Dr Jean Holder, bapak pangembangan pariwisata Karibia, tilar donya

Dr Jean Holder, bapak pangembangan pariwisata Karibia
Dr Jean Holder, bapak pangembangan pariwisata Karibia
ditulis dening Harry Johnson

Organisasi Pariwisata Karibia nangisi tiwase Dr. Jean Holder, mantan Sekretaris Jenderal CTO

Print Friendly, PDF & Email

The Organisasi Pariwisata Karibia (CTO) dina iki gabung liyane saka Karibia ing mourning mundhut saka Dr Jean Holder, rama pembangunan pariwisata regional. Almarhum Dr. Holder ngentekake luwih saka 30 taun urip profesional mimpin pangembangan lan ekspansi sektor sing bakal dadi penghasil devisa utama ing wilayah kasebut lan mesin pertumbuhan ekonomi.

Karibia, lan kita bisa mbantah jagad pariwisata sing luwih gedhe, pancen wis kelangan salah sawijining putra perintis. Kepemimpinan progresif Dr. Holder sajrone taun-taun formatif pariwisata Karibia mbedakake dheweke minangka pilar pangembangan pariwisata wilayah kasebut. Minangka regionalis darmabakti, kang ngawasi wutah pariwisata saka bayi kanggo macem-macem tahapan kadewasan saiki. Pancen, unsur-unsur etos pariwisata Karibia asli sing digawe dening organisasi sing dipimpin bisa ditemokake ing meh kabeh negara Karibia, meh kabeh komunitas lan ing ngendi wae ing wilayah sing disebarake wiji pariwisata.

Dr Holder kadhangkala guyon yen nalika dheweke direkrut ing September 1974 kanggo kepala Pusat Riset lan Pengembangan Pariwisata Karibia sing mentas diadegake (CTRC), dheweke minangka wong "sing mung kontak karo pariwisata minangka turis." Organisasi kasebut nduweni mandat sing wiyar kanggo pendidikan lan pelatihan pariwisata, perencanaan lan riset pariwisata, uga statistik. Sing diupayakake yaiku lembaga pembangunan daerah sing makarya ing 'bidang pariwisata' kanggo mbangun owah-owahan pembangunan lan pertumbuhan ekonomi. Nalika pensiun, siji ora bisa ngomong babagan pariwisata Karibia tanpa nyebutake jenenge.

Ing Januari 1989, nalika Asosiasi Pariwisata Karibia - badan sing dibentuk ing New York ing taun 1951 kanggo pasar wilayah kasebut - gabung karo CTRC kanggo mbentuk Organisasi Pariwisata Karibia (CTO), Dr. Holder minangka pimpinan organisasi regional sing mentas dibentuk, kanthi jangkauan menyang Amerika Utara lan pungkasane ing Inggris lan Eropa. Antarane prioritas sing sepisanan yaiku ngupayakake owah-owahan ing pariwisata Karibia, kanthi nunggu esuke abad kaping 21 lan perkembangan anyar lan aliansi sing nalika iku katon minangka visioner nanging saiki dadi bagian saka kasunyatan saben dinten. Dina iki, CTO ngadeg kanthi bangga minangka simbol sukses ing mbangun kendaraan pangembangan kanggo sektor pariwisata Karibia. Visi utama dheweke adhedhasar kasunyatan manawa, minangka sektor dinamis, pariwisata mbutuhake tumindak pembangunan sing terus-terusan, sanajan kita promosi lan pasar keunikan lan keragaman sing ana ing negara Karibia.

Ora ana sing mundur saka tantangan, sawise pensiun saka CTO, Dr. Holder nggunakake aliansi regional sing digawe nalika jabatane ing CTRC lan CTO kanggo nambah tandha ing operator regional. LIAT, sing dipimpin dadi ketua nganti pungkasan taun 2019.

Kita sing kerja bareng karo Dr. Holder bisa mbuktekake manawa dheweke pancen dadi mentor, nyengkuyung kanthi lembut lan, kaya-kaya kanthi osmosis, menehi wawasan marang sampeyan. Iki terus, sanajan sawise dheweke pindhah saka urip profesional aktif, nalika ora umur utawa incursions ing kesehatan kang dampened tekad kanggo dadi pengaruh positif, kanggo nggawe prabédan pinunjul lan tetep driji ing pulsa saka Karibia.

Dewan menteri lan komisioner pariwisata CTO, dewan direksi, anggota sekutu, lan staf nuduhake rasa sedhih ing wilayah kasebut lan ngrasakake kapitunan amarga tiwas Dr. Dheweke bakal ora kejawab, nanging tandha sing digawe ing wilayah iki bakal dikenang nganti suwe.

CTO ngucapake belasungkawa kanggo putrine, Janet lan Caroline, lan kabeh kulawargane.

Mugi tentrem langgeng.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar