Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis mobil angkara News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA

Atusan wanita nuntut Uber amarga nganggep wutah luwih aman

Atusan wanita nuntut Uber amarga nganggep wutah luwih aman
Atusan wanita nuntut Uber amarga nganggep wutah luwih aman
ditulis dening Harry Johnson

Penumpang wanita "diculik, diserang seksual, dianiaya sacara seksual, dirudopekso, dipenjara kanthi palsu, stalked, dilecehke dening sopir Uber"

firma hukum AS Slater Slater Schulman LLP wis ngajokake tuntutan hukum ing San Francisco County Superior Court atas jenenge luwih saka 500 penumpang wadon Uber, sing ngaku padha diserang dening pembalap platform kulo-hailing populer.

Miturut tuntutan hukum, penumpang wanita ing sawetara negara AS "diculik, diserang seksual, dianiaya sacara seksual, dirudopekso, dipenjara kanthi palsu, dibuwang, dilecehke, utawa diserang dening pembalap Uber."

"Slater Slater Schulman LLP duwe kira-kira 550 klien kanthi pratelan marang Uber, kanthi paling ora 150 luwih aktif diselidiki," ujare firma hukum.

Tuntutan kasebut nyatakake yen wiwit Uber dadi weruh ing 2014 saka kasunyatan sing pembalap sawijining "padha seksual assaulting lan rudo pekso penumpang wadon," ora akeh sing diganti.

Miturut pengacara penumpang wanita, amarga platform enggo bareng numpak "prioritas wutah tinimbang keamanan pelanggan".

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Tuntutan kasebut nyalahake Uber amarga ngindhari "standar pemeriksaan latar mburi tradisional," amarga ora nglaporake kegiatan pidana menyang lembaga penegak hukum, lan ora nginstal kamera video keamanan ing mobil.

"Wektu kepungkur kanggo Uber njupuk tindakan konkrit kanggo nglindhungi para pelanggan," ujare firma hukum.

Tuntutan kasebut diajukake udakara rong minggu sawise publikasi Laporan Keamanan AS Kapindho Uber.

Uber negesake ing laporan kasebut yen "tetep mantep" kanggo netepi komitmen babagan safety penumpang. Miturut dokumen kasebut, ing taun 2019 lan 2020, perusahaan kasebut nampa 3,824 laporan ing "lima kategori serangan seksual lan salah laku sing paling abot."

"Dibandhingake karo Laporan Keamanan pisanan, sing nutupi 2017 lan 2018, tingkat serangan seksual sing dilaporake ing aplikasi Uber mudhun 38%," ujare Uber.

Raksasa enggo bareng kulo durung menehi komentar babagan tuntutan hukum kasebut.

Uber uga wis dadi berita utama ing saindenging jagad babagan sing diarani 'Uber Files' -dokumen perusahaan sing bocor sing ditemokake dening koran Guardian Britain. Dheweke mbabarake kesepakatan rahasia karo pamrentah lan upaya kanggo nyegah penyelidikan polisi. Dheweke uga ngandhakake yen eksekutif Uber nganggep awake dhewe minangka "bajak laut" sing njupuk alih industri transportasi, kanthi bantuan saka kanca-kanca sing terkenal.

Nanggepi wahyu kasebut, Uber ujar manawa dheweke wis maju "saka jaman konfrontasi menyang kolaborasi, nuduhake kekarepan kanggo teka ing meja lan golek papan sing padha karo mantan mungsuh."

Raksasa enggo bareng kulo uga ngaku yen wis nandur modal akeh banget kanggo safety, njaluk masyarakat kanggo ngadili apa sing wis ditindakake sajrone limang taun kepungkur lan apa sing bakal ditindakake ing mangsa ngarep.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...