Pos Tamu

Dhaptar priksa kanggo kunjungan pertama ing Costa Rica

gambar duweni Antonio López saka Pixabay
ditulis dening editor

Ana akeh alasan kenapa Kosta Rika minangka tujuan favorit para lelungan petualang. Swarga cilik ing bumi iki kebak keajaiban alam, panganan sing apik, pesisir tropis, situs arkeologi, lan iklim sing sampurna.

Kosta Rika dudu papan sing bisa dijelajahi mung ing siji perjalanan kajaba sampeyan duwe kemewahan kanggo tetep ing negara kasebut sajrone sawetara wulan kanggo nemokake kabeh kaendahan sing ditawakake negara iki. Nanging, kanggo ngerti kepiye Costa Rica apik banget lan bali menyang swarga cilik iki, sampeyan kudu ngrancang kunjungan pertama.

Yen Kosta Rika sabanjure ing dhaptar lelungan, sampeyan wis teka ing panggonan sing bener. Dina iki, kita bakal mbantu sampeyan nggawe dhaptar priksa babagan apa sing kudu ditindakake, menyang ngendi, lan apa sing kudu digatekake nalika njelajah negara sing nyenengake lan eksotis kaya Kosta Rika. Mesthi, tansah mbayar manungsa waé kanggo watesan lelungan sak ndunyo. Bisa uga beda karo sing sampeyan tindakake ing negara asal sampeyan.

Pancegahan kanggo nimbang

Saben lelungan mbutuhake persiapan. Contone, sampeyan bisa uga Google penipuan umum sing diadhepi turis ing negara manca. Ing kasus liyane, sampeyan kudu ngerti apa pilihan panyambungan internet sampeyan bakal duwe. Sawetara hotel nawakake Wi-Fi mbayar. Nanging, tuku kertu SIM lokal bisa dadi pilihan sing luwih apik. Iki njamin yen sampeyan duwe akses internet ing ngendi wae, ora mung ing hotel sampeyan.

Tansah mripat ing pratandha

Kosta Rika kebak pratandha pantai lan taman sing sengaja dipasang kanggo ngelingake turis babagan bebaya potensial. Dadi, manawa sampeyan fokus lan ngati-ati yen sampeyan ora pengin rapat rapat karo baya raksasa ing zona ora nglangi.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Duwe awis

Umume toko lokal lan pedagang kaki lima ora nampa pembayaran debit lan kredit. Priksa manawa sampeyan duwe akeh awis nalika ing Costa Rica. Mesthi, sampeyan bakal nemokake ATM sing bakal ngatasi masalah iki. Nanging, luwih becik ngganti dhuwit sampeyan. Kemungkinan sampeyan bakal entuk tarif sing luwih apik lan bakal disiapake sadurunge.

Gunakake peta

Sadurunge ngrencanakake kunjungan pertama ing Costa Rica, download peta offline yen sampeyan ora yakin carane nggunakake peta kertas kanthi bener. Nanging, sampeyan bisa kanthi gampang nemokake jaringan Wi-Fi umum sing kasedhiya, nanging priksa manawa sampeyan download VPN app kanggo nglindhungi safety online nalika surfing ing Costa Rica.

Kaya ing kabeh tujuan wisata sing dibukak, jaringan umum bisa uga ora aman, lan peretas ngenteni kanthi sabar kanggo nyolong data finansial lan pribadi turis. Jaringan Pribadi Virtual ngenkripsi lalu lintas internet sampeyan, nyegah potensial snooping lan interception data. Kajaba iku, bisa mbantu sampeyan tetep sesambungan karo layanan ing omah. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi ngganti alamat IP menyang negara asal. Kabeh sing dibutuhake yaiku nyambungake menyang server VPN ing negara sampeyan.

Nyopir kanthi ati-ati

Undhang-undhang lalu lintas ing Costa Rica mbingungake, nanging sampeyan bisa tansah ngetutake standar sing disetel dening pembalap lokal supaya tetep aman. Yen sampeyan nyewa mobil, coba bali ing kondisi sing padha. Perusahaan rental mobil ing Costa Rica banget ketat lan mbayar manungsa waé kanggo karusakan.

Aturan umum yaiku pembalap ing Costa Rica nyopir ing sisih tengen dalan. Nanging, pengunjung bisa uga ora digunakake kanggo infrastruktur dalan subpar. Para ahli uga nyaranake supaya ora nyopir ing wayah wengi. Bisa dadi angel kanggo nemokake tantangan utawa ora nyaman liyane ing dalan.

Panggonan sing bakal dibukak

San José

San José minangka ibukutha lan wilayah kutha paling sugih ing Kosta Rika. Miwiti kanthi ngunjungi Museum Nasional kanggo sinau babagan sejarah sugih Kosta Rika lan ndeleng papan suci kupu-kupu sing apik.

Pindhah menyang Parque Morazán yen sampeyan pengin ngrungokake musisi jalanan lan seneng festival seni.

Priksa manawa sampeyan ngunjungi Mercado Central kanggo nemu keramahan Ticos lan entuk oleh-oleh asli.

Gunung Api Poás

Yen sampeyan ora tau ngubengi gunung geni, sampeyan bakal kaget. Volcano Poás mung 2 jam drive saka ibukutha lan ing dalan kebak mujur nengen ayu lan taman alam. Sampeyan bisa ngatur perjalanan dina menyang gunung berapi lan ngunjungi grojogan La Paz ing dalan.

Playa de Doña Ana

Rong jam drive saka gunung geni iku pantai ayu karo wedhi ireng lan ombak nyengsemaken. Kaya pantai liyane ing Costa Rica, Playa de Doña Ana duwe biaya mlebu, nanging sampeyan ora perlu kuwatir babagan parkir. Sampeyan bisa nglangi, berjemur, lan nyiyapake barbecue amarga pantai nduweni panggangan sing kasedhiya kanggo kabeh pengunjung.

Cagar Alam Awan Monteverde

Monteverde Cloud Forest Reserve minangka bandha nasional sing dilindhungi ing ngendi turis bisa mlaku liwat alas lan nikmati alam tetuwuhan lan kewan sing sugih. Sawise mlaku-mlaku, sampeyan bisa ngaso ing desa cilik ing njaba lawang alas lan ketemu wong lokal sing menarik.

Explore panganan gedhe

Puerto Viejo de Talamanca – Lizard King Café

Sampeyan bisa mangan sarapan imbang sampurna ing Lizard King Café lan nemu swasana kaya deso. Restaurant utamané digawe saka kayu lan nawakake menu macem. Siapke weteng kanggo sarapan ngisi lan nikmati burrito, Huevos Rancheros, lan Kabobs klapa khusus.

San José - La Criollita

Yen sampeyan pengin nedha awan biasa nanging tradisional ing Costa Rica, bukak La Criollita nalika sampeyan lagi ing San José. Restaurant iki wis atmosfer nengsemake, lan sampeyan bisa njelajah roso Costa Rica ing sak panggonan. Coba Orden Maduro Pequena dipasangake karo sawetara Huevos Rancheros kanggo pengalaman rasa lengkap.

Cahuita - Sobre las Olas

Sawise nedha awan, pindhah menyang panorama Cahuita, lan nikmati restoran pesisir Karibia. Restoran iki dumunung ing pinggir pesisir kanthi pemandangan banyu sing apik banget. Njupuk sawetara Lomito De Res a la Caribena lan rampung nedha bengi karo koktail kadhemen banget nalika ngalami calmness Segara Karibia pirus sampurna.

kesimpulan

Kita kasebut sadurungé, sampeyan ora bisa njelajah kabeh Costa Rica ing trip siji, nanging iku panggonan ayu, lan sampeyan mbokmenawa bakal bali maneh. Iki minangka prekara-prekara penting sing kudu ana ing dhaptar priksa nalika sepisanan, nanging sampeyan bisa tansah kreatif lan nemokake sawetara lokasi, aktivitas, lan restoran liyane nalika sampeyan bali kanggo luwih saka pesona Costa Rica.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...