Dewan Eksekutif PATA Anyar Dikonfirmasi

PAPAN PATA
ditulis dening Juergen T Steinmetz

The Asosiasi Plancongan Asia Pasifik (PATA) digawe resmi. Organisasi pariwisata iki ngratifikasi Dewan Eksekutif PATA sing anyar. Peter Semone wis resmi disetujoni lan bakal dadi Ketua Dewan Eksekutif Asosiasi kanggo periode kapindho liyane.

Sasampuning pengangkatanipun, Pak Semone ngendika, “Sugeng tanggap warsa kapilih dening anggota Direksi PATA kangge mimpin Paguyuban kaping kalih. Thanks kanggo komitmen sing kuat saka staf Sekretariat lan anggota Dewan Eksekutif sing metu, sajrone rong taun kepungkur wis kemajuan sing signifikan babagan keuangan lan manajemen PATA. Akeh pakaryan sing kudu ditindakake lan aku yakin manawa Dewan Eksekutif anyar bakal ngrampungake tantangan iki.

Pak Semone minangka pakar pangembangan pariwisata terkemuka ing wilayah Asia Pasifik. Dheweke wis njabat ing peran pimpinan kanggo proyek sing didanai donor internasional ing Timor-Leste, Lao PDR, lan Vietnam lan asring diarani minangka pakar jangka pendek kanggo Pariwisata PBB lan Bank Pembangunan Asia. Dheweke dadi pangadeg sekolah kejuruan Institut Pariwisata lan Perhotelan Nasional Lao (LANITH) sing diakoni sacara internasional. Sawise lulus saka perguruan tinggi Ivy League (UPENN lan Cornell), dheweke manggon ing Indonesia ing taun 1990-an ing ngendi dheweke ngadegake sawetara perusahaan pariwisata lan dadi penasehat pakar pariwisata kanggo Pemerintah Indonesia.

Pak Semone akeh diterbitake ing jurnal peer-review babagan topik sing ana gandhengane karo pemasaran pariwisata lan modal manungsa tujuan. Dheweke uga wis nulis kabijakan pariwisata, strategi, lan rencana aksi kanggo tujuan ing tingkat regional, nasional, lan kotamadya. Ing wektu luang, Peter seneng nglampahi wektu karo kulawargane ing Bali lan California.

Sajrone Rapat Umum Tahunan PATA kaping 73 ing dina Jumuah, 7 Juni 2024, PATA uga ngratifikasi Suman Pandey, Presiden Explore Himalaya Travel & Adventure saka Nepal, minangka Wakil Ketua sing anyar.

Luzi Matzig, Ketua Asian Trails Ltd ing Bangkok saiki dadi Sekretaris anyar / Bendahara Asosiasi.

Suman Pandey minangka tokoh kondhang ing Pariwisata Nepal lan Presiden Jelajahi Perjalanan lan Petualangan Himalaya, jeneng sing kondhang kanggo operasi sing maneka warna lan inovatif.

Dheweke uga CEO Fishtail Air, perusahaan helikopter Nepal; Direktur Summit Air, operator sayap tetep katering kanggo turis menyang wilayah Gunung Everest; Direktur kompleks bisnis paling gedhe ing Nepal, "Chhaya Center", Komplek Mega multi-faceted sing kalebu bintang lima sing dikelola dening Starwood ing merek "Aloft".

Presiden Akademi Perjalanan lan Pariwisata Himalaya, akademi sing nyedhiyakake pelatihan kejuruan sing ana gandhengane karo pariwisata, lan Presiden Himalaya Pre-Fab Pvt. Ltd, perusahaan sing spesialisasine nggawe omah prefabrikasi sing ramah lingkungan. 

Kontribusi sing luar biasa kanggo Industri Pariwisata Nepal ndadekake dheweke layak kanggo macem-macem gelar lan dekorasi kalebu "Suprasidha Gorkha Dakshin Bahu" saka Raja Nepal ing 2004; "Ikon Pariwisata" dening Asosiasi Wartawan Pariwisata Nepal ing 2018; a "Lifetime Achievement Award" dening publikasi pariwisata Gantabya Nepal ing 2017; "Wong Pariwisata ing taun" dening Gantabya Nepal ing 2010; lan "Lifetime Achievement Award" kanggo kontribusi ing pariwisata dening "American Biographical Institute" (ABI) adhedhasar ing Raleigh, North Carolina, USA ing 2008, kanggo sawetara jeneng.

Luzi Matzig miwiti kariré ing operasi lemah Swissair ing Zurich, Swiss, lan wis posting ing London lan Berne. Ing taun 1971, dheweke pindhah menyang Thailand lan kerja ing Diethelm Travel ing Bangkok, munggah dadi General Manager lan banjur Group Managing Director ngawasi operasi ing Kamboja, Lao PDR, Malaysia, Myanmar, Vietnam, lan Yunnan/China. Ing September 1999, dheweke ngedegake Asian Trails Ltd. lan saiki dadi Ketua. Asian Trails Group saiki ngoperasikake 33 kantor kanthi luwih saka 500 staf ing Thailand, Kamboja, China, Indonesia, Lao PDR, Malaysia, Myanmar, Singapura, lan Vietnam.

Saliyane ngatur Asian Trails, Pak Matzig melu industri pelayaran lan hotel, kanthi usaha kalebu Cruise Asia Ltd., Paradise Ko Yao Resort, Treehouse Villas, Legenda Chiang Rai Boutique Resort and Spa, Paradise Beach Samui Resort, SUNSET HOUSE, lan Royal Sands Koh Kong Resort. Dheweke ngadegake VIP Jets Ltd kanggo transportasi udara eksekutif ing Asia. Pak Matzig njabat ing Dewan Swiss-Thai Chamber of Commerce, ing pundi piyambakipun dados Présidhèn 2.5 taun, lan gadhah peran pimpinan ing PATA Thailand Chapter.

Anggota Dewan Eksekutif kanggo istilah iki kalebu

  • Ben Montgomery, Direktur Manajemen Hubungan Bisnis, Centara Hotels & Resorts, Thailand
  • Henry Oh, Ketua, Global Tour Ltd., Korea (ROK)
  • Noredah Othman, CEO, Sabah Convention Bureau, Malaysia
  • Mayur Patel, Head of Asia, OAG, Singapore
  • Gerald Perez, Wakil Presiden, Biro Pengunjung Guam, Guam
  • SanJeet, Direktur, DDP Publications Private Limited, India.

Kajaba iku, CEO PATA Noor Ahmad Hamid tetep dadi Dewan Eksekutif minangka anggota Ex-Officio.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Dewan Eksekutif PATA Anyar Dikonfirmasi | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...