Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Warta cepet

Azul Brasil: Bisnis apik ing Q1 2022

Azul SA, maskapai penerbangan paling gedhe ing Brasil kanthi jumlah kutha lan keberangkatan, ngumumake dina iki asile kanggo kuartal pisanan 2022 ("1Q22"). Informasi keuangan ing ngisor iki, kajaba nyatakake liya, ditampilake ing reais Brasil lan sesuai karo Standar Pelaporan Keuangan Internasional (IFRS).

Sorotan Keuangan lan Operasi

  • Total revenue operasi ing 1Q22 ana R $ 3.2 milyar, nambah 74.9% dibandhingake 1Q21 lan 25.6% dibandhingake 1Q19. Iki minangka kuartal kaping pindho kanthi bathi net ing ndhuwur tingkat pra-pandemi, sanajan ana pengaruh varian Omicron ing operasi kita.
  • PRASK lan RASK mundhak 40.7% lan 38.3% mungguh 1Q21, malah karo 26.4% Tambah ing kapasitas. Asil kasebut didorong dening lingkungan permintaan domestik sing kuwat ing pasar Azul, sing ngidini kita ngunggahake tarif kanggo ngimbangi kenaikan rega bahan bakar.
  • Bisnis logistik kita terus kinerja sing luar biasa. Pendapatan ing 1Q22 tekan meh R $ 300 yuta, 37.8% luwih dhuwur tinimbang 1Q21, tikel kaping telu dibandhingake 1Q19.
  • CASK ing 1Q22 ana 34.45 sen, munggah 21.1% dibandhingake 1Q21, utamane amarga kenaikan 57.0% ing rega bahan bakar lan 11.3% inflasi sajrone rolas wulan pungkasan, sebagian diimbangi dening pengurangan biaya, keuntungan produktivitas lan apresiasi nyata 4.3%. marang dolar. Sajrone periode kasebut, produktivitas sing diukur kanthi ASK saben karyawan full-time mundhak 14.3%. CASK sing dinormalisasi kanthi kargo, bahan bakar lan kurs mata uang asing umume rata dibandhingake karo 1Q19, ngimbangi inflasi luwih saka 20% ing biaya denominasi nyata sajrone telung taun kepungkur.
  • EBITDA tekan R $ 592.7 yuta ing kuartal kasebut, kanthi wates 18.6%. Ora kalebu dampak saka varian Omicron, EBITDA bakal cedhak karo R $ 900 yuta. Pendapatan operasional yaiku R $ 70.7 yuta ing kuartal kasebut, kanthi wates 2.2%.
  • Posisi likuiditas langsung tetep padhet ing R$3.3 milyar, ing ndhuwur tingkat 1Q19. Sajrone kuartal kasebut, Azul ngasilake luwih saka R $ 500 yuta ing aliran kas operasi. Kita nerusake proses delevering kanthi R $ 1.3 milyar kanggo pambayaran sewa saiki lan sing ditundha lan mbayar maneh utang lan penundaan liyane.
  • Kanggo kuartal kaping pindho taun 2022, kita ngarepake bisa nggayuh rekor revenue operasi lan RASK kabeh wektu kanggo sapa wae ing sejarah. Iki luwih luar biasa amarga kuartal kaping pindho minangka musim sing paling lemah.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...