Boeing 737 'Kegagalan Kritis' Strands Sekretaris Negara AS ing Zurich

Boeing
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pesawat sing luwih cilik dilaporake dikirim menyang Zurich saka Brussels kanggo mabur Blinken bali menyang Washington.

<

Antony Blinken, ing Sekretaris Negara Amerika Serikat, ketemu awake sedhela macet ing Zurich, Swiss, amarga ana masalah mekanik serius karo Boeing 737 jet . Akibate, dheweke kudu milih pesawat alternatif sing luwih cilik kanggo lelungan bali menyang AS.

Kedadeyan karo Sekretaris Blinken 737 kedadeyan nalika pimpinan diplomatik AS bali menyang Washington sawise pidato ing Forum Ekonomi Dunia (WEF) ing Davos. Miturut blumbang pers lelungan sing ngiringi sekretaris kasebut, nalika ndharat liwat helikopter ing Bandara Zurich saka Davos lan munggah ing 737 sing diowahi kanggo penerbangan menyang Washington, Blinken lan penumpang liyane didhawuhi mudhun amarga masalah safety babagan pesawat kasebut.

Kerusakan kasebut disalahake amarga "gagal kritis" sing nyebabake bocor oksigen, sing ora bisa diatasi kanthi cepet. Pesawat sing luwih cilik dilaporake dikirim menyang Zurich saka Brussels kanggo mabur Blinken bali menyang Washington. Sawetara anggota partai lelungan, kalebu asisten lan wartawan, dipeksa njupuk penerbangan komersial.

Bocor oksigen, sing dianggep minangka 'gagal kritis' nyebabake kerusakan sing ora bisa dirampungake kanthi cepet. Kanggo nggawa Blinken bali menyang Washington, pesawat cilik dikirim saka Brussels menyang Zurich. Akibate, sawetara anggota rombongan sing ngiringi Sekretaris Negara AS, kayata pembantu lan wartawan, kudu numpak penerbangan komersial.

Diplomat AS paling dhuwur nemoni gangguan perjalanan sajrone kurang saka 14 dina sawise Administrasi Penerbangan Federal Amerika Serikat (FAA) nerbitake prentah kanggo nundha operasi kabeh. Boeing 737 MAX 9 pesawat kanggo pengawasan safety. Landing sing diprentahake dening regulator federal iki sawise kedadeyan ing udara ing penerbangan Alaska Airlines, kanthi penumpang 171, nalika plug lawang nyebul ing dhuwur 16,000 kaki, nyebabake ciloko kanggo sawetara penumpang. Akibaté, pesawat kudu bali menyang Portland, Oregon kanggo kebangkrutan darurat.

Miturut laporan, pesawat Boeing Blinken minangka varian sadurungé saka seri 737, diprodhuksi sadurunge versi MAX 9.

Panguwasa penerbangan ing saindenging jagad nglarang 737 MAX, jet penumpang komersial populer Boeing, ing Maret 2019 amarga kacilakan fatal ing Ethiopia lan Indonesia sing nyebabake nyawa 346 wong. Sawise ndandani sistem kontrol penerbangan sing dibutuhake, pesawat kasebut diwenehi wewenang kanggo nerusake operasi kira-kira rong taun sabanjure.

Advisory safety anyar Boeing njaluk operator pesawat saka 737 MAX kanggo nliti pesawat kanggo masalah potensial karo sistem kontrol rudder. Akibaté, nilai saham Boeing ambruk kira-kira 19%, nyebabake mundhut kapitalisasi pasar meh $30 milyar wiwit kedadeyan sing nglibatake Alaska Airlines.

APA sing kudu dijupuk saka ARTIKEL INI:

  • According to the traveling press pool accompanying the secretary, upon landing via helicopter at Zurich Airport from Davos and boarding the modified 737 for the flight to Washington, both Blinken and other passengers were instructed to disembark due to safety concerns regarding their aircraft.
  • Top US diplomat encountered travel disruptions in a span of fewer than 14 days after the United States Federal Aviation Administration (FAA) issued an order to suspend operation of all Boeing 737 MAX 9 aircraft for safety inspections.
  • This federal regulator-ordered grounding came after a midair incident on Alaska Airlines flight, with 171 passengers on board, when a door plug blew off at an altitude of 16,000 feet, causing injuries to multiple passengers.

About penulis

Kepala Editor Tugas

Kepala editor Tugas yaiku Oleg Siziakov

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...