Kabar Kawat

Diet iklim kaya ngilangi 85 yuta mobil saka dalan

ditulis dening editor

Kanggo menehi tandha Dina Bumi, dokter Alona Pulde lan Matthew Lederman ing Lifesum, aplikasi nutrisi utama sing mbantu pangguna nambah kesehatan liwat mangan sing luwih apik, ngumumake yen saben wong Inggris mangan diet Climatarian, bakal padha karo ngilangi 85 yuta mobil. mati dalan saben taun - utawa kabeh mobil ing Inggris lan Jerman digabungake.       

"Mangan diet Climatarian bisa ningkatake kesehatan lan nylametake planet kita," ujare Dr Alona Pulde saka Lifesum. "Lan kabar apik kanggo penyayang daging lan susu yaiku ora ateges ngilangi panganan iki kanthi lengkap. Tujuan utama yaiku nyuda produk kewan lan mangan luwih akeh panganan tanduran amarga iki duwe jejak karbon sing luwih murah. Iki babagan nimbang asal-usul apa sing sampeyan mangan lan nyuda dampak CO2 kanthi milih pilihan sing ramah lingkungan kayata bahan-bahan musiman sing sumber lokal - lan padha karo ngilangi 85 yuta mobil saka dalan bakal nggawe beda banget kanggo nyuda karbon.

Diet Climatarian minangka salah sawijining diet sing paling populer ing Lifesum, lan, kanggo miwiti, Dr Pulde wis nggawe rencana 7 dina, nampilake resep-resep sing sehat lan nutrisi, kalebu patties pitik lan kacang karo kentang lan brokoli remukan, lan bolognese vegan. lan pasta.

Saka urip luwih suwe nganti nyuda risiko diabetes, tekanan darah tinggi lan kolesterol, Dr Pulde wis mbukak 5 keuntungan kesehatan sing paling dhuwur kanggo mangan diet Climatarian.

• Urip maneh. Ngalih menyang diet sing luwih adhedhasar tanduran bisa nyuda tingkat kematian lan emisi gas omah kaca nganti 10% lan 70% ing taun 2050.

• Nyuda tekanan darah tinggi, diabetes, lan kolesterol. Diet adhedhasar tanduran wis ditampilake nyuda risiko tekanan darah tinggi nganti 34%, lan nyuda LDL utawa kolesterol 'ala' nganti 30%.

• Bobot-mundhut lan nyonggo bobot Potong. Milih kabeh panganan adhedhasar tanduran sing akeh serat, banyu, lan nutrisi lan kurang lemak, gula lan uyah mbantu nyuda lan nyuda bobote. Sing mangan daging kaping telu luwih cenderung lemu dibandhingake karo vegetarian lan kaping sangang luwih cenderung dibandhingake karo vegan. Lan kabotan utawa lemu dituduhake kanggo nambah risiko penyakit jantung nganti 28%.

• Ngurangi depresi lan nambah swasana ati. Risiko depresi sing luwih dhuwur digandhengake karo diet daging abang utawa olahan sing dhuwur, biji-bijian olahan, produk susu lan permen sing dhuwur lemak - dene risiko depresi sing luwih murah lan swasana ati sing luwih apik digandhengake karo diet sing akeh woh-wohan lan sayuran.

• Kulit katon sehat. Profil nutrisi sing sugih ing kabeh panganan adhedhasar tanduran, kalebu antioksidan, mbantu njaga kulit katon luwih enom lan luwih sehat nalika nyuda cacat lan ningkatake kukul.

Senadyan akeh keuntungan kesehatan, Dr Lederman ngakoni manawa sawetara wong bisa uga ora seneng mangan panganan sing ramah lingkungan yen rumangsa ora nyukupi kabutuhan tartamtu, kayata kesenengan lan kabungahan. "Aja meksa dhewe menyang diet Climatarian, amarga mengkono arang ndadékaké kanggo asil long-term," ngandika Dr Lederman. "Nanging, coba ngrampungake kabeh kabutuhan dhasar sampeyan, umpamane, butuh informasi luwih akeh, dhukungan utawa jaminan. Sing ana ing diet Climatarian, utawa diet apa wae, mung ngrampungake kabutuhan dhasar sing nyegah dheweke ngganti prilaku ing wiwitan.

Lan apa sampeyan pesen panganan online utawa tuku toko supermarket mingguan, Dr Pulde wis nuduhake pitakonan paling ndhuwur kanggo nggawe pilihan Climatarian sing luwih apik kanggo nyuda emisi karbon.

• Kepiye carane nambah panganan tanduran ing saben dhaharan? Panganan tanduran, umume, minangka panganan sing paling ningkatake kesehatan lan duwe jejak karbon sing luwih murah.

• Apa iwak sing paling lestari? Sinau sumber sing dipercaya ing wilayah sampeyan lan goleki label kanggo mbantu ngenali pilihan sing paling ramah lingkungan.

• Ing endi bisa milih pitik lan daging babi, tinimbang daging sapi lan wedhus? Produksi daging, utamane daging sapi, mbutuhake lemah lan banyu luwih akeh, lan nduweni emisi karbon sing luwih dhuwur. Ngganti daging sapi kanggo pitik bisa nyuda jejak karbon nganti meh setengah.

• Apa panganan iki musiman lan lokal? Milih woh-wohan lan sayuran musiman kanthi sumber lokal mbantu nyuda dampak CO2.

• Carane aku bisa supaya packaging plastik? Panganan sing diproses kanthi minimal, sampeyan bakal luwih sehat lan luwih murah jejak karbon sing ditinggalake.

• Bisa tuku akeh tinimbang rangkep? 30-40% panganan dibuwang ing TPA lan ngasilake metana - gas omah kaca sing beracun. Lan kahanan ing Ukraina lan Rusia nggawe kabutuhan kanggo ngreksa lan nyuda sampah panganan luwih penting. Tuku akeh, ngrancang luwih dhisik lan tuku mung sing sampeyan butuhake bisa mbantu nyuda sampah panganan, ngeculake TPA sing kebanjiran, lan nyuda emisi gas omah kaca.

• Ing ngendi aku bisa nyukupi kacang buncis, lentil lan kacang polong ing dietku? Eko-pahlawan iki éca lan nutritious, lan ngganti daging sapi karo lentils lan kacang buncis bisa nggawe kita nganti 74% luwih cedhak kanggo ketemu emisi karbon kita.

• Bisa nyoba wutuh tinimbang gandum olahan? Milih beras coklat tinimbang gandum putih lan gandum utawa pasta lentil tinimbang olahan ora mung nambah kesehatan nanging jejak karbon sampeyan. Biji-bijian (oats, barley, gandum, beras), umume, nggunakake banyu kurang saka crops liyane. Lan biji-bijian wutuh duwe manfaat tambahan kanggo ngilangi energi tambahan sing dibutuhake kanggo diproses.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar