Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Bahamas Warta Breaking Travel Caribbean budaya Curacao Tujuan Industri Hospitality Hotel & Resor News tanggung jawab Saint Lucia Pariwisata News Wire Plancongan Turks lan Caicos

Yayasan Sandals Ngreksa Kerajinan Karibia, Budaya lan Urip

gambar duweni Sandals Foundation
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Tradhisi kerajinan Karibia dikuatake minangka Yayasan Sandal pimpin pelatihan pembangunan kapasitas saka pengrajin lokal wilayah.

Minangka bagéan saka Inisiatif 40for40 kanggo ningkatake ekonomi lokal lan mbangun ekonomi lokal, lengen filantropi Sandals Resorts International ngembangake program pelatihan pengembangan produk artisan sing disesuaikan menyang pulo Curaçao, St. Lucia, Bahamas, lan Turks & Caicos, mbangun ing output banget sukses ngalami ing pulo pilot sawijining - Jamaika.

Taun iki, kira-kira 20 kerajinan pria lan wanita saka komunitas Canaries, Laborie, Choiseul, lan Soufriere ketemu ing St. Lucia lan entuk keahlian desain lan produksi babagan nggunakake bahan sing asale saka lokal kanggo nggawe produk sing luwih asli sing larang regane. pasar-pasaré.

Miturut Finola Jennings-Clarke, peserta lan mantan Direktur Pengembangan Bisnis lan Pemasaran ing Yayasan Pengembangan Budaya (CDF), bengkel kasebut mbangun jembatan sing dibutuhake kanggo ndhukung pelestarian budaya unik pulo kasebut.

"Ana akeh babagan kerajinan Choiseul sing unik ing pulo St. Lucia, nanging sing paling penting sing asring ilang yaiku link antarane produsen kerajinan lan papan sing bisa adol produke. Liwat workshop iki, ing Sandals Foundation katon ing bantuan para perajin kita nyepetake jurang kasebut kanthi tujuan supaya bisa duwe pasar langsung sawise latihan, supaya kita ora kelangan kerajinan ing Choiseul.

Ngelingi tantangan sing diadhepi para perajin ing Karibia, Mrs. Jennings-Clarke nyoroti kabutuhan pendekatan sing cocog kanggo ngreksa kesempatan seni lan mata pencaharian sing ana.

"Karibia ngadhepi tantangan khusus kanggo nggawe kerajinan. Kaping pirang-pirang kita krungu wong menehi saran yen [perajin] nyoba saingan karo barang-barang pabrikan saka [negara] sing duwe kapasitas teknis kanggo ngasilake jutaan utawa duwe biaya urip sing sithik banget dibandhingake karo kita. Kasunyatane kita ora bisa nindakake. Minangka pulo cilik ing pungkasan rantai pasokan kanthi biaya urip sing luwih dhuwur lan biaya sing luwih dhuwur kanggo sumber bahan, kita kudu golek papan sing bisa entuk urip sing apik lan adol produk sing apik.

"Workshop kaya iki nurture pasar sing ngerti kahanan Karibia kita, nilai warisan Karibia kita, lan gelem mbayar rega sing perlu kanggo iku."

Saiki ana pasokan winates produk jerami sing diprodhuksi sacara lokal sing kasedhiya ing St. Lucia. Kanggo nyengkuyung pertumbuhan industri kasebut, pelatihan kasebut mbangun kapasitas perajin nggunakake Sedotan Pandan lan Vetiver sing asale saka lokal kanggo ngganti Rotan impor tradisional sing larang regane.

Difasilitasi dening kanca perajin, Christina McIntosh sing lair ing Jamaika, lokakarya kasebut nggawa ide kanggo sentuhan modern kanggo nguatake nilai eceran.

"Tuwuh gedhe ndeleng mbah kakung utawa wong tuwa kita kerja ing pakaryan, wong enom digandhengake karo urip sing luwih angel amarga sampeyan kudu nindakake akeh supaya entuk sethithik. Kerajinan ora dihargai maneh, mula sampeyan adol produk sampeyan kanthi sithik utawa ora ana apa-apa, "ujare McIntosh

Wong sing umur telung puluh loro taun negesake manawa iklim saiki menehi kesempatan sing bisa direvitalisasi lan nguntungake sing akeh bisa dikapitalisasi.

"Kaping pisanan ing generasiku, aku bisa adol produkku kanthi regane, tegese para pengrajin sing nulungi produkku menyang papan sing didol bisa dibayar gaji sing luwih apik. Ana urip sing apik banget sing bisa digawe saka kerajinan, yen sampeyan kasengsem.

Koordinator Pariwisata kanggo Asosiasi Pariwisata Choiseul Art and Craft Heritage, Peter Phillip, bungah banget karo kawruh sing dipikolehi lan nyathet: "Yen aku duwe latihan iki wiwit aku isih cilik, aku bakal luwih apik. Aku sinau akeh. Aku nambah katrampilan ing macem-macem pola, nuduhake disiplin tartamtu kanggo njamin konsistensi produk. Kanthi katrampilan saya saya tambah, aku bisa entuk mata pencaharian sing luwih apik. Aku malah bisa mulang wong-wong lan nyengkuyung wong enom supaya duwe seni lan kerajinan minangka bagian saka mata pencaharian.

Wis pirang-pirang taun, para tamu Sandals and Beaches Resorts ing kabeh pulo sing dioperasikake duwe akses menyang barang-barang buatan lokal ing toko eceran.

Ing 2018, Yayasan Sandals, didhukung dening Bank Pembangunan Jamaika, Pamrentah Jamaika, Bank Dunia, lan kanthi kemitraan karo tim toko ritel resort, pilot program artisan, nggawa pangembangan produk, kemasan, pemasaran, lan liya-liyane. skills tombol kanggo malang, asil ing tambah output lan dodolan. Program kasebut uga ndeleng asil penjualan diinvestasi maneh menyang kelompok komunitas lokal.

"Wiwit wiwitan program ing 2018, taun-taun adol produk kanggo pengrajin sing dilatih ing program Yayasan Sandals tambah 23%, lan ing taun 2021, tuku kerajinan lokal minangka salah sawijining barang sing paling laris ing toko resort, ” ujare Karen Zacca, Direktur Operasi Yayasan Sandal.

"Peningkatan dodolan iki," ujare Zacca, "duwe pengaruh nyata ing komunitas amarga tegese luwih akeh kontributor rantai nilai bakal bisa nggunakake luwih akeh wong kanggo golek rezeki, tradhisi seni lokal sing makili cara urip sing unik bakal diterusake. lan kelangsungan profesi iki bisa ditransfer antarane generasi.

Ekspansi program latihan artisan minangka bagéan saka perayaan ulang tahun Sandals Resorts sing kaping 40 sing wis ngidentifikasi 40 proyek lestari sing paling apik nuduhake hubungan luar biasa antarane pariwisata lan kekuwatane kanggo ngowahi komunitas lan ningkatake urip lokal.

Program kasebut bakal menehi luwih akeh wong sing seneng lelungan kanggo njupuk omah ing wilayah kasebut. Sandals lan Beaches Resorts tamu uga bisa katon nerusake kanggo patemon iki Kerajinan lanang lan wadon liwat toko pop-up ing resort lan ndeleng Piandel mbukak.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar

Share to...