Canada Warta cepet

Kanada Nyoba Ngurangi Wektu Nunggu Bandara

Omar Alghabra, Menteri Pengangkutan, lan Menteri Keamanan Umum Marco Mendicino, nerbitake statement iki dina iki kanggo menehi update babagan tumindak sing ditindakake pemerintah kanggo nyuda wektu tunggu ing bandara Kanada:

"Pamrentah Kanada ngerteni pengaruh wektu tunggu sing signifikan ing sawetara bandara Kanada kanggo para wisatawan. Kabar apik yen luwih akeh wong Kanada sing milih lelungan. Nalika volume lelungan mundhak, ana laporan babagan keterlambatan ing pirang-pirang aspek perjalanan: Bea Cukai Kanada, Bea Cukai Amerika Serikat, pemeriksaan keamanan bandara, penanganan bagasi, layanan maskapai, taksi lan limo, ing antarane wilayah liyane. Kita uga nyekseni fenomena sing padha ing bandara liyane ing saindenging jagad. Sawise ujar manawa, kita njupuk tindakan kanggo ngatasi keterlambatan kanthi cepet nalika terus njaga screening keamanan sing cukup. Kita nggarap bandara, operator udara lan mitra bandara liyane kanggo nemokake solusi kanggo nyuda telat ing bandara sadurunge musim puncak musim panas. Tujuan saka kolaborasi iki yaiku kanggo njamin layanan sing efisien kanggo penumpang mlebu lan metu, supaya wong Kanada bisa lelungan kanthi lancar lan aman amarga sektor kasebut pulih saka pandemi COVID-19.

"Tindakan khusus sing ditindakake kanggo nanggepi keterlambatan bandara kalebu:

  • Transport Canada (TC) kanthi cepet nggawe lembaga pemerintah lan industri kalebu Badan Kesehatan Umum Kanada (PHAC), Badan Layanan Perbatasan Kanada (CBSA) lan Otoritas Keamanan Transportasi Udara Kanada (CATSA), nggawe panitia skrining metu kanggo ngatasi kemacetan sing kedadeyan. ing screening keamanan pra-papan lan checkpoints pre-clearance departure lan kanggo ngembangaken pendekatan anyar kanggo dealing with iki titik tekanan ing sistem travel.
  • CATSA wis kerja sama karo kontraktor kanggo nambah jumlah petugas skrining ing pos pemeriksaan penumpang. Saiki, ana kira-kira 400 petugas saringan tambahan ing macem-macem fase latihan ing saindenging negara sing bakal ditugasake ing antarane saiki nganti akhir Juni.
    • Kanthi dhukungan TC, para rekrut iki bakal entuk manfaat saka kemajuan luwih cepet liwat proses onboarding sing luwih fleksibel supaya bisa munggah ing lapangan kanthi cepet. Bandara makarya kanggo ndhukung CATSA kanthi inisiatif iki.
    • CATSA cedhak banget kanggo njupuk 100% saka jumlah target petugas screening kanggo musim panas ing pirang-pirang bandara, kalebu Bandara Internasional Toronto Pearson lan Bandara Internasional Vancouver.
    • CATSA wis nyepetake panggunaan petugas screening sing wis disertifikasi kanggo nindakake fungsi non-screening, kanggo ngoptimalake sumber daya, lan ngidini petugas screening sing disertifikasi bisa fokus ing fungsi keamanan utama.
    • Bandara, maskapai, lan mitra liyane komunikasi karo CATSA saben dina kanggo mbantu nyetel jadwal kanggo mesthekake screeners kasedhiya ing ngendi lan nalika dibutuhake kanggo ndhukung wektu lelungan sing sibuk amarga lelungan udhara cepet pulih.
    • CATSA lagi sinau praktik paling apik ing bandara kanggo ndeleng ngendi proses kasebut bisa ditrapake ing bandara liyane kanggo entuk efisiensi.

"Nalika isih akeh sing kudu ditindakake, upaya kasebut bakal dibayar amarga wektu ngenteni kanggo screening. Wiwit awal sasi, jumlah penumpang nunggu 30 menit lan luwih kanggo screening outbound ing bandara paling gedhe kita (Toronto Pearson International, Vancouver International, Montreal Trudeau International lan Calgary International), wis setengah ing kabeh papat bandara.

"Kanggo penumpang sing teka, Pamrentah Kanada, kalebu TC, PHAC lan Public Safety Canada, terus kerja bareng karo maskapai lan mitra industri kanggo nyuda telat, kalebu pesawat sing ditahan ing gerbang ing Bandara Internasional Toronto Pearson.

  • CBSA lan Bandara Internasional Pearson Toronto tumindak kanthi nambah 25 kios kanggo nyepetake wektu pangolahan. CBSA uga miwiti Rencana Aksi Musim Panas kanggo njamin efisiensi; nambah kapasitas pejabat sing kasedhiya; lan easing bali saka Student Border Services Officers.
  • PHAC nggarap CBSA lan mitra kanggo nyepetake operasi. Contone, dheweke bakal ngilangi syarat Tes Acak Wajib ing Proses Sambungan Internasional menyang Domestik. Owah-owahan liyane kanggo nyepetake proses ing latar kesehatan umum lagi dikembangake.

"Bandara, maskapai lan Pamrentah Kanada, kalebu CATSA, PHAC, TC lan CBSA, nambah komunikasi karo wong sing seneng lelungan supaya penumpang bisa luwih ngantisipasi screening pra-boarding lan syarat pangolahan tekan, nggampangake dalan mlebu lan metu saka bandara. Ana prekara sing bisa ditindakake para wisatawan kanggo nyepetake proses kasebut:

  • Lelungan sing teka ing Bandara Internasional Toronto Pearson lan Bandara Internasional Vancouver bisa nggunakake Deklarasi CBSA Lanjut ing versi web ArriveCAN kanggo nggawe deklarasi adat lan imigrasi nganti 72 jam sadurunge mabur menyang Kanada. Iki bakal ngirit wektu lelungan nalika teka ing bandara. Fitur iki bakal digabungake menyang aplikasi seluler ArriveCAN ing musim panas iki lan uga bakal kasedhiya ing bandara liyane ing Kanada ing sawetara wulan.
  • Kabeh lelungan sing teka saka tujuan internasional kudu ngrampungake informasi ing ArriveCan. Lelungan sing teka ing Kanada tanpa ngrampungake ArriveCAN nyumbang sacara signifikan kanggo kemacetan tapel wates. Preduli saka status vaksinasi, wong lelungan sing teka tanpa kuitansi ArriveCAN dianggep minangka wong lelungan sing ora divaksinasi, tegese dheweke kudu nyoba nalika teka lan Dina 8 lan karantina suwene 14 dina. Lelungan tanpa kuitansi ArriveCAN bisa uga dileksanakake, kalebu denda $5,000. Sing paling gampang sing bisa ditindakake para wisatawan kanggo nyepetake pengalaman bandara yaiku nyiapake, kalebu ngrampungake ArriveCAN.
  • Pelancong sing umure 16 taun utawa luwih bisa nggunakake eGates anyar ing Bandara Internasional Toronto Pearson kanggo verifikasi identitas lan ngirim deklarasi adat lan imigrasi, sing bakal nambah arus lalu lintas ing balai rawuh Terminal 1 lan nyepetake proses.

"Pamrentah Kanada ngakoni urgensi kahanan kasebut lan terus kerja bareng karo kabeh mitra kanggo ngatasi wektu ngenteni minangka prioritas. Kanthi tambahan CATSA screeners lan CBSA Border Services Officers ing Panggonan lan teka, lan diskusi sing terus kanggo ngurangi luwih telat, sawetara kemajuan wis digawe, nanging kita ngenali kita kudu nindakake liyane-lan kita bakal. Kita bakal njupuk tindakan sing jelas lan tegas kanggo njamin keamanan, keamanan lan ketahanan sistem transportasi Kanada, karyawan, lan pangguna, nalika ndhukung pemulihan ekonomi.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar