Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Barbados Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News tanggung jawab Sustainable Pariwisata News Wire Plancongan

Barbados: Saiki Wektu kanggo Pariwisata sing Tanggung Jawab

Senator Lisa Cummins ing Forum Penerbangan - gambar duweni T. Barker, Layanan Informasi Pemerintah Barbados
ditulis dening Sheena Forde-Craigg

Duta Besar Barbados Elizabeth Thompson, negesake wektune saiki kanggo nggawe tujuan sing lestari lan tahan banting.

Duta Besar Luar Biasa lan Penuh Kuasa Barbados kanggo Perubahan Iklim, Hukum Laut, lan Negara Berkembang Pulo Cilik, Elizabeth Thompson, nandheske wektune saiki kanggo nggawe tujuan sing lestari lan tahan banting sing migunani kanggo warga lokal lan pengunjung.

Dheweke nerangake manawa pengaruh guncangan eksternal ing pariwisata, kayata owah-owahan iklim lan COVID-19 katon, nalika dheweke ngandika ing Pariwisata Barbados Marketing Inc. (BTMI), kapindho Dolan maring Barbados Forum Stakeholder, dianakaké ing Lloyd Erskine Sandiford Center bubar.

Ngomong babagan topik "Njupuk Pariwisata Maju Menuju Kelestarian lan Ketahanan Iklim," Duta Besar Thompson nyatakake yen miturut Hasil Seminal Konferensi Rio PBB babagan Pembangunan Lestari 1992, kelestarian diidentifikasi dening telung pilar - masyarakat, ekonomi, lan lingkungan.

Lan nglawan pilar kasebut, ujare, pariwisata kudu netepake kerentanan utawa kelangsungane nalika ngadhepi kejutan eksogen utawa eksternal lan ngembangake produk pariwisata sing lestari.

Dheweke nyathet yen riset saka bank-bank pembangunan multilateral nuduhake yen negara-negara Karibia dumunung ing wilayah paling gumantung pariwisata nomer loro ing donya, lan bebarengan karo Amerika Latin, ing wilayah paling rawan bencana kaloro ing donya, lan mulane, penting Barbados mbangun daya tahan.

"Ketahanan iku sejatine ketangguhan."

"Iku kapasitas kanggo ngadhepi kasusahan; nyuda dampak lan pulih kanthi apik lan ing wektu sing paling cendhak, "ujare Ms Thompson.

Duta Besar nyatakake yen kanggo mbangun kelestarian lan ketahanan ing sektor pariwisata "sinau cepet lan jero" kudu ditindakake dening panguwasa pariwisata.

"Miturut kerentanan kita, negara-negara berkembang pulo cilik, kayata Barbados, wis kesel banget wektu kanggo nindakake pamikiran filosofis sing dawa babagan tindakan remedial utawa adaptif sing bisa ditindakake kanggo nglawan dampak iklim," ujare.

Dheweke nambahake manawa Barbados lan CARICOM adoh banget kanggo ngatasi fenomena kasebut yaiku owah-owahan iklim lan efeke, sing "bener-bener masalah urip lan mata pencaharian kanggo kita."

Duta Besar Thompson nuduhake sawetara informasi babagan carane Barbados bisa mbangun produk pariwisata sing tahan banting. Iki kalebu nglindhungi garis pantai lan terumbu karang; ngimbangi perencanaan lan wutah sing digambarake ing sektor pariwisata karo kapasitas kita kanggo nyedhiyakake papan, transportasi, banyu, pangan, lan sumber daya alam liyane kanggo nyukupi kabutuhan lan panjaluk wutah kasebut; njaga pariwisata, sing nyebabake masalah pertumbuhan sing terus-terusan minangka pembalap sing penting lan utama sing adhedhasar pendekatan kita babagan kebijakan pariwisata; lan mbangun maneh utawa nguatake infrastruktur pariwisata sing wis ana.

Uga ngandika ing forum padha ahli liyane ing pariwisata lan pembangunan sustainable, kalebu CEO saka Travel Foundation, Jeremy Sampson; Direktur Ngatur Program STAMP ing Pusat Perusahaan Global Sustainable ing Universitas Cornell, Dr. Megan Epler-Wood; CEO Sustainable Travel International (STI), Paloma Zapata, lan CEO BTMI, Dr. Jens Thraenhart.

Dina Selasa, 28 Juni, lan Rebo, 29 Juni, BTMI lan STI nganakake 2 lokakarya aksi iklim khusus kanggo madhangi peta dalan menyang nol net.

Lokakarya iki ngarahake nyepetake dekarbonisasi operasi pariwisata pulo kasebut kanthi nglibatake bagean-bagean gedhe saka sektor pariwisata ing penghapusan karbon; kabeh kanggo mesthekake yen pembangunan pariwisata Barbados bakal sustainably mimpin.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Sheena Forde-Craigg

Ninggalake Komentar

Share to...