Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah Jamaika News wong Afrika Kidul

Uskup Agung Tutu: Aku Wis Nyiapake Matiku

Dr. Walter Mzembi, Anggota Dewan Eksekutif Dewan Pariwisata Afrika | Mantan Menteri Luar Negeri lan Menteri Pariwisata Zimbabwe

Uskup Agung Desmond Tutu bisa kanthi gampang nyabrang politik sawise pensiun lan dheweke duwe kabeh kredensial kanggo ngupayakake karir politik sing sregep ing Bangsa Pelangi sing pendiri dheweke wis mbantu nggawe nanging dheweke milih tetep dadi cahya, swara nurani lan bakal mbenerake malah kaya Robert Mugabe nalika piyambakipun kabiji bilih piyambakipun saking ril, pecut kalbu dirasakake adoh lan accolades urip ing Sektor Perdamaian sing pantes, dheweke pancen Pahlawan Damai.

Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika

Sedhih banget amarga kelangan salah sawijining Raksasa Kontinental sing ngentekake urip kanggo nglawan keadilan kanggo mbebasake penduduk sing ditindhes ing Afrika.

Tilar donyane Uskup Agung Emeritus Desmond Tutu, sing dadi pondasi kanggo keadilan lan kesetaraan Afrika kanggo wong sing ditindhes wis nyebabake gelombang kejut ing ndonya.

Klimaks pangeling-eling warisane yaiku nalika dheweke mimpin komisi bebener lan rekonsiliasi minangka Ketua komisi. Tutu minangka sekutu utama Nelson Mandela ing perang nglawan apartheid lan pelanggaran hak asasi manungsa marang wong kulit ireng ing Afrika Kidul lan tansah ngimbangi perané minangka ulama agama lan aktivis politik.

Komisi sing dipimpin Uskup Agung Desmond Tutu diangkat ing taun 1985 kanthi tujuan utama kanggo ningkatake rekonsiliasi lan pangapura ing antarane para pelaku lan korban kekejaman brutal sing ditindakake dening supremasi minoritas kulit putih marang mayoritas kulit ireng sajrone rezim apartheid.

ATB mratelakake bela sungkawa marang Keluarga, Kanca-kanca, lan kanca-kanca saka wit Raksasa sing ambruk.

Kita nerusake perjuangan ing ngendi dheweke ninggalake supaya tansah nyengkuyung keadilan lan kesetaraan ing bagean kita ing Pariwisata lan ruang ekonomi lan tansah nyuwaraake supremasi saka minoritas marang Afrika.

Dikirim dening Reporter Frankline Njume, Kamerun

Uskup Agung Desmond Tutu, sing tilar donya Minggu esuk ing Cape Town ing umur 90 taun, minangka wong sing iman lan yakin, nanging uga bisa ngomong. Dheweke ora ragu-ragu nggunakake humor lan nesu kanggo nyatakake nilai lan nesu.

Ing ngisor iki sawetara kutipan sing paling misuwur:

  • "Becik marang wong kulit putih, dheweke butuh sampeyan nemokake maneh kamanungsane." (New York Times, 19 Oktober 1984)
  • "Kanggo kabecikan, apa dheweke bakal krungu, apa wong kulit putih bakal ngrungokake apa sing kita ucapake? Mangga, kabeh sing dakkarepake sampeyan kudu ngerti yen kita uga manungsa. Nalika sampeyan ngeruk kita, kita getihen. Nalika sampeyan nggelitik kita, kita ngguyu." (Pernyataan sing njaluk sanksi marang Afrika Kidul, 1985)
  • "Presiden sampeyan minangka pit kanggo wong ireng. Dheweke lenggah ing kono kaya pangareping putih sing gedhe lan gedhe sing bisa ngandhani wong kulit ireng yen kita ora ngerti apa sing apik kanggo kita. Wong bule ngerti.” (Wawancara karo pers AS, nanggepi vetoing Ronald Reagan babagan sanksi ekonomi pemerintah apartheid, 1986)
  • "Ing omah ing Afrika Kidul, aku kadhang ujar ing rapat-rapat gedhe ing ngendi sampeyan duwe ireng lan putih bebarengan: 'Angkat tanganmu!' Banjur aku kandha, 'Pindah tanganmu,' lan aku kandha, 'Deleng tanganmu - warna sing beda-beda sing makili wong sing beda-beda. Kowé kuwi umaté Gusti Allah sing pelangi." (Bukune "The Rainbow People of God", 1994)
  • "Aku ora bakal nyembah marang Gusti Allah sing homophobic lan kaya sing dakrasakake babagan iki. Aku ora gelem pindhah menyang swarga homophobic. Ora, aku njaluk ngapura, tegese aku luwih seneng menyang papan liya. Aku seneng banget karo kampanye iki kaya sing dakkarepake babagan apartheid. (Pidato ing kampanye hak gay PBB, 2013).
  • "Aku matur nuwun banget marang Gusti Allah sing wis nggawe Dalai Lama. Apa sampeyan bener-bener mikir, kaya sawetara sing mbantah, manawa Gusti Allah bakal ujar: 'Sampeyan ngerti, wong kasebut, Dalai Lama, ora ala. Sayange dheweke dudu Kristen? Aku ora mikir kaya ngono, amarga sampeyan ngerti, Gusti Allah dudu Kristen. (Pidato ing ulang tahun Dalai Lama, 2 Juni 2006)
  • "Dheweke wis, maksudku, mutasi dadi perkara sing ora bisa dipercaya. Dheweke pancen wis dadi Frankenstein kanggo rakyate. (ngomentari babagan Robert Mugabe menyang TV ABC Australia)
  • "Pamrentah kita ... ujar manawa ora bakal ndhukung wong Tibet sing ditindhes kanthi kejam dening wong Tionghoa ... aku ngelingake sampeyan, aku ngelingake sampeyan, yen kita bakal ndedonga nalika kita ndedonga kanggo ambruk pamrentah apartheid, kita bakal ndedonga kanggo ambruk. saka pamrentah sing nyalahake kita." (Ing Afrika Kidul nolak visa Dalai Lama, 2011)
  • "Aku isin nyebutake kelompok lickspittle iki minangka pamrentahanku." (Sawise Afrika Kidul nolak visa Dalai Lama maneh, 2014).
  • "Nalika wong Zambia lan Afrika Kidul, dikandhakake, lagi ngomong. Wong Zambia banjur gumunggung babagan menteri angkatan laut. Wong Afrika Kidul takon, 'Nanging sampeyan ora duwe angkatan laut, ora ana akses menyang segara. Kadospundi panjenengan saged gadhah mantri angkatan laut?' Wong Zambia mangsuli, 'Inggih, ing Afrika Kidul sampeyan duwe Menteri Kehakiman, ta?'” (Nobel kuliah, 1984)
  • "Aku wis nyiapake patiku lan wis jelas yen aku ora pengin diuripake kanthi cara apa wae. Muga-muga aku diparingi welas asih lan diijini nerusake menyang tahap sabanjure perjalanan urip kanthi cara sing dipilih."

Lumko Mtimde:
 Mantan Penasihat Khusus Menteri ing Kepresidenan, Republik Afrika Kidul | Founding -anggota saka stasiun radio masyarakat pisanan ing SA, Bush Radio | Mantan Anggota Dewan IBA lan ICASA 

Lala ngoxolo Arch, iQhawe lama Qhawe. Sampeyan wis rampung lomba Uskup Agung karo bédané, sampeyan, selflessly ngawula Afrika Kidul uga. Aku langsung ngalami kepemimpinan sampeyan ing United Democratic Front (UDF) nalika dadi anggota Kongres Siswa Nasional Afrika Selatan (SANSCO), ing Universitas Western Cape (UWC)

Sampeyan minangka Kanselir, aku duwe hak istimewa kanggo ditutup nalika aku lulus ing UWC lan ing Gréja Anglikan Afrika Kidul ing ngendi bapakku almarhum Rev Archibald Dalindyebo Mtimde uga dadi Imam.

Minangka Dr. Alan Boesak, sampeyan makili sing paling apik saka kita. Peran sampeyan ing perjuangan kanggo mardika lan nggawa tentrem ing Afrika Kidul ora bisa dibantah. Warisan sampeyan bakal urip ing salawas-lawase. Nderek belasungkawa kanggo Ibu Leah lan kulawarga. 

Gloria Guevara, Penasehat Menteri Pariwisata Arab Saudi | Mantan CEO WTTC | Mantan Menteri Pariwisata Meksiko

Uskup Agung Tutu minangka agen pangowahan, owah-owahan positif. Pemimpin sing menehi inspirasi kanggo wong liya lan nggawe bedane positif ing jagad iki. Dheweke dadi instrumental ing pendekatan rekonsiliasi. Dheweke minangka wong ndhuwur politik sing mbantu ing proses inklusivitas. Saiki luwih akeh kita butuh pimpinan kaya dheweke, kanggo mbantu nduwe jagad kanthi toleransi lan luwih inklusif.

Profesor Geoffrey Lipman, SunX, Belgia | Presiden ICTP | Mantan CEO WTTC | Mantan Asisten Sekretaris Jenderal UNWTO

Aku ketemu Uskup Agung kaping pirang-pirang, nalika aku dadi Presiden WTTC ing taun 1990-an - paling memorably nalika kita tindak bebarengan karo mantan Presiden S. Afrika De Klerk lan sawetara Nobel Lareatesinto Ramalla kanggo ngiringi banjur pimpinan oposisi Israel, Shimon Peres kanggo ketemu karo Yasser Arafat lan Kepemimpinan PLA.

Perjalanan pertama sing ditindakake pimpinan Israel menyang ibukutha. Lan kedadeyan sakcepete sawise penerbangan transatlantik menyang Majelis PBB. Iku minangka pakurmatan kanggo ana ing perusahaan .... tansah eseman apik lan pikiran apik.

Lan humor sing apik banget - crita sing paling disenengi yaiku babagan wong lanang sing tiba saka tebing lan nyekel cabang kanggo nylametake nyawane. dheweke njerit njaluk bantuan bengok-bengok "apa ana wong ing kono" lan swara ngandika Aku iki Pangéran Allahmu, supaya pindhah saka cabang lan sampeyan bakal ngawang bali menyang safety. Lan wong lanang njerit "Apa ana wong liya ing kana"

Sing epitomized wong.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...