Lonjakan Pariwisata Asing China Sawise Aturan Visa Mudhun

Lonjakan Pariwisata Asing China Sawise Aturan Visa Mudhun
Lonjakan Pariwisata Asing China Sawise Aturan Visa Mudhun
ditulis dening Harry Johnson

Sajrone separo pisanan taun, panguwasa imigrasi ing saindhenging China nangani 287 yuta lelungan mlebu lan metu, nuduhake kenaikan 70.9 persen dibandhingake taun sadurunge.

Panguwasa imigrasi China nglaporake dina iki yen ing nem wulan pisanan taun iki, negara kasebut ngalami total 14.64 yuta lelungan mlebu manca, nandhani kenaikan signifikan 152.7 persen dibandhingake taun sadurunge. Pejabat kasebut nambahake jumlah pengunjung amarga macem-macem langkah sing ditindakake wiwit Januari.

Inisiatif kasebut, dirancang kanggo nambah aksesibilitas China kanggo pengunjung manca sing golek kesempatan bisnis, pendidikan, lan pengalaman pariwisata, kalebu luwih akeh. peraturan visa-free, kritéria aplikasi visa gampang, proses streamlined, uga waived pengawasan wates kanggo lelungan transit tartamtu, lan apik opsi pembayaran seluler kanggo pengunjung internasional ing China.

Ing briefing pers dina iki, ing Administrasi Imigrasi Nasional (NIA) ngumumake yen jumlah kunjungan visa-exempt dening warga negara manca ngluwihi 8.54 yuta antarane Januari lan Juni, nggawe 52 persen kabeh lelungan mlebu lan nambah 190.1 persen dibandhingake taun sadurunge.

Miturut NIA, ana pangarep-arep bakal nambah jumlah pengunjung manca menyang China ing pungkasan taun iki. Minangka laporan anyar saka Akademi Pariwisata China (CTA), diramalake yen pasar pariwisata mlebu kanggo wong manca bakal mbalek maneh nganti kira-kira 80 persen saka tingkat sing katon ing taun 2019. wilayah administratif khusus ing Hong Kong lan Makau, uga saka Taiwan, sing diantisipasi bali menyang tingkat sing katon sadurunge pandemi COVID-19.

Survei sing ditindakake dening CTA kasebut nuduhake manawa luwih saka 60 persen wisatawan mlebu sing diwawancarai ngunjungi China utamane kanggo ngalami budaya. Kajaba iku, panganan lan blanja uga dadi atraksi populer ing antarane para responden.

Sajrone separo pisanan taun, panguwasa imigrasi ing saindhenging China nangani 287 yuta lelungan mlebu lan metu, nuduhake kenaikan 70.9 persen dibandhingake taun sadurunge. Saka jumlah kasebut, kira-kira 137 yuta ditindakake dening warga daratan, 121 yuta dening warga saka wilayah administratif khusus (SAR) China Hong Kong lan Makau, warga Taiwan, lan 29.22 yuta dening wong manca.

Data NIA nyatakake yen ing separo pisanan 2024, kira-kira 12.34 yuta paspor reguler ditanggepi, nandhani kenaikan 23.2 persen dibandhingake taun sadurunge. Kajaba iku, jumlah dokumen perjalanan sing diterbitake kanggo lelungan daratan-Hong Kong, Macao, lan Taiwan mundhak 7.8 persen, tekan luwih saka 46.15 yuta. Kajaba iku, ana lonjakan sing signifikan ing visa pelabuhan, sing mundhak 267.9 persen dadi 686,000, dene 388,000 ijin tinggal lan ijin panggonan diwenehake kanggo wong manca sing manggon ing daratan.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...