Kabar Kawat

Apo-Acyclovir Dielingake Amarga Nitrosamine iImpurity

ditulis dening editor

Summary

• Produk: Apo-Acyclovir (acyclovir) 200 mg lan 800 mg tablet

• Jeksa Agung bisa ngetokake: Persil tartamtu lagi kelingan amarga ana impurity nitrosamine ndhuwur tingkat ditrima.

• Apa sing kudu ditindakake: Terusake ngombe obat kajaba sampeyan wis menehi saran supaya mandheg dening panyedhiya kesehatan. Sampeyan ora perlu mbalekake obat menyang apotek. Ora nambani kondisi sampeyan bisa nyebabake risiko kesehatan sing luwih gedhe.

Jeksa Agung bisa ngetokake

Apotex Inc. ngelingi pirang-pirang tablet Apo-Acyclovir (acyclovir) tartamtu, kanthi kekuatan 200 mg lan 800 mg, amarga anane impurity nitrosamine (N-nitrosodimethylamine [NDMA]) ing ndhuwur tingkat sing bisa ditampa.

Apo-Acyclovir minangka obat antivirus resep sing digunakake kanggo nambani herpes zoster, lan kanggo nambani utawa nyuda kambuh herpes genital.

NDMA diklasifikasikake minangka kemungkinan karsinogen manungsa. Iki tegese paparan jangka panjang menyang tingkat sing luwih dhuwur tinimbang sing dianggep bisa nambah risiko kanker. Kita kabeh kapapar tingkat rendah nitrosamin liwat macem-macem panganan (kayata daging asap lan diobati, produk susu lan sayuran), banyu ngombe lan polusi udara. Impurity iki ora samesthine kanggo nimbulaké gawe piala nalika ingested ing utawa ngisor tingkat ditrima. Wong sing ngonsumsi obat sing ngemot najis iki ing utawa ing ngisor tingkat sing bisa ditrima saben dina sajrone 70 taun ora samesthine bakal nambah risiko kanker.

Pasien bisa terus ngombe obat kaya sing diwenehake dening panyedhiya kesehatan lan ora perlu mbalekake obat menyang apotek, nanging kudu ngubungi panyedhiya kesehatan yen wis njupuk produk sing dieling-eling lan prihatin babagan kesehatane.

Ora ana risiko langsung kanggo terus njupuk obat sing dieling-eling, amarga risiko kanker sing saya tambah biasane nyebabake paparan jangka panjang kanggo najis nitrosamin ing ndhuwur tingkat sing bisa ditampa.

Health Canada ngawasi efektifitas pangeling-eling lan implementasine perusahaan babagan tindakan korektif lan pencegahan sing dibutuhake. Yen ana pangeling tambahan sing dianggep perlu, Health Canada bakal nganyarake tabel kasebut lan ngandhani wong Kanada.

Produk sing kena pengaruh

Produk Perusahaan DIN Lot Kadaluwarsa

Apotex Inc. Apo-Acyclovir 200 mg 02207621 RH9368 08/2022

Apotex Inc. Apo-Acyclovir 200 mg 02207621 RH9370 08/2022

Apotex Inc. Apo-Acyclovir 800 mg 02207656 RP8516 07/2022

Apotex Inc. Apo-Acyclovir 800 mg 02207656 RP8517 07/2022

Apotex Inc. Apo-Acyclovir 800 mg 02207656 RT8943 07/2022

Apa sampeyan kudu nindakake

• Terusake ngombé obat-obatan kajaba sampeyan wis menehi saran supaya mandheg ing panyedhiya kesehatan. Sampeyan ora perlu mbalekake obat menyang apotek. Ora nambani kondisi sampeyan bisa nyebabake risiko kesehatan sing luwih gedhe.

• Ngomong karo panyedhiya kesehatan yen sampeyan njupuk produk sing dieling-eling lan prihatin babagan kesehatan sampeyan.

• Yen sampeyan duwe pitakonan babagan kelingan, hubungi Apotex Inc. ing 1-888-628-0732 utawa liwat email ing [email dilindhungi]

• Laporan efek samping utawa keluhan sing gegandhengan karo produk kesehatan menyang Health Canada.

latar mburi

Health Canada wis makarya kanggo ngatasi masalah impurities nitrosamine sing ditemokake ing obat-obatan tartamtu wiwit musim panas 2018. Perusahaan diarahake kanggo ngrampungake evaluasi rinci babagan proses manufaktur lan nguji produk yen review kasebut nemtokake potensial pembentukan nitrosamin. Nalika karya iki maju, produk tambahan bisa diidentifikasi lan dieling-eling yen cocog. Health Canada terus kerja sama karo mitra regulasi internasional lan perusahaan kanggo ngatasi masalah kasebut lan bakal terus menehi informasi marang wong Kanada. Informasi liyane babagan pakaryan Health Canada kanggo ngatasi nitrosamin ing obat kasedhiya ing Canada.ca.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...