Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global

gambar duweni saka I.Muqbil
gambar duweni saka I.Muqbil
ditulis dening Imtiaz Muqbil

Ing taun 1987, Thailand ngrayakake ulang tahun kaping 60 saka almarhum Prabu Rama IX Agung kanthi perayaan nasional sing luar biasa dikenal minangka Visit Thailand Year. Iki minangka undhangan gedhe kanggo para pengunjung ing saindenging jagad kanggo gabung karo wong Thai kanggo menehi tandha siklus urip kaping 5 12 taun Raja.

Acara kasebut mbuktekake sukses gedhe. Kabeh industri Travel & Pariwisata Thailand teka kaya sadurunge. Thai Airways International nggunakake jaringan lan pengaruh pemasaran ing saindenging jagad kanggo ngluncurake kampanye iklan jutaan baht sing nggumunake jagad iki.

Imtiaz 2 | eTurboNews | eTN
Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global

Tekane pengunjung ing taun 1987 mundhak 23.5% dadi 3.48 yuta.

Sukses kasebut ngrevolusi industri kanggo Thailand, wilayah ASEAN lan donya.

Iki narik kawigaten para pamimpin politik lan pariwisata Thailand, regional, global, investor lan pembuat kebijakan. Donya tangi karo nilai Travel & Pariwisata kanggo pangembangan ekonomi, nggawe lapangan kerja lan distribusi penghasilan.

imtiaz 3 | eTurboNews | eTN
Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global
imtiaz 4 | eTurboNews | eTN
Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global

Kasuksesan kasebut, nyebabake alokasi anggaran luwih akeh kanggo pemasaran internasional, fasilitas visa santai kanggo nambah aksesibilitas, lan investasi infrastruktur ing dalan, bandara, hotel lan macem-macem tujuan wisata ing saindenging negoro. Iki nggampangake upaya diversifikasi ekonomi kerajaan kanggo ngimbangi pertanian, layanan lan manufaktur sing luwih apik.

Perusahaan pariwisata multinasional entuk akeh dhuwit kanthi nutul jutaan wong kelas menengah sing kepengin njelajah jagad iki.

Amarga ora ana sing sukses kaya sukses, VTY 1987 micu acara-acara peniru kayata Visit Malaysia Year 1990, Visit Indonesia Year 1991 lan Visit ASEAN Year 1992 kanggo ngrayakake 25th anniversary of its founding. Organisasi internasional kayata Organisasi Pariwisata Dunia, PATA, ASEANTA lan asosiasi lokal lan regional liyane uga mlumpat ing bandwagon.

imtiaz 5 | eTurboNews | eTN
Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global

Mungkin faktor sing paling penting yaiku VTY 1987 minangka pengakuan saka nilai kepemimpinan sing gedhe.

H.M.Prabu Rama IX ingkang dipuntresnani awit saking integritas, prasetya saha kawicaksanan. "Man of the People" sejatine, dheweke uga dadi turis domestik paling gedhe ing donya. Wiwit taun 1961 nganti tilar donya ing Oktober 2016, "Raja Pembangunan" ora nate metu saka Thailand (kajaba pambukaan jembatan Persahabatan Thai-Laos ing taun 1994), luwih milih ngunjungi desa lan deso ing saindenging negoro.

Sawisé VTY 1987, isih akèh acara Kraton sing dianakaké kaya ta 1998-1999 tanggap warsa wiyosan Raja Rama IX kang kaping 72 taun. Sing nglairake kampanye Amazing Thailand sing uga narik anggaran lan nyurung pertumbuhan pariwisata.

Kosok baline, VTY 1987 uga duwe kerugian sing serius.

Gold Rush nyebabake mentalitas cepet sugih. Banjir investasi sektor swasta nyebabake rebutan tanah kanggo mbangun hotel, resort lan lapangan golf. Boom real estate nyebabake tingkat utang sing luwih dhuwur sing nyumbang persis 10 taun sawise 1987 nganti kacilakan ekonomi 1997.

imtiaz 6 | eTurboNews | eTN
Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global

Degradasi lingkungan dadi akeh amarga taman nasional lan pesisir sing "murni lan ora rusak" dirusak. Kadurjanan marang turis mundhak. Mundhak ing pariwisata seks, prostitusi bocah lan penyakit sing ditularake seksual nambahake pandemi AIDS ing taun 1980-an.

Pengalaman kaping pindho iku sebabe aku nyebut Thailand "Crita Paling Apik ing Sejarah Pariwisata Global." Kerajaan kasebut nyedhiyakake kurva sinau sing ora cocog kanggo tujuan ing saindenging jagad babagan kepiye negara bisa entuk agenda pangembangan pariwisata kanthi bener lan salah ing wektu sing padha.

imtiaz 7 | eTurboNews | eTN
Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global

Dina iki, ing Thailand, VTY 1987 ing memori sing ora relevan lan adoh.

Profesor universitas, akeh sing durung lair utawa isih sekolah, ora ngerti apa-apa lan mula ora bisa nuduhake nilai kasebut minangka pengalaman sinau karo siswa.

Pimpinan perusahaan ora weruh regane amarga sejarah ora ngasilake aliran pendapatan.

Instansi pamrentah ora weruh regane amarga duwe prioritas jangka pendek sing luwih penting.

Industri Travel & Pariwisata internasional ora ana regane amarga kawruh sejarah ora ana pengaruhe karo perkembangan saiki.

Saben uwong mung mbayar lambe kanggo sinau babagan sejarah lan supaya ora ngulang kesalahan sing kepungkur.

Ing kasus apa, kepiye Perjalanan & Pariwisata bakal "Mbangun Mbalik Luwih Apik" ing jaman pasca-Covid? Nggawe tenan "New Normal"? Ngonversi "Krisis dadi Kesempatan?"

Pengalaman Thai bisa menehi sawetara pitunjuk sing penting banget.

imtiaz 8 | eTurboNews | eTN
Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global

Rincian kuliah

Akhir minggu iki, tanggal 4 Mei 2024, Dina Kebebasan Pers Sedunia, aku bakal mbukak ceramah mingguan sing bakal dikirim ing saindenging jagad liwat Zoom. Iki bakal dikirim saben dina Setu nganti 28 Juli 2024, ulang tahun kaping 72 saka Raja Thailand saiki, Yang Mulia Rama X, putra pambarep Raja Rama IX.

Kuliah bakal kalebu:

(+) Sejarah lengkap Visit Thailand Year 1987.

(+) Carane ngrancang lan kaleksanan.

(+) Carane revolusi Thai, Mekong, ASEAN lan industri Travel & Pariwisata global.

(+) Tantangan sing muncul kanggo ngowahi genius pemasaran dadi solusi manajemen.

(+) Apa sebabe piwulang Visit Thailand Year 1987 luwih relevan tinimbang sadurunge kanggo mbentuk masa depan pariwisata ing Tatanan Dunia Baru.

Rong kuliah pisanan bakal dianakake tanggal 4 Mei lan 11 Mei, antarane jam 09.30-11.30 wektu Thailand.

Rong kuliah pisanan bakal dianakake tanggal 4 Mei lan 11 Mei, antarane jam 09.30-11.30 wektu Thailand.

Mangga email [email dilindhungi] kanggo njaluk link zoom.

imtiaz 9 | eTurboNews | eTN
Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global

Mung rong buku sing tau ditulis babagan Visit Thailand Year 1987

Ngerteni pentinge jangka panjang Visit Thailand Year 1987, aku nglumpukake koleksi cathetan, laporan, riset lan gambar sing akeh banget dadi rong buku, mung siji-sijine sing tau ditulis babagan acara kasebut. Buku-buku kasebut nyingkirake tulisan-tulisan sycophantic sing biasane ditemokake ing publikasi perjalanan sing warni. Nanging, aku nyedhiyakake laporan sing objektif lan terus terang kanggo njamin keseimbangan lan nambah kredibilitas. Padha kasedhiya kanggo didol kanthi rega US $75 saben utawa US $110 kanggo loro.

imtiaz 10 | eTurboNews | eTN
Carane Ngunjungi Thailand Taun 1987 Revolusi Pariwisata Global

About penulis

Imtiaz Muqbil

Imtiaz Muqbil,
Editor Eksekutif
Travel Dampak Newswire

Wartawan basis Bangkok ngliputi industri travel lan pariwisata wiwit 1981. Saiki editor lan publisher Travel Impact Newswire, biso dibantah mung publikasi travel nyediakake perspektif alternatif lan kawicaksanan conventional tantangan. Aku wis ngunjungi saben negara ing Asia Pasifik kajaba Korea Lor lan Afghanistan. Lelungan lan Pariwisata minangka bagéyan intrinsik saka sajarah bawana gedhe iki nanging wong-wong ing Asia adoh banget saka nyadari pentinge lan nilai warisan budaya lan alam sing sugih.

Minangka salah sawijining wartawan perdagangan perjalanan paling dawa ing Asia, aku wis weruh industri ngalami akeh krisis, saka bencana alam nganti pergolakan geopolitik lan ambruk ekonomi. Tujuanku yaiku supaya industri sinau saka sejarah lan kesalahane sing kepungkur. Pancen lara kanggo ndeleng sing diarani "visionaries, futuris lan pimpinan pamikiran" tetep nganggo solusi myopic lawas sing ora nindakake apa-apa kanggo ngatasi panyebab krisis.

Imtiaz Muqbil
Editor Eksekutif
Travel Dampak Newswire

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...