Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Warta cepet

bathi net Copa Holdings mudhun saka $89.4 yuta dadi $19.8 yuta

 Copa Holdings, SA, dina iki ngumumake asil finansial kanggo kuartal pisanan 2022 (1Q22).

  • Copa Holdings nglaporake bathi net $ 19.8 yuta kanggo kuartal utawa $ 0.47 saben saham, dibandhingake karo bathi net $ 89.4 yuta utawa laba per saham $ 2.11 ing 1Q19. Ora kalebu barang-barang khusus, Perusahaan bakal nglaporake bathi net US$29.5 yuta utawa US$0.70 saben saham. Item khusus kanggo jumlah kuartal dadi US$9.7 yuta, kalebu kerugian mark-to-market sing durung direalisasi sing ana hubungane karo cathetan konversi Perusahaan uga owah-owahan ing nilai investasi finansial.
  • Copa Holdings nglaporake bathi operasi $ 44.8 yuta kanggo kuartal lan margin operasi 7.8%, dibandhingake karo bathi operasi $ 112.9 yuta ing 1Q19.
  • Total bathi kanggo 1Q22 teka ing US $ 571.6 yuta, tekan 85.0% saka 1Q19 revenue. Pendapatan penumpang kanggo 1Q22 yaiku 83.4% saka tingkat 1Q19, dene revenue kargo 40.6% luwih dhuwur tinimbang 1Q19. Revenue saben Available Seat Mile (RASM) teka ing 10.2 sen, utawa 3.0% luwih murah tinimbang 1Q19.
  • Biaya operasi saben mil jog kasedhiya ora kalebu bahan bakar (Ex-bahan bakar CASM) sudo 1.6% ing waktu vs 1Q19 kanggo 6.0 sen.
  • Kapasitas kanggo 1Q22, diukur miturut jarak kursi sing kasedhiya (ASM), yaiku 87.6% saka kapasitas sing diluncurake ing 1Q19.
  • Perusahaan mungkasi kuartal kanthi kira-kira US$1.2 milyar ing awis, investasi jangka pendek lan jangka panjang, sing nuduhake 65% saka bathi rolas wulan pungkasan.
  • Perusahaan nutup kuartal kanthi total utang, kalebu utang sewa, $1.6 milyar.
  • Sajrone kuartal kasebut, Perusahaan njupuk 2 pesawat Boeing 737 MAX 9.
  • Kalebu 3 pesawat Boeing 737-700 sing saiki ana ing panyimpenan sementara lan siji kargo Boeing 737-800, Copa Holdings mungkasi kuartal kasebut kanthi armada gabungan 93 pesawat - 68 Boeing 737-800, 16 Boeing 737 MAX 9, lan 9 Boeing 737-700s. , dibandhingake karo armada 102 pesawat sadurunge pandemi COVID-19.
  • Copa Airlines nduwe kinerja pas wektune kanggo kuartal 91.3% lan faktor completion pesawat 99.3%, maneh posisi maskapai kasebut ing antarane sing paling apik ing industri kasebut.
  • Sajrone kuartal kasebut, Perusahaan ngumumake rong tujuan anyar wiwit wulan Juni 2022 - Santa Marta ing Kolombia lan Barcelona ing Venezuela.
Keuangan Konsolidasi

& Sorotan Operasi
1Q221Q19 (3)Varians vs. 1Q194Q21Varians vs. 3Q21
Penghasilan Penumpang (000s)2,2852,588-11.7%2,2143.2%
Pendapatan Penumpang Onboard (000s)3,4763,830-9.2%3,3693.2%
RPM (yuta) 4,5855,345-14.2%4,2657.5%
ASM (yuta) 5,6236,415-12.4%5,10910.1%
Faktor Beban 81.5%83.3%-1.8 p83.5%-1.9 p
Hasil (US$ Cents) 11.812.1-2.7%12.7-6.9%
PRASM (US$ Sen) 9.610.1-4.8%10.6-9.0%
RASM (US$ Sen) 10.210.5-3.0%11.3-9.7%
CASM (US$ Sen) 9.48.77.5%8.115.7%
CASM sing diatur (US$ Sen) (1)9.48.77.5%9.04.2%
CASM Excl. Bahan Bakar (US$ Cents) 6.06.1-1.6%5.215.2%
CASM sing disetel Ora kalebu. Bahan Bakar (US$ Cents) (1)6.06.1-1.6%6.1-1.7%
Galon Bahan Bakar Konsumsi (yuta) 66.581.2-18.1%61.09.1%
Rata-rata Rega Per Galon Bahan Bakar (US$)2.872.0937.4%2.4318.0%
Dawa Angkut Rata-rata (mil)2,0072,065-2.8%1,9264.2%
Panjang Tahap Rata-rata (mil)1,2981,2990.0%1,2543.5%
Departure27,19033,329-18.4%25,4586.8%
Jam Blok88,474110,089-19.6%80,7109.6%
Panggunaan Pesawat Rata-rata (jam) (2)11.111.6-4.5%11.3-1.9%
Pendapatan Operasi (US$ mayuta-yuta) 571.6672.2-15.0%575.0-0.6%
Laba Operasi (Rugi) (US$ mayuta-yuta)44.8112.9-60.3%161.3-72.2%
Laba Operasional (Rugi) (US$ mayuta-yuta) (1)44.8112.9-60.3%115.8-61.3%
Margin Operasi 7.8%16.8%-9.0 p28.1%-20.2 p
Margin Operasi sing Diatur (1)7.8%16.8%-9.0 p20.1%-12.3 p
Laba (Rugi) (US$ mayuta-yuta)19.889.4-77.9%118.3-83.3%
Laba Bersih (Rugi) (US$ mayuta-yuta) (1)29.589.4-67.0%81.7-63.9%
EPS dhasar (US$)0.472.11-77.7%2.78-83.1%
EPS Dasar sing Disetel (US$) (1)0.702.11-66.7%1.92-63.4%
Saham kanggo pitungan EPS Dasar (000s) 42,00642,478-1.1%42,533-1.2%

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...