Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Industri Hospitality Investment News wong tanggung jawab Blanja Tanzania Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

CEO wanita pisanan ing Bandara Internasional Kilimanjaro

CEO wanita pisanan ing Bandara Internasional Kilimanjaro
Christine Mwakatobe - CEO anyar Bandara Internasional Kilimanjaro

Mwakatobe samesthine bakal ngowahi bandara paling gedhe nomer loro ing negara kasebut dadi pusat komersial sing lengkap lan gateway paling canggih.

Tanzania wis nunjuk Ms. Christine Mwakatobe minangka Chief Executive Officer (CEO) anyar saka Bandara Internasional Kilimanjaro (KIA), efektif 1 September 2022.

Mwakatobe, spesialis komersial wanita sing sregep lan semangat, kanthi latar mburi pendhidhikan sing padhet lan kompetensi praktis sing luar biasa, dadi wanita pisanan sing ngawasi salah sawijining bandara paling strategis ing negara kasebut, nangani meh 80 persen saka 1.5 yuta turis sing ngunjungi Tanzania saben taun.

"Aku matur nuwun marang Gusti, Presidenku Samia Suluhu Hassan, Menteri Pekerjaan lan Perhubungan, Prof. Makame Mbarawa lan dewan KADCO amarga dipercaya kanggo ngarahake fasilitas kunci" ujare Mwakatobe.

Dheweke gabung karo eksekutif pamaréntahan, dipasrahake kanggo mbukak KIA lan perusahaan induke, Kilimanjaro Airport Development Company (KADCO), ing taun 2011, lan nduweni tekad kanggo mbentuk masa depan industri penerbangan Tanzania.

Dheweke miwiti kerja minangka manajer pangembangan bisnis lan perencanaan perusahaan, kanthi misi sing didhelikake kanggo ngowahi bandara saka kompleks landasan pacu lan bangunan kanggo lepas landas, landing, kanthi fasilitas kanggo penumpang, dadi pusat komersial sing nyata.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Kemampuan Mwakatobe lan upaya sing temen-temen kanggo ngrangsang bisnis lan ngasilake bathi sing cukup kanggo nyuda pamrentah saka biaya overhead bandara, mimpin dheweke munggah, munggah pangkat dadi CEO interim ing KADCO ing 2020.

Dikira 40% saka udakara 1,000,000 turis sing ngunjungi Tanzania sirkuit pariwisata lor saben taun, digunakake kanggo ndharat ing Bandara Internasional Jommo Kenyatta (JKIA) ing Nairobi, Kenya, sadurunge nyabrang darat menyang taman nasional Tanzania.

Nanging, Mwakatobe, didhukung dening skills persuasif dhuwur dheweke, makarya banget hard marang kabeh rintangan, lan kasil ngatur kanggo narik penerbangan langsung menyang KIA, Ngartekno nyuda jumlah turis sing digunakake kanggo teka Tanzania liwat tetanggan lor sawijining.

Data resmi nuduhake manawa, miturut pimpinane, jumlah maskapai sing beroperasi saka KIA wis tambah saka 13 dadi 15 operator. Lalu lintas kargo uga mundhak akeh, amarga KIA wis nambah 26 persen volume kargo antarane 2019 lan 2021.

Ing angka nyata, KIA nangani total 4,426.3363 metrik ton ing taun 2021, mundhak saka 3,271.787 metrik ton ing taun 2019.

"Tuwuh lalu lintas kargo bandara umume gumantung marang kemampuan kanggo nyedhiyakake kapasitas udara sing cukup lan berkualitas" dheweke nerangake.

Wanita sing duwe pengaruh, kanthi sifat diplomatik, Mwakatobe samesthine bakal ngowahi bandara paling gedhe nomer loro ing negara kasebut dadi hub komersial sing lengkap lan gateway paling canggih, kabeh kalebu teknologi canggih, kanggo nambah. kapasitas kanggo nangani pesawat, penumpang lan kargo.

KADCO wis ngembangake rencana induk sing komprehensif sing bakal ndeleng perkebunan 110 km persegi ing saubengé bandara kasebut dadi kutha blanja tanpa pajak modern.

Kajaba saka terminal udhara, wilayah KIA, kanthi strategis diselehake ing titik patemon saka telung wilayah Zona Lor Arusha, Kilimanjaro lan Manyara, wis pirang-pirang taun tetep dadi wilayah sing ora dienggoni nganti pirang-pirang taun. bound kanggo rauh ngganti.

Miturut rencana induk, lokasi kasebut bakal dadi 'kutha' ing tengah Moshi lan Arusha, ing ngendi calon investor bakal nggawe pusat perbelanjaan gedhe, hotel wisata kelas dhuwur, pelabuhan bebas bea, zona pangolahan ekspor, institusi pendidikan, ikatan khusus. warehouses, toko, lapangan golf lan ranch game gedhe.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Adam Ihucha - eTN Tanzania

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...