Angola lan Republik Demokratik Kongo wabah demam kuning rampung

Republik Demokratik Kongo (DRC) ngumumake pungkasane wabah demam kuning ing negara kasebut dina iki sawise pengumuman sing padha ing Angola tanggal 23 Desember 2016, sing mungkasi wabah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

Republik Demokratik Kongo (DRC) ngumumake pungkasane wabah demam kuning ing negara kasebut dina iki sawise woro-woro sing padha ing Angola tanggal 23 Desember 2016, mungkasi wabah kasebut ing loro negara kasebut sawise ora ana kasus anyar sing dikonfirmasi saka loro negara kasebut. kanggo nem sasi kepungkur.

"Kita bisa ngumumake pungkasane salah sawijining wabah demam kuning sing paling gedhe lan paling tantangan ing taun-taun pungkasan liwat tanggapan sing kuat lan terkoordinasi dening panguwasa nasional, buruh kesehatan lokal lan mitra," ujare Dr Matshidiso Moeti, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO). ) Direktur Regional kanggo Afrika, muji tanggapan sing durung nate kedadeyan lan gedhe banget babagan wabah kasebut.


Wabah kasebut, sing pisanan dideteksi ing Angola ing Desember 2015, nyebabake 965 kasus demam kuning sing dikonfirmasi ing rong negara, kanthi ewonan kasus liyane sing dicurigai. Kasus pungkasan sing dideteksi ing Angola yaiku tanggal 23 Juni 2016 lan kasus pungkasan DRC yaiku tanggal 12 Juli taun sing padha.

Luwih saka 30 yuta wong divaksinasi ing rong negara ing kampanye vaksinasi darurat. Bagean utama tanggapan kasebut kalebu kampanye mop lan pencegahan ing wilayah sing angel digayuh nganti pungkasan taun kanggo njamin perlindungan vaksin kanggo akeh wong ing kabeh wilayah sing ana risiko. Tanggepan sing durung nate kedadeyan iki wis ngentekake stok global vaksin demam kuning kaping pirang-pirang.

Luwih saka 41 000 sukarelawan lan 8000 tim vaksinasi kanthi luwih saka 56 mitra NGO melu kampanye imunisasi massal. Vaksin sing digunakake asalé saka stockpile global sing dikelola bebarengan Médecins Sans Frontières (MSF), Federasi Internasional Palang Merah lan Bulan Sabit Merah (IFRC), UNICEF lan WHO. Ing 6 wulan pisanan 2016 mung, mitra ngirim luwih saka 19 yuta dosis vaksin - kaping telu saka 6 yuta dosis biasane disisihake kanggo wabah. Gavi, Vaksin Alliance mbiayai proporsi vaksin sing signifikan.

Wabah sing tantangan

Kasus pisanan ing wabah iki diidentifikasi tanggal 5 Desember 2015 ing Viana, Provinsi Luanda, Angola. Wabah kasebut nyebar menyang kabeh negara lan menyang negara tetanggan Republik Demokratik Kongo, ing ngendi transmisi lokal diadegake ing Maret 2016.

Wiwit wiwitan wabah kasebut, Angola nglaporake total 4306 kasus sing dicurigai lan 376 tiwas, sing 884 kasus lan 121 tiwas dikonfirmasi laboratorium.

Ing wabah iki, DRC wis nglaporake 2987 kasus sing dicurigai, kanthi 81 kasus dikonfirmasi laboratorium lan 16 tiwas.

Dosis darurat kanggo nggayuh luwih akeh wong

Salah sawijining prestasi utama kanggo nanggepi wabah iki yaiku ngenalake strategi ngirit dosis sing inovatif nggunakake seperlima saka dosis biasa vaksin demam kuning - teknik sing disetujoni dening klompok ahli vaksin global WHO kanggo nglindhungi wong akeh. saka ancaman langsung saka wabah kutha utama.

WHO ndhukung Kamentrian Kesehatan ing DRC kanggo vaksinasi 10.7 yuta wong ing kutha Kinshasa nggunakake strategi dosis-sparing minangka langkah jangka pendek sing bakal menehi kakebalan marang demam kuning paling sethithik 12 sasi lan bisa uga luwih suwe.

Dhukungan kanggo negara terus

Saliyane ndhukung kampanye vaksinasi massal, WHO lan mitra terus nyedhiyakake dhukungan kanggo Angola lan DRC kanggo nguatake pengawasan penyakit, kanggo ngontrol panyebaran nyamuk lan melu komunitas supaya bisa nglindhungi awake dhewe.

Owah-owahan iklim, tambah mobilitas wong ing njero lan ngliwati wates saka deso menyang kutha sing padhet pendhudhuke, lan kebangkitan maneh nyamuk Aedes aegypti nambah risiko epidemi demam kuning.

"Wabah Demam Kuning kaya sing ana ing Angola lan DRC bisa dadi luwih kerep ing pirang-pirang bagean ing jagad iki kajaba langkah-langkah terkoordinasi ditindakake kanggo nglindhungi wong sing paling beresiko. Mula, kita kudu ngetrapake pendekatan pencegahan sing kuat kanggo vaksinasi populasi sing ana risiko ing wilayah kasebut, "ujare Dr Ibrahima Socé Fall, Direktur Darurat Regional WHO.

Nanggepi, koalisi mitra sing akeh kalebu WHO bubar ngembangake strategi anyar sing njaluk 'Elimination of Yellow Fever Epidemics' (EYE) kanggo nguatake aksi global lan nggabungake pelajaran sing disinaoni saka wabah ing Angola lan DRC.

Komponen utama strategi EYE kalebu langkah-langkah kanggo mesthekake wong divaksinasi sadurunge wabah, nambah jumlah saham vaksin global kanggo nanggepi wabah lan dhukungan kanggo kesiapan sing luwih gedhe ing negara-negara sing paling berisiko.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.