Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah News wong Seychelles Pariwisata News Wire Plancongan WTN

Dina Bangga kanggo Seychelles: Dadi inspirasi!

Gendéra Seychelles
Foto: Miturut HelenOnline
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Bangsa cilik bangga. Iki minangka Republik Samudra Hindia Seychelles dina iki ing dina kamardikan. Dadi Inspirasi!

Dina iki, 29 Juni minangka Hari Kamardikan ing Republik Seychelles.

Uga dikenal minangka Dina Republik, Dina Kamardikan minangka preian umum ing Seychelles tanggal 29 Juni.

Gendéra Seychelles diadopsi tanggal 8 Januari 1996. Gendéra saiki minangka gendéra katelu sing dipigunakaké déning negara kasebut wiwit kamardikan saka Inggris tanggal 29 Juni 1976 .

Iki minangka Dina Nasional Seychelles lan nandhani dina nalika negara kasebut mardika saka Inggris ing taun 1976.

Nganti taun 2015, Dina Nasional dirayakake ing Dina Konstitusi tanggal 18 Juni, minangka tandha diadopsi konstitusi anyar ing dina kasebut ing taun 1993.

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Sanadyan pulo-pulo kasebut wis ditekani dening para pemukim saka Madagaskar lan pedagang Arab, pulo kasebut pisanan digambarake dening Vasco da Gama ing taun 1503, sing menehi jeneng Kapuloan Laksamana kanggo ngurmati awake dhewe.

Sajrone 150 taun sabanjure, macem-macem negara Eropa nyoba ngaku pulo kasebut, sing dianggep minangka pos pementasan penting ing Samudra Hindia.

Ing wiwitan Perang Pitu Taun ing taun 1754, Prancis ngaku pratelan ing pulo kasebut. Dheweke banjur nggawe koloni ing pulo utama, Mahé, ing wulan Agustus 1770.

Ing April 1811, sawisé nguwasani koloni Prancis liyané ing Samudra Hindia, Inggris nguwasani Seychelles.

Sanajan dijupuk dening Inggris lan dadi Koloni Mahkota Inggris resmi ing taun 1903, Seychelles tetep identitas Prancis ing babagan basa lan budaya.

Pulo iki utamané dipigunakaké déning bajak laut nganti Prancis nguwasani taun 1750-an. Dheweke banjur dijenengi Jean Moreau de Séchelles, Menteri Keuangan ing Louis XV.

Gerakan kanggo kamardikan diwiwiti nalika Perang Donya II, nanging mung entuk momentum politik ing taun 1960-an. Pemilu lan konvensi ing wiwitan taun 1970-an nggawa gagasan kamardikan ing ngarep.

Sawise pemilu ing taun 1974, nalika loro partai politik ing Seychelles kampanye kanggo kamardikan, rembugan karo Inggris ngasilake persetujuan ing ngendi Seychelles dadi republik independen ing Persemakmuran tanggal 29 Juni 1976.

Tanggal landmark ing sajarah negara iki ditandhani saben taun ing Dina Kamardikan. Wong-wong seneng dina libur kanthi mbuwang wektu karo kulawargane karo mangan lan piknik. Gendéra Seychelles sing warna-warni dikibarake kanthi bangga lan langit wengi dipadhangi kembang api.

Gendéra Seychelles sing saiki diadopsi ing taun 1996 lan minangka desain gendéra katelu sing wis ana ing Seychelles wiwit kamardikan taun 1976.

Rancangan sadurunge nampilake warna partai politik sing dadi kudeta nalika kudeta 1977. Desain gendéra sing mencolok saiki nggambarake warna loro partai politik utama sawise partai liya diidini miturut konstitusi 1993.

Ing taun 1976, Seychelles entuk Kamardikan saka Inggris Raya kanthi James Mancham minangka Presiden Pertama pulo kasebut.

Almarhum James Mancham dadi kontributor kanggo eTurboNews nganti dheweke tilar donya tanggal 9 Januari 2017. Artikel pungkasan ing eTurboNews ana ing 30 Desember commenting ing kepemimpinan pariwisata owah-owahan ing negarane. Mancham ninggalake warisan minangka pembela kamardikan lan juara hak asasi manungsa.

Mantan Menteri Pariwisata Seychelles Alain St.Ange, sing saiki dadi Wakil Presiden ing World Tourism Network iku wong Seychellois-lair lan dikembangke pulo.

Dina iki dheweke ngelingake Komunitas Bangsa-Bangsa ing Dina Nasional pulo kasebut, yen acara iki nyawiji warga pulo Seychelles ing sangisore bendera siji.

St Ange kandha: "Dina iki aku ngucapake Selamat Hari Kamardikan 2022 kanggo saben wong Seychellois. Iku dina kita! Kita bisa lan kudu bangga karo pulo-pulo sing apik sing kita sebut omah.

Ngalami kabeh sing ditawakake Kapuloan Seychelles saka banyu murni nganti flora lan fauna sing apik banget, lan dadi inspirasi. Iki minangka tagline pariwisata seychelles.travel

Populasi saiki saka Seychelles is 99,557 wiwit Rebo, 29 Juni 2022, adhedhasar elaborasi Worldometer data PBB paling anyar. Kapadhetan pedunung ing Seychelles yaiku 214 saben Km2 (554 wong saben mi2). Total tanah area 460 Km2 (178 sq. mil). 56.2% saka populasi yaiku kutha (55,308 wong ing 2020). Ing umur median ing Seychelles punika 34.2 taun

Seychelles minangka kapuloan saka 115 pulo ing Samudra Hindia, ing Afrika Wétan. Iki minangka papan kanggo akeh pesisir, terumbu karang, lan cadangan alam, uga kewan langka kayata kura-kura Aldabra raksasa. Mahé, pusat kanggo ngunjungi pulo liyane, minangka ibukutha Victoria. Victoria minangka omah saka Big Ben paling cilik ing donya.

Uga duwe alas hutan gunung ing Taman Nasional Morne Seychellois lan pantai, kalebu Beau Vallon lan Anse Takamaka.

Topografi Seychelles sing nggumunake saka terumbu karang, drop-off, wrecks, lan ngarai, ditambah karo urip segara sing sugih, ndadekake salah sawijining situs nyilem paling apik ing saindenging jagad. Sampurna kanggo nyilem ing saindhenging taun, tujuan kasebut nduweni situs nyilem kanggo pamula lan penyelam berpengalaman.

Seychelles duwe produk domestik bruto paling dhuwur (PDB) per kapita ing Afrika, ing $ 12.3 milyar (2020). Iku gumantung banget marang pariwisata lan perikanan, lan owah-owahan iklim nyebabake risiko kelestarian jangka panjang.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...