Panjaluk Supercharged: Ketahanan lan Munggah Lelungan ing Donya Pasca Pandemi

Perdamaian tetep dadi prasyarat penting kanggo fungsi lelungan lan pariwisata sing ora diganggu - gambar duweni AJWood
Perdamaian tetep dadi prasyarat penting kanggo fungsi lelungan lan pariwisata sing ora diganggu - gambar duweni AJWood

Ing lintasan kebangkitan lelungan pasca-pandemi sing terus-terusan, Asia muncul minangka titik fokus.

Industri lelungan, ora bisa dipungkiri, maju kanthi momentum sing signifikan, amarga metrik industri kanthi jelas nggambarake asil sing cocog, yen ora ngluwihi, tolok ukur pra-2019.

Alam media lelungan kanthi optimisme, kebanjiran laporan janji babagan pemulihan industri. Bukti sing penting kanggo kebangkitan iki dibukak ing woro-woro anyar dening Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA). Pranyatan kasebut negesake pemulihan sing terus-terusan ing lelungan udhara, amarga Januari 2024 nyekseni kelanjutan tren munggah iki, nggawa total lalu lintas kanggo taun kasebut kanthi selaras karo tingkat permintaan pra-pandemi.

Total lalu lintas ing 2023, diukur ing kilometer penumpang revenue (RPKs), nyekseni lonjakan nggumunake 36.9% dibandhingake 2022. Ing skala global, lalu lintas 2023 lengkap taun tekan 94.1% saka tingkat pra-pandemi (2019). Desember 2023 nuduhake pendakian sing luar biasa, kanthi total lalu lintas mundhak 25.3% dibandhingake karo Desember 2022, tekan 97.5% saka tingkat Desember 2019.

Utamane, bandara Suvarnabhumi nglaporake wingi kenaikan lalu lintas penumpang 206% kanggo festival Taun Anyar Lunar CNY 2024, nandhani kenaikan sing signifikan dibandhingake taun kepungkur, kaya sing dicethakake dening Bandara Thailand. 

Nambahake prospek positif, Agoda nglaporake pertumbuhan rekor ing 2023, lan luwih optimistis kanggo 2024, utamane ing Asia, ing ngendi platform kasebut wis mantep.

Maskapai penerbangan kanthi bulat negesake kekuwatan pulih pasca-pandemi sajrone 2023, kanthi lalu lintas Desember mung 2.5% ing ngisor level 2019.

Pak Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA, negesake lintasan positif, kanthi ujar, "Pemulihan ing lelungan minangka kabar apik. Pemulihan konektivitas ndadekake ekonomi global nalika wong lelungan kanggo nindakake bisnis. 

Nanging, dheweke njaluk pamrentah supaya nggunakake pendekatan strategis, negesake pentinge infrastruktur sing efisien biaya, nyurung produksi Bahan Bakar Penerbangan Lestari (SAF), lan ngetrapake peraturan sing menehi keuntungan biaya sing jelas. Walsh negesake manawa ngrampungake pemulihan kudu ora mbayangi peran kritis penerbangan kanggo ningkatake kamakmuran lan kesejahteraan global.

 Nekanake lelungan sing migunani kanthi penekanan marang nilai lan kelestarian sing dhuwur, arah sing dianyarake ing Thailand selaras kanthi lancar karo tema utama ATF, "Pariwisata Berkualitas lan Bertanggung Jawab - Mendukung Masa Depan ASEAN."

Ing taun 2023, Thailand ngrayakake tekane luwih saka 28 yuta turis, ngasilake bathi gedhe 1.2 triliun Baht. TAT nyetel target revenue ambisius kanggo 2024 ing 3 triliun Baht miturut skenario paling apik, kalebu 1.92 triliun Baht saka pariwisata internasional lan 1.08 triliun Baht saka pariwisata domestik. Proyeksi ngarepake 35 yuta kedatangan manca lan 200 yuta lelungan domestik.

Temuan paling anyar saka STR lan Economics Pariwisata nandheske dhasar perjalanan sing kuat sing nyurung pagelaran hotel ing saindenging jagad, nguatake narasi positif. Utamane, industri hotel AS entuk rekor tingkat rata-rata saben dina (ADR) lan revenue saben kamar sing kasedhiya (RevPAR) ing taun 2023. New York City, ing antarane 25 Pasar Top, ngalami wutah sing signifikan ing 3 metrik kinerja utama:

  • 8.8% munggah ing panggonan kanggo 81.6%
  • Tambah 8.5% ing ADR dadi US$301.22
  • 18.1% mundhak ing RevPAR dadi US $ 245.77

Kinerja sing dipuji iki luwih nyengkuyung prospek optimistis kanggo industri Lelungan lan Pariwisata, nggambarake tren sing nyemangati global kanthi wutah ADR ing taun iki. Ditambah karo pangarepan kanggo nambah RevPAR lan pendhudhukan sing didorong dening permintaan sing luwih dhuwur ing sektor bisnis grup. 

Iki nguatake kapercayan manawa industri Lelungan lan Pariwisata wis siap kanggo asil supercharged, ora mung ing Asia nanging ing skala global.

Nanging, ing tengah-tengah prospek sing njanjeni iki, risiko-risiko bawaan tetep ana. Konflik geopolitik, kayata Rusia-Ukraina, Gaza, utawa konflik sing didhukung Iran dening milisi Houthi ing Yaman, tumindak minangka force majeure sing ngganggu aliran pariwisata sing tetep. Perdamaian tetep dadi prasyarat penting kanggo fungsi lelungan lan pariwisata tanpa gangguan.

Ngluwihi keprihatinan geopolitik, tantangan kaya kekurangan pesawat lan pilot, rega bahan bakar sing fluktuatif, kapentingan variabel lan tarif mata uang asing, lan kekurangan tenaga kerja minangka alangan potensial kanggo pemulihan.

Ing upaya kanggo nyuda alangan, mbukak wates kanthi akses gratis visa muncul minangka strategi penting. Wigati yaiku persetujuan antarane Thailand lan China, sing dijadwalake wiwit tanggal 1 Maret 2024, nawakake akses gratis visa lengkap kanggo warga negara loro kasebut. Pamindhahan strategis iki nduweni tujuan kanggo ningkatake pengunjung Tionghoa lan nyurung Thailand ngluwihi target tekan awal 2024, ngluwihi wolung yuta kanggo warga Tionghoa lan total 35 yuta sing teka. Prospek akses bebas visa minangka katalis penting kanggo macem-macem pasar sumber lan nambah angka rawuh kanggo negara kasebut.

About penulis

Avatar Andrew J. Wood - eTN Thailand

Andrew J. Wood - eTN Thailand

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...