Bhutan Warta Breaking Travel budaya Tujuan Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Biaya Wisata Bhutan Naik 300%

Biara Sarang Macan - gambar duweni Suket Dedhia saka Pixabay

Wong sing lelungan menyang Bhutan bakal mbayar Biaya Pembangunan Lestari sing luwih dhuwur nalika mbukak maneh kanggo pengunjung internasional saka US$65 nganti US$200.

Strategi Bhutan tansah njaga para backpacker lan pariwisata massal. Ngutip "wisata dhuwur, volume rendah." Biara Taktsang Palphug lan Sarang Macan minangka situs Buddha Vajrayana Himalaya sing apik lan suci sing ana ing tebing ndhuwur. Lembah Paro ing Bhutan.

Wisatawan menyang Bhutan bakal, wiwit September, mbayar ragad Pembangunan Sustainable luwih akeh nalika panggonan dibukak maneh kanggo pengunjung internasional. Ragad Pembangunan Lestari bakal diatur saka US$65 saben turis saben wengi dadi US$200 lan digunakake kanggo mbiayai kegiatan sing ningkatake pariwisata netral karbon lan lestari, kayata ngimbangi karbon.

Operator nyoba nggawe spin positif ing biaya sing luwih dhuwur.

Dheweke ujar manawa pengunjung saiki bakal bebas milih operator lan ngrancang jadwal perjalanan. Padha bisa melu layanan pariwisata langsung tanpa watesan saka Tarif Paket Minimal Saben - kabeh ing pangarep-arep kanggo revive pariwisata.

Nanging, agen kasebut ujar manawa nalika negara kasebut mbukak maneh sawise 2 taun hiatus, biaya anyar bisa uga ngalangi sawetara. Ekonomi $3 milyar ing Bhutan ambruk sajrone rong taun kepungkur, nyebabake luwih akeh wong mlarat.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Pejabat percaya manawa ora bakal ngrusak turis sing sugih, sing isih bakal lelungan. Dewan Pariwisata Bhutan (TCB) ujar manawa turis bakal diidini mlebu wiwit 23 September.

Negara Himalaya cilik sing dijepit ing antarane China lan India, kanthi kaendahan alam sing luar biasa lan budaya Buddha kuno, njupuk langkah awal sing drastis lan nglarang pariwisata, sumber penghasilan sing signifikan, ing Maret 2020 nalika kasus COVID-19 pertama dideteksi ing kana. Bhutan nglaporake kurang saka 60,000 infeksi lan mung 21 sing tiwas.

Dewan Pariwisata Bhutan ngandika ing statement pers sing sektor pariwisata negara bakal revamp, fokus ing infrastruktur lan layanan, pengalaman wisata, lan impact lingkungan pariwisata.

Tandi Dorji, Menteri Luar Negeri Bhutan lan Ketua Dewan Pariwisata Bhutan, ujar: "Covid-19 ngidini kita ngreset - kanggo mikir maneh kepiye sektor kasebut bisa disusun lan dioperasikake kanthi paling apik."

Berita sing gegandhengan

About penulis

Andrew J. Wood - eTN Thailand

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...