Bos maskapai Guinea Khatulistiwa ilang kanthi jutaan

0c_128
0c_128
ditulis dening editor

MALABO - Kepala maskapai penerbangan nasional Guinea Khatulistiwa wis ilang sawise ninggalake negara kasebut ing perjalanan bisnis kanthi awis jutaan euro, ujare pejabat perusahaan Sabtu.

Print Friendly, PDF & Email

MALABO - Kepala maskapai penerbangan nasional Guinea Khatulistiwa wis ilang sawise ninggalake negara kasebut ing perjalanan bisnis kanthi awis jutaan euro, ujare pejabat perusahaan Sabtu.

Boss Ceiba Intercontinental Mamadou Gaye ninggalake negara kasebut ing pungkasan Februari kanggo negosiasi kesepakatan karo panguwasa penerbangan Ghana, Senegal, Pantai Gading lan Gambia kanggo nggawe kantor Afrika kulon kanggo perusahaan sing isih enom, ujare pejabat kasebut.

"Nanging ora ana jejak dheweke wiwit saiki," ujare pejabat perusahaan kasebut marang AFP kanthi syarat anonim.

Gaye, warga Senegal asal Gambian, duwe gaji saben wulan 25 yuta CFA francs (38,000 euro), ujare sumber kasebut.

"Dheweke njupuk luwih saka 3.5 milyar CFA francs (lima yuta euro / 6.5 yuta dolar) lan saham spare parts kanggo ATR anyar (pesawat)," ngandika.

Gaye, mantan direktur Air Dabia berbasis Gambia, teka ing Guinea Khatulistiwa ing 2007 kanggo ngurus Ceiba Intercontinental sing mentas digawe.

Maskapai iki nawakake penerbangan antara ibukutha Guinea Khatulistiwa Malabo lan kutha nomer loro Bioko lan uga mabur menyang Gabon, Kamerun lan Benin.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.