Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Diagnosis Kanker Paru-paru Awal nggunakake Teknologi AI

ditulis dening editor

Optellum wis entuk tandha CE kanggo Klinik Nodule Virtual, piranti lunak dhukungan keputusan klinis sing didhukung AI sing mbantu dokter ngenali lan nglacak pasien sing beresiko sing nuduhake nodul paru-paru sing curiga sing bisa uga kanker utawa ora.

Sertifikasi paling anyar iki bakal ngidini digunakake ing Uni Eropa (EU) lan Inggris (Inggris), lan mbukak lawang kanggo ekspansi Eropa kanggo perusahaan sing berkembang. Iki minangka tonggak sejarah paling anyar kanggo Optellum, sing nampa izin FDA 510 (k) ing awal 2021 minangka aplikasi diagnosis sing dibantu AI pisanan kanggo kanker paru-paru. Wiwit saiki, perusahaan kasebut wis didhukung dening kemitraan karo Layanan Kesehatan Nasional (NHS) kanthi pendanaan saka Innovate UK lan Institut Riset Kesehatan Nasional (NIHR), lan wis dileksanakake kanggo panggunaan pasien ing sawetara rumah sakit AS sing misuwur ing donya kayata Atrium Wake Forest Baptist, Vanderbilt University Medical Center (VUMC) lan Universitas Mississippi Medical Center (UMMC).

Klinik Nodule Virtual nggabungake skor Prediksi Kanker Paru-paru (LCP) sing divalidasi sacara klinis adhedhasar AI pencitraan lan duweni potensi kanggo nambah koordinasi lan keputusan perawatan klinis, kanthi tujuan supaya pasien diobati sadurunge penyakit kasebut metastase, saengga bisa nambah kaslametan kanker paru-paru. tarif.

Kanker paru-paru nduweni tingkat kematian paling dhuwur ing kabeh kanker, kanthi tingkat kelangsungan urip limang taun saiki ing 20 persen. Nanging, tingkat kaslametané tumor cilik sing diobati ing Stage IA nganti 90% - disparitas sing nyorot kabutuhan kritis kanggo diagnosis lan perawatan ing tahap paling awal.1

Platform kasebut saiki dicoba ing sepuluh rumah sakit NHS minangka bagéan saka DOLCE, proyek riset landmark sing dipimpin dening Profesor David Baldwin, sing dadi Profesor Kedokteran Kehormatan ing Universitas Nottingham, lan Dokter Konsultan ing Rumah Sakit Universitas Nottingham NHS Trust. Proyek kasebut minangka bagean saka NHS AI Lab's £ 140 yuta AI ing Health and Care Award kanggo nyepetake tes lan evaluasi AI ing NHS supaya pasien bisa entuk manfaat saka diagnosis sing luwih cepet lan luwih pribadi lan efisiensi sing luwih gedhe ing layanan screening.

Profesor Baldwin komentar: "Ana bukti sing kuat saka riset sing ditindakake kanthi ati-ati manawa alat Prediksi Kanker Paru berbasis AI iki nindakake tugas sing luwih apik kanggo mbedakake benjolan jinak saka nodul ganas kanthi potensial kanggo nyimpen dhuwit NHS sing saiki digunakake kanggo scan CT ulang. Sinau DOLCE tujuane kanggo ngonfirmasi asil lan ngitung tabungan kasebut, lan kudu dadi langkah pungkasan ing implementasine lengkap ing NHS.

Optellum uga dadi mitra industri utama ing konsorsium DART (Data Nggunakake Kecerdasan Buatan kanggo Ngapikake Hasil Pasien karo Penyakit Thoracic), nggarap program Pemeriksaan Kesehatan Paru-paru Target NHS Inggris, sing bakal nyedhiyakake skrining kanker paru-paru kanggo kira-kira 600,000 wong sing layak.

Jason Pesterfield, CEO Optellum, menehi komentar: "Duwe tandha CE bakal ngidini kita nggunakake AI inovatif ing situs klinis UK sing ana, supaya dokter lan pasien entuk manfaat saka teknologi kita tanpa wektu tundha. Iki uga bakal ngidini kita nggedhekake dodolan komersial menyang Eropa lan luwih kemitraan karo sawetara rumah sakit lan klinik sing wis dadi bagian saka pangembangan produk awal.

Optellum uga bubar ditampilake ing Health Education England's AI Roadmap Report2, sing nyemak kesiapan NHS kanggo implementasi teknologi AI anyar lan pengaruh teknologi kasebut ing tenaga kerja, jalur pasien, lan kinerja sistem sing luwih akeh.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...