Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Health Investment News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Blanja Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Pengurangan watesan Omicron China mbantu pemulihan kargo udara global

Pengurangan watesan Omicron China mbantu pemulihan kargo udara global
Pengurangan watesan Omicron China mbantu pemulihan kargo udara global
ditulis dening Harry Johnson

Bali produksi Asia amarga langkah-langkah COVID-19, utamane ing China, bakal ndhukung permintaan kargo udara

Miturut data Mei 2022 kanggo pasar kargo udara global, dirilis dening Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA), easing saka watesan Omicron ing China mbantu kanggo ngenthengake alangan chain sumber lan nyumbang dandan kinerja ing Mei. 

  • Panjaluk global, diukur ing kargo ton-kilometer (CTK), ana 8.3% ing ngisor tingkat Mei 2021 (-8.1% kanggo operasi internasional). Iki minangka paningkatan ing penurunan taun-taun 9.1% sing katon ing April. 
  • Kapasitas 2.7% ing ndhuwur Mei 2021 (+5.7% kanggo operasi internasional). Iki luwih saka ngimbangi penurunan 0.7% taun-taun ing April. Kapasitas ditambahi ing kabeh wilayah kanthi Asia-Pasifik ngalami pertumbuhan paling gedhe. 
  • Kinerja kargo udara kena pengaruh sawetara faktor.  
    • Aktivitas perdagangan mundhak rada ing wulan Mei amarga kunci ing China amarga Omicron wis suda. Wilayah berkembang uga nyumbang kanggo wutah kanthi volume sing luwih kuat.  
    • Pesenan ekspor anyar, indikator utama permintaan kargo lan perdagangan donya, mudhun ing kabeh pasar, kajaba China.  
    • Perang ing Ukraina terus ngrusak kapasitas kargo sing digunakake kanggo ngladeni Eropa amarga sawetara maskapai sing berbasis ing Rusia lan Ukraina minangka pemain kargo utama. 

"May nawakake kabar positif kanggo kargo udhara, utamane amarga nyuda sawetara watesan Omicron ing China. Ing basis mangsan diatur, kita weruh wutah (0.3%) sawise rong sasi mudhun. Wangsul produksi Asia amarga langkah-langkah COVID-19, utamane ing China, bakal ndhukung permintaan kargo udara. Lan mbalek kuwat ing lalu lintas penumpang wis nambah kapasitas weteng, sanajan ora tansah ing pasar ngendi kapasitas crunch paling kritis. Nanging kahanan sing durung mesthi ing kahanan ekonomi umume kudu diawasi kanthi ati-ati, "ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA.  

Kinerja Regional Mei

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...