Warta cepet USA

DC-Area Freedom House Museum Mbukak maneh karo Telung Pameran Anyar Kuat

Menit saka DC ing Old Town Alexandria, Virginia, ing Museum Freedom House ing 1315 Duke Street bakal mbukak maneh ana 27 Mei 2022 karo telung pameran anyar nuduhake sajarah Alexandria Black lan pengalaman Black ing Amerika.

Landmark Bersejarah Nasional minangka sisa-sisa kompleks gedhe sing didedikasikan kanggo perdagangan ewonan wong kulit ireng, wanita lan bocah-bocah antarane taun 1828 lan 1861. Museum iki ngurmati urip lan pengalaman wong kulit ireng sing diperbudak lan bebas sing manggon ing-lan diperdagangkan liwat- Alexandria lan ngupaya ngowahi ulang sejarah supremasi putih lan menehi kesempatan kanggo para pengunjung kanggo sinau, nggambarake lan nganjurake owah-owahan.

Pameran kasebut nggambarake peran situs bersejarah lan Alexandria ing perdagangan budak domestik, lan nuduhake crita inspirasi wong Afrika Amerika ing komunitas kita ing telung lantai museum:

  • 1315 Jalan Adipati highlights crita wong-wong sing digawa saka wilayah Chesapeake Bay, dipindhah liwat 1315 Duke Street, lan dipeksa menyang pasar budhak ing South jero. Pameran kasebut kalebu artefak arkeologi, model kompleks, lan crita pengalaman pribadi saka individu sing diperdagangkan liwat perdagangan budak domestik. Pameran anyar iki dirancang dening perusahaan Washington, DC Howard + Revis Design, sing mantan klien kalebu Institusi Smithsonian lan Museum Hak Sipil Nasional. 
  • Ditemtokake: Perjuangan 400 Taun kanggo Kesetaraan Ireng, pameran lelungan saka Museum Sejarah lan Budaya Virginia, nglacak patang abad sajarah Black ing Virginia liwat crita saka individu mirunggan sing berjuang kanggo kesetaraan lan, ing proses, profoundly shaped alam masyarakat Amérika. Ditemtokake ing Alexandria minangka pameran pendamping babagan Black Alexandrians sing mbangun dhasar komunitas kita nalika nglawan kesetaraan. 
  • Sadurungé Arwah Kasapu minangka seri lukisan situs Afrika Amerika dening almarhum Sherry Z. Sanabria. Lantai katelu uga kalebu ruang refleksi kanthi model tembaga saka patung Edmonson Sisters Alexandria dening seniman Erik Blome.

Museum Freedom House, sing dituku dening Kutha Alexandria ing Maret 2020, minangka integral kanggo pangerten sejarah Ireng ing Alexandria lan Amerika Serikat lan minangka bagean saka koleksi situs bersejarah, wisata, spidol lan liya-liyane sing nggambarake crita Kolonial. jaman, liwat jaman Perang Sipil lan Hak Sipil, nganti saiki. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar