Kabar Kawat

Terobosan ing Pilihan Obat kanggo Penyakit Kulit Inflamasi

ditulis dening editor

AMPEL BioSolutions saiki ngumumake terobosan babagan presisi lan obat pribadi sing bisa ngowahi revolusi cara dokter ngobati penyakit kulit inflamasi, kayata Lupus, Psoriasis, Dermatitis Atopik lan Scleroderma. Dicethakaké ana ing jurnal peer-reviewed Science Advances, kertas kasebut rinci babagan pendekatan pembelajaran mesin terobosan AMPEL kanggo nemtokake aktivitas penyakit saka data ekspresi gen sing dipikolehi saka biopsi kulit pasien. Tes laboratorium, mung konsep kanggo sawetara taun kepungkur, saiki wis siyap kanggo pangembangan kanggo panggunaan praktis. Fokus awal AMPEL yaiku Lupus, nanging tes kasebut bisa digunakake kanggo akeh penyakit kulit otoimun utawa inflamasi sing mengaruhi luwih saka 35 yuta wong Amerika.

Pendekatan pembelajaran mesin inovatif AMPEL, sing saiki wis siap dikembangake minangka tes biomarker dhukungan keputusan, bisa menehi pengaruh banget marang perawatan kesehatan kanthi ngidini para dokter ngenali panyebab gejala penyakit pasien lan milih perawatan sing cocog kanthi luwih tepat. Pendekatan AMPEL cukup sensitif kanggo ndeteksi owah-owahan ing kulit sing ora kena klinis supaya intervensi awal bisa nyegah flare sistemik lan karusakan kulit sing katon ing lesi. Aplikasi pendekatan machine learning AMPEL uga bisa mbantu perusahaan farmasi ing pangembangan obat lan uji klinis.

Pasien sing nandhang penyakit kulit kronis asring nandhang penyakit sing ora bisa diprediksi sing mengaruhi kegiatan saben dina kayata kerja lan kulawarga. Amarga gejala sing ora bisa diprediksi asring nyebabake lelungan menyang Kamar Darurat, kemampuan kanggo prédhiksi penyakit sing saya tambah lan keterlibatan sistemik kanthi biopsi kulit rutin duweni implikasi kesehatan lan ekonomi kesehatan sing penting.

Dipasangake karo alat pipa AMPEL kanggo nganalisa set data klinis sing gedhe banget lan kompleks ("Data Besar"), program pembelajaran mesin AMPEL minangka langkah penting kanggo ngetrapake tes kulit rutin kanggo ngawasi aktivitas penyakit lan menehi dhukungan keputusan kanggo perawatan adhedhasar gen pasien. ekspresi. Iki bakal ngowahi cara dokter ngobati penyakit kulit kronis kanthi nggunakake informasi sing diklumpukake saka tes laboratorium lan dianalisis kanthi sinau mesin kanggo diagnosa, menehi ciri kelainan molekuler sing tepat lan nambani penyakit kulit sadurunge karusakan diwiwiti, nylametake pasien saka rasa lara lan ora nyaman saka penyakit sing digunakake drastis mengaruhi urip.

Perusahaan farmasi nguji obat-obatan ing uji klinis lan ngadhepi tantangan kanggo ndhaptar pasien sing duwe potensial paling apik kanggo nanggapi perawatan sing diuji. Ndhaptar pasien sing "salah" bisa nyebabake kegagalan uji coba, asring nyebabake pembatalan pangembangan obat menyang persetujuan FDA sing bisa uga entuk manfaat ing subkelompok saka populasi pasien sakabèhé. Tes kulit AMPEL bakal mbantu perusahaan farmasi ngenali pasien sing paling cenderung nanggapi perawatan khusus, saéngga bisa nambah asil ing uji klinis.

Dr Peter Lipsky, Chief Medical Officer lan Co-Founder, AMPEL BioSolutions: "Saiki ora ana aplikasi liyane sing bisa prédhiksi kanthi tepat kegiatan penyakit lan ngusulake perawatan sing cocok, lan kita banget diwanti-wanti dening terobosan iki dilaporake ing Science Advances. Kanggo pasien sing nandhang penyakit kulit kronis, inovasi sing migunani babagan perawatan ora bisa ditindakake kanthi cepet. Sawise pangembangan konsep machine learning, saiki kita bisa maju karo mitra kanggo ngembangake tes kulit iki sing bisa ngowahi cara para dokter bisa mbantu pasien sing nandhang penyakit kulit kronis ngatur kahanane kanthi menehi perawatan sing luwih apik lan tepat adhedhasar individu. data pasien tinimbang pendekatan umum.

Dr. Amrie Grammer, Chief Scientific Officer lan Co-Founder, AMPEL BioSolutions: ""Tim kita wis ngembangake alat sing bisa ngowahi cara perawatan pasien karo kondisi kulit. Minangka perusahaan obat presisi, AMPEL ngganti paradigma perawatan ing penyakit otoimun lan inflamasi. Kita bangga bisa nindakake pakaryan iki ing Virginia lan bakal terus merekrut bakat lan ngembangake bisnis ing kene.

Dr Wright Caughman, Profesor, Departemen Dermatologi, Sekolah Kedokteran Emory, lan Exec VP kanggo Urusan Kesehatan (Emeritus), Universitas Emory: "Tes biopsi kulit sing inovatif banget AMPEL bakal nyedhiyakake alat anyar sing apik banget kanggo diagnosa lan manajemen otoimun lan penyakit inflamasi kulit. AMPEL nampilake karya iki ing rapat Society for Investigative Dermatology ing wulan iki. Sawise tes genomik klinis AMPEL disertifikasi CLIA, dokter bakal bisa kanthi cepet ngenali obat sing paling apik kanggo saben pasien lan entuk kontrol penyakit sing luwih cepet lan luwih aman.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar