Bhutan Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Sustainable Pariwisata News Wire Plancongan

Bhutan mbukak maneh tapel watese nanging ngunggahake biaya turis 300%

Bhutan mbukak maneh tapel watese nanging ragad wisata ping telu
Bhutan mbukak maneh tapel watese nanging ragad wisata ping telu
ditulis dening Harry Johnson

Bhutan ngumumake yen bakal ngunggahake Biaya Pembangunan Lestari saka $65 dadi $200 saben wong, saben wengi.

Kerajaan Bhutan saiki mbukak maneh watese kanggo tamu internasional sawise pandemi COVID-19.

Negara kasebut wis mbukak strategi pariwisata anyar, sing didhukung dening transformasi ing telung wilayah utama: nambah kabijakan pembangunan sing lestari, nganyarke infrastruktur, lan nambah pengalaman tamu.

"Kabijakan luhur Bhutan babagan pariwisata sing regane murah lan sithik wis ana wiwit kita wiwit nampa tamu ing negara kita ing taun 1974. Nanging niat lan semangate saya suwe saya suwe, tanpa kita sadari. Mula, nalika kita dadi bangsa sawise pandemi iki, lan kanthi resmi mbukak lawang kanggo pengunjung saiki, kita ngelingake awake dhewe babagan esensi kabijakan, nilai-nilai lan manfaat sing wis ditetepake kanggo kita kanthi turun-temurun,” ujare HE Dr. Lotay Tshering. , Perdana Menteri Bhutan ingkang minulya.

"Kita uga kudu mesthekake yen kita minangka masyarakat sing nduweni nilai dhuwur, sing nduweni ketulusan, integritas lan prinsip, ing ngendi wong kudu tansah manggon ing komunitas sing aman, ing lingkungan sing tenang lan entuk kenyamanan saka fasilitas sing paling apik. Biasane, 'nilai dhuwur' dimangerteni minangka produk mewah eksklusif lan fasilitas rekreasi sing mewah. Nanging kuwi dudu Bhutan. Lan 'volume kurang' ora ateges mbatesi jumlah pengunjung. Kita bakal ngormati saben wong sing ngunjungi kita kanggo ngurmati nilai-nilai kita, nalika kita uga sinau saka nilai-nilai kasebut. Yen sampeyan nggoleki, ora ana watesan utawa watesan. Saluran paling apik kanggo mujudake visi kita yaiku para pemuda lan profesional ing industri pariwisata. Nalika sing kerja ing sektor pariwisata bakal makili kita ing ngarep, kabeh bangsa iku industri pariwisata, lan saben Bhutan dadi tuan rumah. Ragad minimal sing dijaluk kanca-kanca kanggo mbayar yaiku diinvestasi maneh ing awake dhewe, minangka papan pertemuan, sing bakal dadi aset kita kanggo turun-temurun. Sugeng rawuh ing Bhutan,” tambah HE Dr. Lotay.

Peningkatan kabijakan pembangunan lestari Bhutan

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Bhutan bubar ngumumake yen bakal ngunggahake Biaya Pembangunan Berkelanjutan (SDF) saka US$65 nganti US$200 saben wong, saben wengi, sing bakal nyedhaki proyek sing ndhukung pembangunan ekonomi, sosial, lingkungan lan budaya Bhutan. (Saliyane, pengunjung saiki duwe keluwesan kanggo melu panyedhiya layanan langsung, utawa buku penerbangan, hotel lan wisata ing Bhutan dhewe).

Ragad sing diunggahake bakal mbiayai investasi nasional ing program sing njaga tradhisi budaya Bhutan, uga proyek kelestarian, upgrade infrastruktur lan kesempatan kanggo para pemuda - uga nyedhiyakake perawatan kesehatan lan pendidikan gratis kanggo kabeh. Contone, sawetara dana SDF kanggo ngimbangi jejak karbon pengunjung kanthi nandur wit-witan, ningkatake tenaga kerja ing sektor pariwisata, ngresiki lan njaga jalur, nyuda ketergantungan negara ing bahan bakar fosil lan electrifying sektor transportasi Bhutan, ing antarane proyek liyane.

Minangka negara sing rentan marang efek saka owah-owahan iklim (ngalami leleh gletser, banjir lan pola cuaca sing ora bisa diprediksi), Bhutan uga bakal ngupayakake upaya kanggo njaga status minangka salah siji saka sawetara negara sing negatif karbon ing donya. - ing taun 2021, Bhutan nyisihaken 9.4 yuta ton karbon kanthi kapasitas emisi 3.8 yuta ton.

"Saliyane nglindhungi lingkungan alam Bhutan, SDF uga bakal diarahake menyang kegiatan sing njaga warisan budaya sing dibangun lan urip ing Bhutan, kalebu arsitektur lan nilai tradisional, uga proyek lingkungan sing migunani. Masa depan kita mbutuhake kita njaga warisan, lan nggawe dalan anyar kanggo generasi sing bakal teka, ”ujare Pak Dorji Dhradhul, Dirjen Dewan Pariwisata Bhutan.

"Kita butuh pariwisata supaya ora mung nguntungake Bhutan kanthi ekonomi, nanging uga sosial, nalika njaga jejak lestari sing kurang. Sasaran saka strategi anyar kita yaiku nggawe pengalaman sing larang regane kanggo para tamu, saliyane proyek sing dibayar lan profesional kanggo warga negara kita. Iki minangka momen evolusi lan kita ngajak para tamu dadi mitra ing momen transformatif iki, "tambah Dhradhul.

Nganyarke infrastruktur

Selaras karo iki, pamrentah nggunakake periode nalika mati COVID-19 kanggo nganyarke dalan, jalur, candhi lan monumen ing saindenging negara, nganyarke fasilitas jedhing umum, ngatur acara ngresiki sampah, lan nambah standar lan proses sertifikasi pariwisata. panyedhiya layanan (kayata hotel, guide, operator tur lan sopir).

Karyawan ing industri pariwisata diwajibake melu program upskilling kanggo fokus ing ningkatake kualitas layanan.

Elevasi pengalaman tamu

"Kita ngerti manawa SDF anyar kita nggawa pangarepan tartamtu nalika nerangake standar kualitas lan layanan, mula kita setya nambah pengalaman tamu - apa liwat kualitas layanan sing ditampa, kebersihan lan aksesibilitas infrastruktur kita. , kanthi mbatesi jumlah mobil ing dalan kita, utawa kanthi matesi jumlah wong sing ngunjungi situs suci kita. Kanthi mengkono, kita nglindhungi pengalaman kanggo pengunjung ing Bhutan, amarga kita kudu bisa menehi pengalaman asli sing didhukung dening layanan kelas donya lan perawatan pribadi. Kita uga ngrencanakake kerja sama karo mitra pariwisata kanggo terus nambah jadwal perjalanan sing bisa ditindakake para tamu ing negara kita - kanggo mbantu nampilake sing paling apik sing ditawakake Bhutan. Muga-muga para pengunjung ing Bhutan bakal weruh lan nampani owah-owahan kasebut, lan kita ngarep-arep banget kanggo nampani kabeh tamu ing Bhutan,” pungkase HE Dr Tandi Dorji, Menteri Luar Negeri.

Renovasi pariwisata Bhutan ditindakake ing tengah-tengah "proyek transformasi" sing nyebar ing saindenging negara, saka layanan sipil nganti sektor finansial. Owah-owahan kasebut diarahake kanggo ngembangake modal manungsa Bhutan kanthi nglengkapi populasi kanthi katrampilan, kawruh lan pengalaman sing luwih trampil.

Sajrone upacara khusus ing ibukutha Thimphu wingi, merek anyar kanggo Bhutan uga dibukak dening HE Dr. Lotay Tshering, Perdana Menteri, ing ngarsane pejabat pemerintah lan pejabat liyane.

"Brand Bhutan" duwe tujuan kanggo njupuk optimisme lan ambisi kerajaan sing anyar amarga mbukak lawang maneh kanggo para tamu, uga nyatakake janji lan rencana kanggo warga enom.

Tagline anyar Bhutan, "Percaya," nggambarake fokus sing ditemtokake ing masa depan, uga lelungan transformatif sing dialami para tamu.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...