Warta Breaking Travel Caribbean Tujuan Industri Hospitality News wong Puerto Rico Pariwisata News Wire Plancongan weather

Hurricane Fiona: Saka Impact kanggo Recovery

gambar duweni saka PublicDomainPictures saka Pixabay

"Atiku karo sampeyan nalika kita pindhah saka impact menyang pemulihan." Iki minangka tembung saka Ketua Organisasi Pariwisata Karibia, Hon. Kenneth Bryan.

Ing Puerto Rico, karusakan saka Fiona ana hard kanggo kantun. Dalan dicopot trotoar, gendheng omah robek, kreteg kebanjiran, mayuta-yuta ora bisa ngombe banyu, lan 1.2 yuta isih ora duwe daya.

Hurricane Fiona mbuwang luwih saka 30 inci udan ing bagean Puerto Rico lan njeblug Turks lan Caicos Selasa esuk minangka badai Kategori 3, nyerang pulo kasebut kanthi udan deres lan angin gedhe. Badai nindakake perkara sing padha ing akhir minggu lan Senin ing Puerto Rico lan Republik Dominika amarga udan deres nyebabake banjir, lan angin kenceng nyebabake pemadaman listrik gedhe.

Manuel Crespo, wartawan warta lan jangkar cuaca kanggo TeleOnce, ana ing sisih kidul-kulon Puerto Rico Senin esuk lan ngandhani AccuWeather yen banjir saka Fiona "luwih elek tinimbang sing dikira wong," nambahake manawa wong-wong sing diajak ngobrol yaiku ora disiapake kanggo jumlah udan iki.

Sekawan tiwas wis dilaporake nganti saiki ing Karibia sisih lor amarga Fiona. Wong lanang umur 70 taun tiwas ing Puerto Rico nalika nyoba ngisi generator bensin nalika lagi mlaku, ngobong, lapor AP. Wong lanang umur 58 taun tiwas nalika kesapu dening Kali La Plata sing kebanjiran ing mburi omah ing Comerio, Puerto Rico, juru bicara Gubernur Pedro Pierluisi marang CNN. Pejabat marang media lokal sing Isidro Quiñones, wong 60-taun-lawas tilar donya ing Republik Dominika nalika wit tiba ing wong. Lan ing laporan saka Reuters, sadurunge Fiona mlebu ing Puerto Rico, siji wong tiwas ing kepulauan Karibia Prancis Guadeloupe, yaiku bagean saka Kapuloan Leeward.

Pernyataan saka Ketua Organisasi Pariwisata Karibia

Hon. Kenneth Bryan, Ketua Dewan Menteri Organisasi Pariwisata Karibia & Komisaris Pariwisata, nambahake: "Aku yakin yen aku ngomong kanggo kabeh Rekan Menteriku kanthi ujar manawa pikiran lan pandonga kita ditujokake marang para sadulur ing saindenging Karibia. lagi kena pengaruh dening ravages saka Hurricane Fiona.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

"Aku ngarep-arep supaya sampeyan, wong sing ditresnani, lan kanca kerja slamet lan aman.

"Aku ngerti manawa kabutuhan kulawarga, kanca lan komunitas sampeyan dadi perhatian utama saiki, lan aku pengin sampeyan ngerti manawa CTO siyap nulungi kanthi cara apa wae sing bisa ditindakake, yen lan nalika sampeyan butuh ing sawetara minggu sing bakal teka. .

"Minangka Kapuloan ing Karibia sing ana ing sabuk angin topan, kita kabeh wis ngadhepi pengaruh badai tropis lan angin topan lan bisa ana hubungane karo apa sing sampeyan lakoni. Kita ngerti manawa bakal ana pirang-pirang wulan sing angel kanggo wong-wong sing paling kena pengaruh.

"Nanging kanthi iman lan komitmen sing kuat kanggo kesejahteraan siji liyane, kita bakal bisa ngatasi iki. Minangka wilayah, kita duwe kekuwatan ing sistem dhukungan kolektif lan kita sing ora kena pengaruh Hurricane Fiona, siap nulungi tetanggan regional sing butuh.

Nalika Hurricane Fiona pindhah saka sisih lor Caribbean Senen sore, dadi intensifikasi dadi angin topan gedhe pisanan, sing dianggep minangka Kategori 3 utawa luwih dhuwur ing Skala Angin Hurricane Saffir-Simpson, ing mangsa angin topan Atlantik 2022. Peramal AccuWeather ngelingake yen Fiona bisa nguatake menyang Kategori 4 amarga meh cedhak karo Bermuda ing minggu iki. Surf kasar samesthine bakal dirasakake munggah lan mudhun ing Pantai Timur AS.

AccuWeather ngira dampak ekonomi ing pulo kasebut saka Fiona kira-kira $10 milyar. "Karusakan kasebut cukup gedhe," ujare Presiden Republik Dominika Luis Abinader, lapor Reuters.

Calon Senat AS ing Florida, Val Demings, ngandika ing twitter:

"Lima taun sabanjure lan Puerto Rico isih pulih saka Hurricane Maria amarga saiki ngadhepi Hurricane Fiona. Puerto Rico butuh luwih saka pikiran lan pandonga. Dheweke butuh bantuan kita kanggo mulihake pulo sing apik banget.

Pernyataan AS

Sadurunge daratan Fiona, Presiden Joe Biden ngumumake kahanan darurat ing wilayah AS Minggu esuk. Tindakan kasebut menehi wewenang Badan Manajemen Darurat Federal (FEMA) kanggo koordinasi upaya bantuan bencana ing pulo kasebut. Deanne Criswell, administrator Badan Manajemen Darurat Federal (FEMA), bakal lelungan menyang Puerto Rico Selasa kanggo ketemu karo Gubernur Pierluisi lan netepake kerusakan sing disebabake dening Fiona.

GAMBAR VIDEO Saka @FREDTJOSEPH, TWITTER

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...