El Salvador njaluk supaya Bitcoin dadi mata uang resmi amarga 'risiko gedhe'

El Salvador njaluk supaya Bitcoin dadi mata uang resmi amarga 'risiko gedhe'
Presiden Nayib Bukele saka El Salvador
ditulis dening Harry Johnson

The Dana Moneter Internasional (IMF) ngetokake pratelan sing ngandika El SalvadorKeputusan kanggo nggunakake Bitcoin minangka tender sah taun kepungkur "merlukake risiko gedhe kanggo integritas finansial lan pasar, stabilitas finansial, lan perlindungan konsumen."

Warning sing cryptocurrency bisa abot ngrusak stabilitas financial negara, ing IMF sanget El Salvador kanggo kethokan status Bitcoin minangka mata uang resmi.

Regulator babakan dhuwit internasional disebut kanggo "angger-angger ketat lan pengawasan" saka Bitcoin ing El Salvador lan ndesek pamrentah negara kanggo "nyempit ruang lingkup hukum Bitcoin kanthi ngilangi status tender sah Bitcoin."

The IMF uga ngandika sing sawetara Direksi uga ditulis badhan liwat risiko gadhah nerbitake obligasi Bitcoin-digawe.

El Salvador - negara pisanan ing donya kanggo nggunakake Bitcoin minangka tender legal - plans kanggo ngetokake 10 taun, $1 milyar Bitcoin bond taun iki.

Presiden El Salvador Nayib Bukele ketoke disapu resik mati IMF warning ing kirim Twitter ana, kang mockingly nggambarake organisasi minangka The Simpsons' karakter buffoon apik Homer Simpson mlaku ing tangan.

"Aku ndeleng sampeyan, IMF. Apik banget," kirim Bukele.

Bukele - sing nyebut awake dhewe minangka 'CEO El Salvador' ing media sosial - wis dadi panyengkuyung vokal Bitcoin. Ing Nopember, Bukele ngumumake rencana kanggo 'Bitcoin City' sing didanai dening obligasi cryptocurrency, nalika ing Oktober, dheweke ngandhakake yen negara kasebut wis ditambang bitcoin pisanan nggunakake daya saka gunung berapi.

Dina Minggu, Bitcoin didagang ing tingkat paling murah wiwit Juli, nyebabake kerugian kira-kira $ 20 yuta kanggo El Salvador.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Dheweke minangka wong bodho sing nyoba katon minangka pemain progresif ing jagad mata uang crypto nalika mbayar dhuwit negara.