Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel China budaya Tujuan Industri Hospitality Hotel & Resor Luxury News Pariwisata News Wire Plancongan

Kisah Dolanan Tibetan sing nggumunake

gambar duweni saka Zhoumo
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Kabeh Kreasi Lestari, Ramah Lingkungan kasedhiya kanggo Didol ing Butik Hotel Songtsam

Songtsam Hotels, Resorts & Tours, jaringan hotel mewah butik sing menang penghargaan ing Provinsi Tibet lan Yunnan China, kanthi bangga ngumumake manawa upaya kelestarian paling anyar yaiku ndhukung rong koleksi dolanan buatan tangan, dirancang lan digawe sacara lokal. Siji koleksi ndhukung 13 suku sing dumadi saka penggembala Tibet ing Ganga Grassland, sawijining pangonan sing ana ing sisih wétan Dataran Tinggi Qinghai-Tibet. Koleksi kapindho kasusun saka wayang gawenan tangan dirancang dening Dropenling, lan digawe dening wanita nomad ing Tibet Lor. Songtsam wis nggawe loro koleksi kasedhiya kanggo tuku ing butik hotel kanggo ndhukung kerajinan lan budaya Tibet lokal.

gambar duweni saka Shanjue

Zobelloro, The Shepherd's Treasure

Zobelloro, tegesé The Shepherd's Treasure, yaiku koleksi kerajinan tangan Ganga sing ngarep-arep bisa narik kawigaten marang lingkungan sing rapuh ing Dataran Tinggi Qinghai-Tibet, lan ing wektu sing padha nambah penghasilan kanggo kulawargane angon. Kerajinan Ganga dikembangake lan dirancang dening tim perlindungan lingkungan, bebarengan karo suku kasebut. Kabeh sarujuk yen kerajinan Ganga minangka cara paling apik kanggo ngembangake dolanan budaya sing kreatif lan ramah lingkungan sing nggabungake unsur tradisional lan modern. Cerita rakyat sing diwarisake turun-temurun wis akeh pengaruhe pola lan paesan kerajinan kasebut. Tim kreatif mutusake kanggo fokus ing kewan liar unik sing digawe saka wol minangka tema koleksi dolanan, kanggo nyritakake crita padang rumput sing unik, budaya nomad, lan kawicaksanan alam. Padha nggabungake budaya tradisional menyang seni modern kalebu poni karo bal kembang, wedhus karo selendang, lan kethek cilik nganggo sandhangan ijo.

gambar duweni saka Wang chen

Wayang Tradisional Tibetan Digawe dening Wanita Nomad

Koleksi kapindho, dirancang dening Dropenling, digawe dening pengrajin Tibet "nyata", wanita nomad saka suku lokal ing Lor. Wiwit cilik padha sinau nggawe wayang lan dolanan nganggo kain wol alus lan jahitan sing alus. Nggawe wayang uga minangka kegiatan umum sing menehi kesempatan kanggo para wanita kulawarga kanggo kumpul lan ngobrol babagan crita kulawarga. Kerajinan tangan wis dadi sumber penghasilan kanggo akeh kulawarga. Proyek sing inklusif banget, wanita berpenghasilan rendah lokal lan wong cacat uga diajari carane ngrancang lan ngasilake dolanan sing lestari iki. Amarga akeh sing manggon ing desa lan pangonan sing adoh, mula angel kanggo lelungan menyang pasar lokal kanggo ngedol kerajinan. Kanthi bantuan Songtsam, dolanan kreatif sing lestari iki bakal kasedhiya kanggo pengunjung saka sak ndonya, menehi kesempatan kanggo ndhukung pangembangan desa terpencil ing sekitar properti Songtsam.

kontak [email dilindhungi] kanggo nggampangake pesenan saka AS

Tentang Songtsam

Songtsam ("Paradise") minangka grup hotel butik mewah sing menang penghargaan saka Hotel Resorts & Tours sing dumunung ing Provinsi Tibet lan Yunnan, China. Didegake ing taun 2000 dening Pak Baima Duoji, mantan pembuat film Dokumenter Tibet, Songtsam minangka siji-sijine koleksi retret gaya Tibet sing mewah ing ruang kesehatan sing fokus ing konsep meditasi Tibet kanthi nggabungake penyembuhan fisik lan spiritual bebarengan. Properti unik 12 bisa ditemokake ing Dataran Tinggi Tibet, nawakake keasliane para tamu, ing konteks desain sing apik, fasilitas modern, lan layanan sing ora nggumunake ing papan-papan kaendahan alam lan budaya sing ora disentuh. Songtsam Tours minangka Pemasok Pilihan Virtuoso Asia Pasifik lan menehi kesempatan kanggo para tamu kanggo ngatur pengalaman dhewe kanthi nggabungake penginapan ing macem-macem hotel lan pondokan sing dirancang kanggo nemokake budaya sing beda-beda ing wilayah kasebut, keanekaragaman hayati sing sugih, lanskap sing apik banget, lan warisan urip sing unik. Songtsam ana ing 2018 & 2019 Condé Nast Traveler Gold List Edisi China, lan 2022 Condé Nast Traveler Dhaptar Emas Edisi USA.

Kanggo informasi luwih lengkap, please klik kene.

Babagan Songtsam Tours

Songtsam Tours, Pemasok Pilihan Virtuoso Asia Pasifik, nawakake pengalaman sing dikurasi kanthi nggabungake nginep ing macem-macem hotel lan pondokan sing dirancang kanggo nemokake budaya sing maneka warna wilayah, keanekaragaman hayati sing sugih, lanskap sing apik banget, lan warisan urip sing unik. Songtsam saiki nawakake rong rute teken: Sirkuit Songtsam Yunnan, sing njelajah wilayah "Telung Kali Paralel" (situs Warisan Donya UNESCO), lan Rute Songtsam Yunnan-Tibet anyar, sing nggabungake Jalan Kuda Teh Kuno, G214 (Yunnan- Dalan gedhe Tibet), G318 (jalan raya Sichuan-Tibet), lan wisata dalan Dataran Tinggi Tibet dadi siji, nambahake rasa nyaman sing durung ana sadurunge kanggo pengalaman lelungan Tibet.

Babagan Misi Songtsam

Misi Songtsam yaiku kanggo menehi inspirasi marang para tamu karo kelompok etnis lan budaya sing beda-beda ing wilayah kasebut lan ngerti carane wong lokal nguber lan ngerti rasa seneng, nggawa tamu Songtsam nyedhaki nemokake Shangri La dhewe. Ing wektu sing padha, Songtsam nduweni komitmen sing kuat. kanggo kelestarian lan pelestarian inti saka budaya Tibet kanthi ndhukung pembangunan ekonomi komunitas lokal lan konservasi lingkungan ing Tibet lan Yunnan.

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar

Share to...