Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Afrika Kidul Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Banjir sing durung tau ana ing Afrika Kidul mateni 341 wong

Banjir sing durung tau ana ing Afrika Kidul mateni 341 wong
Banjir sing durung tau ana ing Afrika Kidul mateni 341 wong
ditulis dening Harry Johnson

Kanthi dalan lan kreteg ing sisih kidul-wétan Afrika Kidul dibuwang dening banjir sing 'unprecedented' minggu iki, para penyelamat lokal berjuang kanggo ngirim pasokan ing kutha Durban, ing ngendi warga ora duwe listrik utawa banyu mlaku sajrone patang dina pungkasan.

Dina iki, korban sing tiwas saka banjir mundhak dadi 341 nalika para penyelamat nyebar ing kutha Durban ing sisih kidul-wétan kanggo nggoleki wong sing slamet.

Miturut Sihle Zikalala, perdana menteri KwaZulu-Natal, gunggunge 40,723 wong sing kena pengaruh bencana kasebut kanthi 341 korban jiwa sing kacathet nganti saiki.

"Tingkat kehancuran urip manungsa, infrastruktur, lan jaringan pangiriman layanan ing provinsi iki durung ana sadurunge," ujare Sihle Zikalala.

Pamrentah ora menehi indikasi babagan jumlah wong sing ilang. Zikalala prédhiksi tagihan karusakan bakal dadi milyaran rand.

Sawijining dina sawise udan pungkasane suda, luwih sithik wong sing slamet ditemokake, ujare direktur organisasi Rescue South Africa. Saka 85 telpon dina Kamis, dheweke ujar manawa tim kasebut mung nemokake mayit.

Presiden Afrika Kidul Cyril Ramaphosa nyatakake wilayah kasebut minangka negara bencana kanggo mbukak kunci dana bantuan. Panguwasa ujar manawa dheweke nggawe 17 papan perlindungan kanggo nampung luwih saka 2,100 wong sing terlantar.

Ramaphosa nggambarake bencana kasebut minangka "bencana kanthi proporsi sing gedhe banget," nambahake manawa "jelas minangka bagean saka owah-owahan iklim."

Pamrentah provinsi KwaZulu-Natal uga njaluk bantuan umum, njaluk supaya wong nyumbang panganan sing ora bisa rusak, banyu botol, sandhangan lan kemul.

Pakar cuaca ujar sawetara wilayah nampa luwih saka 45cm (18 inci) sajrone 48 jam, meh setengah saka curah udan taunan Durban 101cm (40 inci).

Layanan Cuaca Afrika Selatan ngetokake peringatan akhir minggu Paskah babagan badai petir lan banjir lokal ing KwaZulu-Natal lan provinsi Free State lan Eastern Cape.

Afrika Kidul isih berjuang kanggo pulih saka pandemik COVID sing umur rong taun lan kerusuhan agawe taun kepungkur sing mateni luwih saka 350 wong.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...