China lan Kazakhstan: Kerjasama Pariwisata sing Menang

Pariwisata Kazak
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Acara wiwitan kanggo Taun Pariwisata Kazakhstan ing China ing 2024 bubar ditindakake ing Beijing. China lan Kazakhstan wis ngrancang sawetara acara sing luar biasa kanggo taun pariwisata, kayata pameran seni lan forum khusus kanggo pariwisata.

Pamrentah Kazakhstan wis nemtokake target kanggo nambah jumlah turis domestik dadi 11 yuta lan turis manca dadi 4 yuta ing taun 2030. Kajaba iku, jumlah tenaga kerja ing industri pariwisata samesthine bakal tekan 800,000 ing wektu kasebut.

Menteri Pariwisata lan Olahraga Kazakh Yermek Marzhikpayev ujar manawa China minangka salah sawijining pasar lan mitra pariwisata prioritas Kazakhstan, amarga jarak geografis lan hubungan sejarah sing jero.

Kazakhstan ngrancang kanggo narik luwih akeh turis Tionghoa kanthi nggunakake budaya nomad sing sugih, sejarah pirang-pirang abad, lan lanskap alam sing unik, tambah menteri.

Kerjasama pariwisata antarane China lan Kazakhstan saya tambah akeh ing taun-taun pungkasan. Ing Nopember 2017, China ngedegake kantor pariwisata pisanan ing Astana, dadi sing pisanan ing negara Asia Tengah. Kantor iki wis aktif promosi ijol-ijolan budaya lan pariwisata antarane loro negara. Kajaba iku, ing Nopember 2023, pambebasan visa bebarengan antarane China lan Kazakhstan dileksanakake, nambah panjaluk lelungan saka loro-lorone.

Negara Asia Tengah ing Kazakhstan wis nyekseni tren sing saya tambah akeh turis Tionghoa taun iki, dadi pusat wisata outbound sing berkembang.

Miturut statistik saka agensi perjalanan online China Ctrip, jumlah pesenan pariwisata menyang Kazakhstan dening turis China ing taun iki mundhak 229 persen saben taun, lan 262 persen dibandhingake taun 2019.

Jumlah pesenan penerbangan menyang Kazakhstan wis tambah luwih saka telu saka setahun kepungkur. Almaty, Astana lan Aktau utamané disenengi dening turis Cina.

"Saiki, turis China bisa njupuk penerbangan langsung menyang Kazakhstan saka Beijing, Xi'an, Hangzhou, lan Urumqi, utawa mlebu negara kasebut liwat pelabuhan darat ing wilayah otonomi Xinjiang Uygur. Pemandangan alam lan budaya lokal minangka atraksi utama, "ujare Xu Jia, manajer umum agensi perjalanan ing provinsi Sichuan.

Xinjiang jejer karo Kazakhstan. Mulane, sawetara turis Tionghoa bakal duwe tur ing wilayah otonomi dhisik lan banjur menyang Kazakhstan liwat panggonan kaya Khorgos.

Dilaporake manawa stasiun bis dalan internasional Khorgos duwe papat rute penumpang internasional menyang Kazakhstan, lan kanthi tekan musim puncak wisata, jumlah turis sing lelungan antarane China lan Kazakhstan saya tambah akeh.

Pusat Kerjasama Perbatasan Internasional Khorgos, dumunung ing Area Khorgos ing Zona Perdagangan Bebas Pilot China (Xinjiang), minangka pusat kegiatan sing terus-terusan. Ing tapel wates antarane China lan Kazakhstan, pusat kerjasama iki jembaré 5.6 kilometer persegi.

Pengunjung saka China, Kazakhstan, lan negara liya bisa bebas mlebu lan metu saka pusat kerjasama tanpa mbutuhake visa, supaya bisa melu diskusi bisnis, aktivitas perdagangan, pariwisata, lan blanja nganti maksimal 30 dina. Dalan sing nyambungake China lan Kazakhstan ing pusat kerjasama wis entuk popularitas minangka papan sing apik banget sing asring direbut turis.

Kairat Batyrbayev, direktur eksekutif Asosiasi Studi Internasional Eurasia ing Kazakhstan, ujar manawa pariwisata outbound China saya maju lan samesthine bakal luwih akeh turis China bakal milih lelungan menyang Kazakhstan ing taun 2024.

Batyrbayev negesake manawa inisiatif iki bakal nyumbang kanggo tuwuhing sektor pariwisata Kazakhstan lan nggampangake perbaikan infrastruktur penting kalebu dalan, hotel, lan restoran. Dheweke luwih nandheske yen turis Tionghoa entuk apresiasi sing luwih apik babagan budaya, tradhisi, lan masakan Kazakh, bakal nuwuhake ijol-ijolan budaya sing luwih jero ing antarane rong negara kasebut.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...