Apa Larangan ing Alkohol Mateni Pariwisata lan Resor Kabeh Inklusif?

Pesta ing: Dubai ngilangi pajak alkohol kanggo ngedongkrak pariwisata
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Alkohol lan bedhil minangka bisnis gedhe ing Amerika Serikat.
Senjata dilarang meh ing endi wae ing donya, kajaba ing AS, negara juara dunia ing penembakan massal. Alkohol bisa ditemokake meh ing endi wae ing donya, kajaba ing sawetara negara Timur Tengah. Ing kutha-kutha AS, jumlah wong sing ora duwe omah sing terus mundhak meh kabeh alkohol. Kulawarga dirusak saben dina. Kepiye babagan Alkohol ing industri perjalanan lan pariwisata? Apa iku trendi, gawe ketagihan, utawa mung mangsan?

 

Nalika aku lelungan menyang Riyadh, Arab Saudi taun kepungkur, pengalaman mbukak mripat iki nyekseni wong enom sing duwe pendidikan sing seneng-seneng ing atusan warung kopi trendi sing bisa komunikasi. Iku pengalaman sumilir lan meh aneh kanggo kula kanggo ndeleng wong enom lan wadon seneng-seneng - gaya Saudi.

Nalika aku weruh atusan mobil karo wong enom Saudi sing njelajah ing lurung-lurung ing Riyadh munggah lan mudhun kanggo ngematake, ora ana sing kudu kuwatir babagan pembalap sing mabuk.

Aku teka ing Kratoning Arab Saudi kroso nuwun kanggo wong ilang metu ing ngombé fun - aku iki buktiaken salah.

Yen Industri Pariwisata Arab Saudi bisa maju tanpa Alkohol- lakoni!

Nalika aku metu saka Arab Saudi aku menehi saran menyang pejabat kementerian pariwisata. "Yen Arab Saudi bisa mbayar, aja nganti alkohol njupuk alih hotel, lan masyarakat sampeyan. Iki bakal dadi kesalahan gedhe, lan ngrusak niche tujuan wisata sing meh ora bisa ditawakake negara saiki.

Ing 66 taun, aku nyekseni ora mung kanca-kanca lan kulawarga sing rusak ing kabeh tingkat masyarakat amarga alkohol - nanging uga nalika lelungan.

Sisih Ala Alkohol

Ora mung statistik lan cathetan pidana nuduhake sisih ala alkohol ing masyarakat Amerika kita.

Nightspots ngendi obrolan normal antarane kanca iku mokal, nanging ngombé nganti sampeyan nyelehake iku trendi. Iki minangka kasunyatan sing jelas ora mung ing Amerika Serikat nanging ing pirang-pirang bagean ing jagad iki.

Urip bisa luwih nyenengake tanpa bir

Sawise lelungan menyang Riyadh, aku nyimpulake yen urip bisa luwih nyenengake tanpa bir, anggur, utawa wiski - lan iki minangka kesimpulan sing apik.

Amerika Serikat mesthi ora bakal nglarang alkohol, nanging kenapa profesional kesehatan sing tanggung jawab bakal konfirmasi Alkohol sehat?

Industri omben-omben minangka dhuwit gedhe, kayata industri bedhil. Dheweke duwe milyaran sing kudu ditindakake kanggo ngyakinake konsumen supaya tuku bir, anggur, lan bedhil.

Kepiye babagan rokok?

Sawetara dekade kepungkur ngrokok minangka kegiatan sing paling normal lan sosial sing ditindakake - ing omah, ing hotel, restoran, klub wengi, lan malah pesawat. Saiki milyaran dolar ing tuntutan hukum, lan sepuluh ewu wong mati amarga kanker paru-paru mengko, donya ora tau nglarang rokok nanging bebaya lan statistik ngganti donya perokok.

Oke, ora bakal ana larangan, nanging rekomendasi kesehatan?

Wong njero mikir Pedoman Diet AS bakal ngonfirmasi:

Ora ana jumlah alkohol sing bisa ditampa kanggo gaya urip sehat.

The Organisasi Kesehatan Dunia proklamasi anyar nyatakake yen ana "Ora ana tingkat konsumsi alkohol sing aman kanggo kesehatan kita ”

Sewidak loro persen wong Amerika ing Juli 2023 ujar manawa ngombe alkohol. Iki mundhak saka 60% wong Amerika ing taun 2021 nanging rada mudhun saka tren dhuwur 71% sing dicathet ing taun 1970-an.

Nalika lagi liburan ing resort kayata ing Jamaika, Hawaii, Florida, utawa Thailand, tarif hotel mung ora bakal nggawe pariwisata terjangkau lan bisa - iku alkohol ngendi resorts nggawe dhuwit.

Ningali saka perspektif bisnis minuman keras majalah Formasi nyimpulake:

"Pernyataan kasebut minangka agenda-driven quackery sing ora padha karo kasunyatan. Nanging, gagasan yen Pamrentah AS bakal melu ing upaya bias iki, sing didorong agenda kanggo nyuda industri bir, anggur, lan minuman keras Amerika ora mung nyusahake, nanging konsekuensine. Pamrentah federal sing ngeculake pratelan kasebut duweni potensi kanggo mateni pirang-pirang kilang anggur, penyuling, lan bir cilik sajrone sawetara taun amarga wong Amerika sing luwih enom nganggep pernyataan kaya ngono.

Dr. Monica N. Feit, Ph.D., Direktur Eksekutif Divisi Kesehatan lan Kedokteran ing National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine uga dadi anggota Kongres AS. Dokumen sing dijaluk yaiku babagan proses nggawe rekomendasi alkohol ing Pedoman Diet 2025 sing bakal teka. Anggota Kongres kasebut kasebut ing surat kasebut.

"Administrasi katon nyopir kanggo nyetujoni Pedoman Diet sing kanthi standar nyaranake supaya Amerika ora ngonsumsi alkohol apa wae, sanajan debat ilmiah sing terus berkembang babagan risiko lan mupangat saka konsumsi alkohol moderat ing asil kesehatan individu."

Telpon metu kanggo anggota industri bir, anggur, lan minuman keras ing AS sing prihatin babagan "rekomendasi sing ora tanggung jawab, mateni industri" sing bisa uga muncul ing Pedoman Diet sing bakal teka taun ngarep, kudu nelpon telpon. lan nelpon congressman lan senator sing.

Kanada ujar manawa rong minuman seminggu bisa ditampa.

Lawan saka tren iki nuduhake data sing nuduhake konsumsi moderat paling sethithik anggur bisa duwe efek positif ing kesehatan lan kesejahteraan kita. Ide iki mbingungake konsumsi alkohol sing berlebihan karo konsumsi alkohol sing tanggung jawab.

bar blumbang hotel Panjenengan

Aku njaluk. Duwe akeh Margaritas, Blue Hawaiians, utawa Craft Beer lungguh ing kolam renang resort nyenengake. Pesta ing wayah wengi lan ora ngelingi apa-apa nalika tangi karo wong liyo ngilangake ketegangan.

Ing paling ing vacation siji bisa turu ing, lan skip sarapan Sampanye - nanging ora saben wong dadi begja. Paling ora ana kopi lan bloody mary.

Cheers!

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...