Menteri Kerajinan Tangan Benin lan Pariwisata Mamata Bako Djaouga ngomong karo eTN

arton203
arton203
ditulis dening editor

Ing Majelis Umum UNWTO anyar ing Kazakhstan, penerbit eTN Juergen Thomas Steinmetz duwe kesempatan kanggo ngomong karo Mamata Bako Djaouga, Menteri Kerajinan lan Pariwisata kanggo Benin ing Afr.

Print Friendly, PDF & Email

Ing Majelis Umum UNWTO anyar ing Kazakhstan, penerbit eTN Juergen Thomas Steinmetz duwe kesempatan ngobrol karo Mamata Bako Djaouga, Menteri Kerajinan lan Pariwisata kanggo Benin ing Afrika.

Benin dumunung ing Afrika kulon karo Togo ing sisih kulon, Nigeria ing sisih wétan, Burkina Faso lan Niger ing sisih lor, lan pesisir cendhak Bight of Benin (Samudra Atlantik) asring dikenal minangka "Slave Coast" ing sisih kidul. Kutha iki mung luwih saka 110,000 km2 kanthi populasi meh 8,500,000.

eTN: Aku wis menyang akèh panggonan ing Afrika. Aku durung tau menyang Benin. Yagene ana wong sing ngunjungi Benin?

Mamata Bako Djaouga: Apa wong-wong sing kepengin banget ngunjungi Benin amarga macem-macem sing ana ing kana, lan uga akeh itinerary saka gunung menyang Samudra Atlantik. We duwe desa banget khas dibangun ing banyu, kang katon dicokot kaya Venice ing Italia, lan iku pancene atraksi menarik banget sing wong banget curious kanggo ndeleng.

eTN: Dadi hotel opo desa?

Bako Djaouga: Iku dudu hotel nanging desa sing dienggoni wong, lan dheweke ngembangake kegiatan ing kana. Ana sekolah, ana kabeh, nanging sing spesifik yaiku urip ing banyu.

eTN: Gambar Benin nduweni wilayah pesisir lan uga nduweni wilayah pedalaman. Dadi ana wong sing lelungan menyang Benin, apa kombinasi lelungan budaya lan liburan pantai?

Bako Djaouga: We have ing wektu sing padha wisata pantai kanggo berkembang lan uga wisata budaya, tegesé ngunjungi kabèh negara. Kita uga apik banget, umpamane, babagan sejarah, amarga kita duwe produk pantai kanggo ngembangake pariwisata pantai.

eTN: Kepiye infrastruktur nalika nerangake hotel lan akomodasi ing Benin?

Bako Djaouga: Kita duwe udakara 700 hotel, lan kabeh mau pancen standar sing dhuwur banget, lan sing spesifik banget ing negara kita yaiku minangka jantung transportasi Afrika, amarga saka kono [sampeyan bisa] budhal. kanggo dadi akeh panggonan kanggo Amerika Utara lan uga kanggo Karibia. Nyatane, pancen menarik kanggo wong Afrika-Amerika menyang Benin kanggo nemokake asal-usule.

eTN: Kepiye carane sampeyan mabur menyang Benin?

Bako Djaouga: Liwat Air France.

eTN: Benin wis kena pengaruh saka ambruk ekonomi global, utawa iku kaya sawetara panggonan ing Afrika ngendi nomer munggah, lan apa "Road Recovery" Geoffrey Lipman (UNWTO) ngenalaken nindakake kanggo Benin?

Bako Djaouga: Sejatine, Benin minangka tujuan sing murah dibandhingake karo sawetara tujuan liyane. Nanging saiki, mesthi, bottleneck yaiku transportasi udara. Dadi yen ana sing kudu mutusake dhisik babagan lelungan lan kadhangkala kanthi biaya urip, bisa dadi cacat, nanging sing penting pariwisata internasional, dheweke wis nyoba ngembangake luwih akeh. Yen dheweke dadi operator tur bisa rembugan karo Air France.

eTN: Umume pembaca kita biasane operator tur, agen perjalanan, wong ing bisnis. Yen dheweke pengin entuk informasi luwih lengkap babagan cara golek operator mlebu utawa golek informasi babagan Benin, sapa sing kudu dituju?

Bako Djaouga: Dheweke bisa menyang situs web kita, http://benintourisme.com.

eTN: Apa uga ing basa Inggris utawa mung ing basa Prancis?

Bako Djaouga: Iku loro ing Inggris lan Prancis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.