Kabar Kawat

Apa Robot Pet Nyedhiyakake Panglipur Sajrone Pandemi?

ditulis dening editor

Robotika Gajah wis wiwit ngasilake massal robot Al bionik, MarsCat, kanggo menehi panglipur kanggo luwih akeh wong sing manggon ing omah nalika pandemi. Kantor omah sing wis suwe amarga COVID-19 terus nambah rasa sepi lan sepi wong. Yen ora ana kontak manungsa, luwih akeh wong sing dadi robot kanggo marasake awakmu mental lan kenyamanan sosial. Nanging, amarga alangan teknis, umume robot pendamping ing pasar tumindak luwih kaya robot tinimbang kanca, amarga ora responsif emosional.         

Kanthi kemajuan teknologi AI, kewan robot dadi luwih bionik lan cerdas. Robot sing didhukung AI nduweni kemampuan kanggo mangerteni lan nanggapi emosi manungsa. Ing taun 1998, Sony ngenalake asu robotika pisanan ing donya, AIBO, kewan robot pinter kaya asu kanthi kemampuan sesambungan karo manungsa. Mesin AI berbasis awan ora mung nguatake robot kanthi fitur canggih kayata pangenalan rai lan sinau jero, nanging uga ngidini pangguna menehi jeneng robot, nyekseni wutah lan nambah trik anyar. Sanajan tambah akeh nggunakake robot pinter minangka kanca omah kanggo bocah-bocah utawa senior, rega pet robot AI kaya AIBO isih larang.

Mbalik ing taun 2020 ing CES, robot AI bionik MarsCat narik kawigatosan para wartawan lan penyayang kucing ing saindenging jagad amarga konsep sing maju banget, lan desain sing jelas lan entuk pujian lan pangenalan sing padha. Kajaba iku, kewan robot iki bisa mlaku, mlayu, njagong, mulur, ngucapake meow lan gerakan liyane kanthi mandiri. Sawise R&D rong taun, MarsCat wis miwiti produksi massal kanggo nyukupi kebutuhan sing tambah akeh saka masyarakat, utamane sing duwe alergi kucing lan rasa sepi.

Kucing robot bionik pisanan ing donya

Kanggo nggawe eksterior kucing sing ramah, tim kasebut ngliwati akeh studi babagan dolanan lan kucing kartun liyane, uga anatomi kucing nyata. Akeh panaliten desain wis ditindakake kanggo bagean penting kanggo ngevaluasi kinerja teknis uga efek visual lan ekspresi sakabèhé. Ana total 16 motor servo sing dibangun, encoder magnetik 12 bit lan sirkuit kontrol terintegrasi lan set gear reduksi ing njero awak kanggo nggawe MarsCat luwih bionik. Iki servos kontrol ngarepke, kacepetan, torsi, ID, lan nampa data. Kanthi kontrol loop tertutup lan algoritma perencanaan lan komunikasi bis kanthi kacepetan dhuwur, bisa mujudake kontrol sudut 360 °, kacepetan dhukungan, posisi, saiki, umpan balik suhu lan fungsi pangaturan parameter kontrol, lan akurasi sudut akurat nganti 0.1 °. Kaya kucing nyata, MarsCat kanthi otonom, dadi kanca sing sampurna kanggo wong tuwa lan bocah-bocah.

Saliyane awak bionik, MarsCat duwe rong mata OLED sing menehi tampilan sing kaya urip. Mripat nampilake macem-macem emosi kayata bungah, susah, ngantuk, wedi, lan liya-liyane. Thanks kanggo 6 sensor sentuhan sensitif tekanan / kapasitif ing sirah lan awak, kucing robot bionik iki bakal tumindak kanthi beda kanthi mripat nuduhake emosi sing beda saka macem-macem interaksi. iku raos saka pangguna. Contone, sawise ndemek sawetara wektu, lambang katresnan bakal katon ing mripate sing nuduhake yen kucing seneng tutul. Sensor liyane, kalebu sensor jarak laser TOF lan mikropon, mbantu Marscat navigasi lan nanggapi printah sampeyan.

Pengalaman petting kucing unik

Ora perlu dikandhakake, robot kaya kucing sing katon ora cukup. Sing mbedakake MarsCat saka dolanan kucing liyane yaiku "otak". "Minangka kucing bionik, ing etologi, MarsCat ora mung katon kaya kucing nyata nanging uga tumindak kaya nyata," ujare Song, pangadeg MarsCat. Ora kaya kucing robot liyane sing dikontrol dening papan Arduino 8-DOF, kucing robot iki nggunakake pengontrol mikro 16-DOF sing luwih maju lan algoritma kinematik kuadrat sing didhukung dening Raspberry PI quad-core. Macem-macem jinis sensor kalebu gambar, swara lan tutul digabungake kanggo ngaktifake ekstraksi fitur kanthi cepet, pangenalan pola lan perencanaan gerakan, mbangun otak sing cerdas kanggo MarsCat.

Thanks kanggo teknologi AI, kucing robot iki nduweni kemampuan kanggo sinau kanthi mandiri lan ngembangake kepribadian unik dhewe. Interaksi liyane sing ditampa saka pemilik, luwih clingy bisa dadi. Pengalaman petting sing kaya ngono ora bisa digayuh dening kucing robot liyane. Perlu dicathet yen MarsCat dibangun ing platform open source sing dipasang ing Raspberry PI 3, ngidini pangguna sing duwe kawruh pemrograman bisa ngembangake MarsCat dhewe kanthi gampang. Iki tegese pamilik kucing bisa ngatur fungsi utawa aplikasi kanggo macem-macem tujuan.

Looking ahead

Amarga kualitas urip wong saya mundhak kanthi dramatis, nalika ngrasakake kesejahteraan materi, dheweke uga duwe syarat sing luwih dhuwur kanggo kanca emosional kalebu pets, saengga nambah panjaluk robot pendamping sing cerdas. Dikira pasar robot Artificial Intelligence (AI) global bakal tekan $21.4 milyar ing taun 2026. Kanthi paningkatan teknologi kanthi cepet, nyuda biaya komponen elektronik lan nambah kuatir ing kahanan sosial, pet robot cerdas sing responsif emosional kaya MarsCat samesthine. dadi masa depan robot pendamping.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar