Pos Tamu

Tip Efektif kanggo Nggawe Lelungan Katon Apik ing Resume

Gambar duweni Biljana Jovanovic saka Pixabay
ditulis dening editor

Yen sampeyan kerep lelungan, sampeyan bakal seneng ngerti yen ana panjaluk banget kanggo katrampilan alus sing dikembangake liwat lelungan. Perusahaan cabang menyang sawetara budaya lan pasar, lan sampeyan bisa dadi wong sing dikarepake kanggo proyek kasebut. Yen sampeyan lagi nggoleki proyek sing cocog kanggo sampeyan lan pengin ngadeg metu, sampeyan bisa mriksa tips ing ngisor iki babagan carane sampeyan bisa nandheske petualangan ing resume.

Cara Nggawe Lelungan Sampeyan Kontribusi kanggo Resume

Yen sampeyan ninggalake negara kanggo ngulandara setaun, sampeyan bisa mesthekake yen pengalaman sampeyan nambahake tambahan positif ing resume sampeyan. Priksa tips ing ngisor iki:

●      Nggawe Trip Panjenengan Makna

Yen sampeyan sementara metu saka zona nyaman. Sampeyan kudu sinau sawetara katrampilan sing bisa digunakake kanggo mbedakake nalika nglamar kerja nalika bali. 

●      Nyetel Gol Nalika Sampeyan Lelungan

Yen sampeyan arep ngulandara, priksa manawa sampeyan bisa nggayuh tujuan utawa loro sing cocog karo lapangan sampeyan. Contone, sampeyan bisa nambah katrampilan fotografi, nggawe pengikut media sosial, dadi sukarelawan kanggo organisasi nirlaba, utawa nggawe merek cilik. 

●      Nggawe Pengalaman Relevan kanggo Industri Panjenengan

Yen sampeyan lagi cuti setahun, sampeyan kudu sinau katrampilan anyar, golek kerja lepas utawa sementara, ndhaptar kursus, utawa pengalaman sing relevan sing bisa digunakake kanggo nerangake marang calon majikan sampeyan kenapa sampeyan lunga.

Tip Top babagan Cara Sampeyan Bisa Nyakup Lelungan menyang Resume

Gambar duweni SplitShire saka Pixabay

1.     Lelungan kudu cocog karo Proyek

Kanggo sampeyan nyorot pengalaman lelungan, katrampilan lan pengalaman sampeyan kudu ana gandhengane karo posisi sing disenengi. Priksa kritéria kerja, lan daftarake katrampilan sing cocog karo pengalaman sampeyan urip ing negara liya. Contone, apa majikan nimbang calon sing duwe pemahaman lintas budaya, negosiasi, utawa katrampilan komunikasi? Apa dheweke nggoleki wong sing mandhiri lan duwe keputusan sing mandiri?

Resume sampeyan kudu duwe crita profesional. Nanging, yen lelungan sampeyan ora cocog karo deskripsi proyek, sampeyan bisa uga kalebu petualangan minangka informasi tambahan utawa ing bagean hobi. Nanging, panulis resume profesional ngelingake sampeyan supaya ngati-ati babagan ngowahi pengalaman dadi fluff. Nanging, sinau milih lelungan sing ngembangake katrampilan sing dibutuhake kanggo pakaryan kasebut.

2.     Nuduhake Prestasi Lelungan

Sampeyan bisa ngomong babagan apa sing wis ditindakake saka pengalaman lelungan. Contone, sampeyan dadi sukarelawan kanggo organisasi utawa sinau keahlian basa nalika lelungan ing negara liya. Draft supaya sampeyan bisa nuduhake kamardikan kanggo calon majikan sampeyan.

3.     Kategori Travels Panjenengan

Yen sampeyan lelungan kanggo luang, sampeyan ora bisa nggawe petualangan minangka pengalaman kerja. Nanging, sampeyan isih bisa kalebu ing resume nanging ing bagean liyane. 

4.     Aja Overshare utawa Njlimet Lelungan Sampeyan.

Elinga, aja nyebarake petualangan sampeyan amarga resume sampeyan kudu ringkes. Mulane, ing layanan nulis cv uk nuduhake yen sampeyan mung kudu nyakup katrampilan utawa pengalaman sing cocog karo proyek kasebut.

5.     Priksa Requirements Proyek

Yen deskripsi proyek kalebu lelungan sing dawa utawa kadang-kadang, sampeyan kudu kalebu lelungan. Kajaba iku, sampeyan bisa uga duwe yen dheweke mbiyantu panjelasan babagan kesenjangan karir sing dawa ing resume sampeyan. Ing sisih liya, sampeyan ora kudu kalebu petualangan manca yen sampeyan ora bisa nyorot katrampilan sing dikarepake majikan potensial ing calon.

6.     Nuduhake Pengalaman Lelungan ing Surat Sampul Panjenengan

Yen lelungan sampeyan ora cocok ing resume, sampeyan bisa nyebutake ing surat lamaran sampeyan. Sampeyan bisa nyakup perspektif utawa katrampilan sing sampeyan sinau saka lelungan sampeyan.

7.     Nyorot Skills Hard lan Soft Sinau Nalika Lelungan

Katrampilan keras yaiku katrampilan sing sampeyan sinau, kaya basa anyar. Saliyane, katrampilan alus yaiku katrampilan sosial kayata kepemimpinan, komunikasi, utawa katrampilan motivasi. Dheweke penting nanging ora bisa diukur.

Sampeyan bisa uga wis milih kanggo lelungan langsung sawise lulus; mulane, sampeyan bisa uga wis dikembangaké liyane soft skills. Akibate, sampeyan bisa uga nampilake wutah dhewe ing resume, mesthekake yen sampeyan nuduhake pengalaman sing nuduhake tumindak, kahanan, lan asil. Umume pengusaha luwih seneng nggoleki katrampilan lan pengalaman sing alus supaya sampeyan bisa nyorot.

final Pikiran

Yen luwih seneng nglamar kerja lan pengin kalebu lelungan ing resume, sampeyan kudu nggunakake pertimbangan sing wicaksana. Nanging, tips kasebut kudu mbantu sampeyan bisa nuduhake petualangan tanpa oversharing. Kajaba iku, deskripsi proyek kudu menehi katrangan yen sampeyan bisa ndhaptar lelungan ing aplikasi sampeyan.

Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

Share to...