nanging dikonfirmasi Jamaika wis slamet mripat saka Hurricane Beryl.

Menteri Bartlett muni kesel, nanging uga lega lan optimistis kanthi ati-ati, ngarepake bandara lan kegiatan pariwisata bisa mbukak maneh ing dina Jumuah. Dheweke ngelingake nanging durung rampung nganti rampung, lan "kita isih durung ngerti."

Menteri Bartlett dikenal kanthi semangat lan kerja ing ketahanan pariwisata global. Katon Jamaika sapisan maneh nuduhake optimisme lan ketahanan sawise mung sidelined dening kategori 4 badai kuwat mbebayani lan agawe iki.

Menteri Bartlett uga nyatakake keprihatinan kanggo "sedulur kita" ing Kapuloan Cayman, lan wilayah liyane ing dalan Hurricane Beryl.

Kapuloan Cayman minangka klompok telung pulo 264 km persegi lan rata. Badai mundhak bisa duweni potensi kanggo mbanjiri akeh Wilayah Luar Negeri Inggris iki kanthi akibat sing ngrusak.

Jamaika basis Sharon Parris-Chambers, Duta Besar Negara Afrika Diaspora marang eTN:

Hurricane Beryl pelts Lucea Hanover komunitas karo angin Hurricane pasukan lan udan nalika aku mirsani saka loteng sandi. Dina iki ora kaya biasane. Ndedonga, semedi, lan nikmati tarian angin Hurricane kanthi cepet ngliwati pulo kasebut lan tumuju Grand Cayman. Ndedonga kanggo wong-wong sing ana ing dalane Beryl.

Badai Beryl diterangake minangka "ancaman angin topan sing paling kuat lan paling mbebayani sing diadhepi Jamaika, mbokmenawa, sajrone pirang-pirang dekade."

Perdhana Mentri Andrew Holness mrentahake curfew lan ngangkat jam 6 sore iki, nalika Kingston ngalami angin lan udan sing paling kuat sedina muput saka Hurricane Beryl. 65% saka pulo kasebut ora ana daya, lan kru JPS ngenteni badai liwat sadurunge mulihake listrik.

Iki ora mandheg warga ing East Queen Street ing downtown Kingston ngowahi badai menyang partai dadakan, nari lan gyrating ing saben liyane ing lurung-lurung Kingston kang.

Turis Amerika tweeted: Apik tenan! We are in Montego Bay, Jamaica arep liwat Hurricane Beryl sapunika .. nanging kita oke. Macet ing kene nalika preian lan ora bisa mabur. Badai sing paling awon yaiku ing sisih kidul-kulon kita.

Kathy Dolan sing manggon ing Pantai Myrtle karo kulawargane ing Teluk Montego ing pesisir lor #Jamaica, ing njaba tembok mripat. Iku rada angin, karo udan band obah liwat, nanging ora nggegirisi. Angin paling dhuwur sing dakdeleng ana nganti saiki yaiku 55 mph.

Pengunjung tweeted: "Aku ngetutake angin topan ing TikTok liwat wong-wong sing macet ing Jamaika lan pancen edan kanggo ndeleng kepiye resor nangani iki kanthi beda. Aku wis sinau sing Sandal iku lan RIU ora!"

Iku katon Nanging listrik ing Sandals Resort ing Negril bisa mudhun. A tweet prihatin saka AS mréntahaké: "Nggoleki info ing resort Sandals ing Negril. Anak wedok & mantu ana. Njajal golek info. Tulung aku tekan sapa wae sing ana ing kana. Kita ilang kontak karo dheweke sejam kepungkur.

Badai Beryl wis nyerang Jamaika sedina muput, nanging saiki mundur lan bakal cedhak Kapuloan Cayman awal Kamis esuk. Geser angin lan interaksi darat bakal mbantu nyuda badai sajrone sawetara dina sabanjure sadurunge mlebu Teluk.

Wong lanang umur 20 taun, dikenal minangka 'Lala', dikumbah ing jurang ing Havana ing Arnett Gardens, St Andrew, (Jamaica) sore iki nalika udan sing ana gandhengane karo Hurricane Beryl. Anggota Brigade Pemadam Kebakaran Jamaika lan Pasukan Pertahanan Jamaika nggoleki dheweke.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...