Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Panjaluk daging sing murah mundhak

ditulis dening editor

Riset anyar sing dirilis dina iki, ing Dina Kesehatan Sedunia, nuduhake dampak kesehatan manungsa sing paling ngrusak sing ana gandhengane karo pertanian industri lan kepiye kedadeyan kasebut bakal saya elek amarga panjaluk daging terus tuwuh ing saindenging jagad.   

Laporan paling anyar saka World Animal Protection, The Hidden Health Impacts of Industrial Livestock Systems, mbabarake kepiye pamrentah ing saindenging jagad nutup mripat babagan jumlah kesehatan umum sistem pertanian industri uga nandhang sangsara milyaran kewan ternak.

Kanada wis dadi negara sing paling akeh konsumsi daging nomer 8 lan ing taun 2030, konsumsi daging diramalake bakal tuwuh 30% ing Afrika, 18% ing Asia Pasifik, 12% ing Amerika Latin, 9% ing Amerika Utara lan 0.4% ing Eropa. Panjaluk sing akeh banget iki nyumurupi milyaran kewan sing stres nandhang sangsara lan dikurung ing kandhang utawa kandang sing sempit lan tandus sajrone urip. Luwih saka 70% saka 80 milyar sistem pertanian industri kewan darat saben taun.

Panaliten kasebut adhedhasar konsep limang jalur "liwat sistem panganan sing mengaruhi kesehatan kita", sing digarisake dening Organisasi Kesehatan Dunia ing laporan 2021, Sistem Pangan Ngirim Kesehatan sing Luwih Apik. Perlindhungan Kewan Donya rinci babagan dampak kesehatan negatif iki langsung ana gandhengane karo tetanèn kewan industri:

1. Malnutrisi lan obesitas: Sistem pertanian industri wis ngilangi produksi pangan lokal lan lestari. Ing wektu sing padha, volume dhuwur saka daging murah sing diprodhuksi ngidini konsumsi daging sing berlebihan - salah sawijining faktor risiko utama kanggo penyakit kronisiii.

2. Superbugs lan penyakit: Telung perempat saka antibiotik ing donya digunakake ing kewan ternak - laku mimpin emergence saka bakteri tahan antimikroba. Kajaba iku, peternakan industri nyelehake kewan sing stres menyang kandang sing rapet, mbebayani penyakit kaya flu babi utawa flu burung sing bisa mlumpat menyang manungsa.

3. Penyakit-penyakit sing ditularake saka panganan: Tani industri nggawe stres sing dhuwur ing kewan, saengga gampang kena bakteri utawa parasit sing bisa nyebabake penyakit bawaan panganan ing manungsa, kayata Salmonella.

4. Penyakit-penyakit saka kontaminasi lingkungan: Logam abot kaya seng ditambahake ing diet kewan ternak industri lan rereged saluran banyu. Luwih akeh pestisida menyang tanduran sing ditujokake kanggo menehi panganan kewan sing nandhang lara ing peternakan industri tinimbang ing papan liya.

5. Dampak fisik lan mental kanggo para pekerja - Dampak kesehatan fisik lan mental sing dialami para pekerja ing peternakan industri kalebu kahanan kerja sing ora apik ing fasilitas nyembelih daging, pangolahan lan kemasan, cedera fisik lan masalah kesehatan psikososial lan mental.

Lynn Kavanagh, Manajer Kampanye Pertanian ing Perlindungan Kewan Dunia, ujar: "Laporan iki nyoroti biaya sejatine sistem pertanian kewan industri, sing duwe akibat sing ngrusak kesehatan lan lingkungan. Interkoneksi antarane cara nambani kewan, kesehatan masyarakat lan kesehatan ekosistem ora bisa luwih jelas lan pendekatan One Health, One Welfare kudu ditindakake kanggo ningkatake sistem pangan kita.   

Dr Lian Thomas, Ilmuwan ing Institut Riset Peternakan Internasional ngendika: "Kesehatan kewan ternak lan lingkungane kudu dadi prioritas utama kanggo sektor kesehatan masyarakat. Sistem pangan lestari sing ningkatake kesehatan lan kesejahteraan kewan sing apik, lan perlindungan lingkungan, bakal langsung nglindhungi kesehatan manungsa.

A owah-owahan dibutuhake. Perlindhungan Kewan Donya nimbali pamrentah Kanada supaya bisa ngajari warga Kanada babagan mupangat kanggo ngonsumsi panganan tanduran sing luwih akeh lan panganan kewan sing luwih sithik, selaras karo Pandhuan Pangan Kanada, lan kanggo nggampangake transisi sing nyebar dadi luwih manusiawi, lestari, mung. lan laku tani tangguh sing ora ngrusak lingkungan, kewan lan kesehatan masyarakat.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...