Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Industri Hospitality News Philippines Sustainable Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Apa sing Dibutuhake kanggo Kutha Dadi Sustainable?

gambar duweni Jude Joshua saka Pixabay
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Dewan Wisata & Pariwisata Dunia (WTTC) lan JLL saiki ngrilis laporan utama anyar sing nyritakake apa sing nggawe kutha luwih siap kanggo pertumbuhan Lelungan & Pariwisata.

Laporan, 'Tujuan 2030: Kesiapan kutha global kanggo pertumbuhan pariwisata sing lestari', wis dirilis sajrone WTTCKTT Global kaping 21 ing Manila, Filipina.

Sadurunge pandemi, sektor Lelungan & Pariwisata wis ngluwihi ekonomi global meh sepuluh taun, kanthi rata-rata wutah taunan 4.3% dibandhingake karo 2.9% nganti 2019, lan kontribusi meh $ 9.2 triliun kanggo ekonomi global ing negara kasebut. taun padha.

Sawise gangguan ngrusak sing disebabake dening pandemi, sektor Travel & Pariwisata global pungkasane ndeleng tandha-tandha pulih. Nalika sektor kasebut terus berkembang, mandheg lelungan internasional ora mung menehi tantangan anyar, nanging uga menehi kesempatan kanggo para pembuat kebijakan, pimpinan tujuan lan para pemangku kepentingan kanggo nambah kesiapan sektor kasebut.

Laporan kasebut, uga dikenal minangka 'Tujuan 2030', alamat:

Apa sing nggawe kutha siap kanggo Lelungan & Pariwisata sing lestari.

63 kutha global diukur lan dikategorikake dadi salah siji saka limang tingkat "kesiapan" nalika nyedhiyakake solusi sing bisa ditindakake kanggo ningkatake pertumbuhan sing lestari ing kegiatan pariwisata ing saben panggonan.

Julia Simpson, WTTC Presiden & CEO, ujar: "Travel & Pariwisata nduwe peran sing penting banget ing ekonomi kutha, ora mung nambah GDP, nanging uga nggawe lapangan kerja lan nambah mata pencaharian wong-wong sing gumantung ing sektor kita.

"Kita seneng nerusake kemitraan karo bangunan JLL ing laporan awal sing diluncurake ing 2019 kanthi fokus khusus babagan kelestarian.

"Kanggo kutha sing bener berkembang lan kanggo Travel & Pariwisata berkembang kanthi cara sing lestari, para pemangku kepentingan kudu ngerti kepriye persiapan kutha kanggo pertumbuhan pariwisata sing dikarepake lan tantangan lan kesempatan sing bakal ditindakake.

"Pamikiran babagan 'kesiapan' nduweni efek riak ing saindhenging industri perhotelan lan pariwisata," ujare Gilda Perez-Alvarado, CEO Global, JLL Hotels & Hospitality. "Kemajuan lan perencanaan sing ditindakake negara, wilayah utawa tujuan bakal nyebabake kesehatan finansial industri sing nggawe industri pariwisata. Iki kalebu nilai properti, generasi pajak lan pangembangan tenaga kerja.

"Riset kolektif sing ngasilake indeks kesiapan negesake pentinge lan ambane keterlibatan sing dibutuhake saka industri pariwisata," tambah Dan Fenton, Direktur Layanan Pengembangan Pariwisata lan Destinasi Global, JLL Hotels & Hospitality. "Industri kita kudu njupuk peran kepemimpinan ing meh kabeh indikator sing nggawe indeks."

Miturut laporan inovatif, tingkat "kesiapan" ing skala saka sing berkembang nganti pusat pariwisata pasar sing mapan kanthi tingkat infrastruktur sing beda-beda. Terusake nerangake kesempatan lan tantangan saiki sing diadhepi kutha lan menehi rekomendasi kanggo mbangun lan njaga kegiatan pariwisata.

Sanajan limang tipologi kasebut mbutuhake pendekatan sing beda kanggo pangembangan, ora ana tipologi sing luwih apik tinimbang tipologi liyane, lan kabeh bakal mbutuhake proaktif ing perencanaan lan implementasine strategis ing tingkat tujuan:

•             Pangembang Dawning, kayata New Delhi lan Riyadh, minangka kutha kanthi infrastruktur pariwisata sing berkembang, pertumbuhan pariwisata sing luwih alon, lan konsentrasi pengunjung sing luwih murah. Tujuan kasebut asring duwe rencana sing resik kanggo ngrancang pangembangan pariwisata jangka panjang kanthi akeh kesempatan ing ngarep.

•             Emerging Performers, kayata Dubrovnik lan Buenos Aires, minangka kutha-kutha sing ngalami momentum pariwisata sing saya akeh, diaktifake dening infrastruktur pariwisata sing berkembang, lan nyedhiyakake kesempatan sing apik kanggo pembangunan strategis. Nanging, tujuan ing kategori iki bisa uga ngalami tekanan lan tantangan kayata overcrowding.

•             Dinamika Imbang, kayata Auckland lan Vancouver, minangka kutha-kutha sing wis nggawe infrastruktur pariwisata lan potensial kanggo pertumbuhan Travel & Pariwisata luwih akeh, ing antarane segmen luang lan bisnis, nalika ngimbangi skala lan konsentrasi.

•             Pemain sing diwasa, kayata Miami, Berlin, lan Hong Kong, minangka kutha kanthi dinamika lelungan lan/utawa bisnis sing kuat lan infrastruktur pariwisata sing mapan. Amarga tujuan kasebut bakal nambah pertumbuhan Wisata & Pariwisata, mula kudu proaktif nimbang tekanan potensial uga kesempatan kanggo diversifikasi supaya ora ana galur sing ana gandhengane karo volume pengunjung.

•             Ngatur Momentum, kayata Amsterdam, London, lan Las Vegas, minangka kutha kanthi momentum pertumbuhan dhuwur sajarah, didhukung dening infrastruktur pariwisata sing wis mapan. Tujuan ing tipologi iki luwih cenderung tinimbang 'Pemain Dewasa' sing wis tekan tahap ngrasakake tekanan keseimbangan lan konsentrasi amarga terus entuk manfaat saka Travel & Tourism.

Kategori kesiapan dipuntemtokaken kanthi cara nganalisis data saking 79 indikator wonten wolung pilar. Saliyane enem pilar sing kalebu ing laporan sadurunge, ¬– skala, konsentrasi, luang, bisnis, kesiapan kutha, lan prioritas kebijakan -, rong pilar anyar ditambahake: kesiapan lingkungan, lan safety lan keamanan.

Penambahan kasebut ngidini fokus sing luwih apik babagan kelestarian, dampak sosial, lan safety lan keamanan bebarengan karo indikator sing luwih konvensional sing terus mimpin sektor kasebut.

Pandemi kasebut nuduhake kabutuhan kanggo tampilan holistik nalika ngrampungake perencanaan lan manajemen tujuan. Pentinge kutha minangka pembalap sukses ora bisa diremehake, dadi prioritas kanggo komitmen maneh kanggo masa depan tujuan.

Kanggo maca laporan kanthi lengkap, mangga klik kene.

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar

Share to...