Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Rusia Keslametan Teknologi teror Pariwisata Wisata transportasi News Wire Plancongan

Bantuan EU OK kanggo penerbangan Rusia 'ing kahanan tartamtu'

Bantuan EU OK kanggo penerbangan Rusia 'ing kahanan tartamtu'
Perwakilan Tinggi Uni kanggo Dasar Luar Negeri lan Keamanan, Josep Borrell
ditulis dening Harry Johnson

Bantuan teknis kanggo sektor penerbangan Rusia ora bakal nglanggar sanksi ekonomi Uni Eropa

Dewan Eropa nerbitake pratelan dina iki, ngumumake yen pitulungan teknis kanggo sektor penerbangan Rusia ora bakal nglanggar sanksi Uni Eropa anggere "perlu kanggo njaga karya setelan standar industri teknis saka Organisasi Penerbangan Sipil Internasional".

Uni Eropa wis ngetokake pratelan dina iki, njlentrehake apa urusan bisnis karo Rusia isih diidini ing tengah-tengah sanksi ekonomi sing ditindakake blok kasebut marang Rusia amarga perang agresi ing Ukraina.

Dhaptar pengecualian kalebu pitulungan teknis kanggo sektor penerbangan Rusia ing kahanan tartamtu, lan tawaran bisnis sing ana gandhengane karo perdagangan panganan lan pupuk.

Miturut Uni-Eropa's statement, transaksi karo Rusia kang "tertamtu negara-diduweni entitas" uga bakal diijini yen padha related kanggo tetanèn produk utawa ekspor lenga kanggo negara katelu.

Perdagangan "ing produk tetanèn lan panganan, kalebu gandum lan pupuk" antarane Rusia lan negara katelu uga ora kena pengaruh sanksi EU "kanthi cara apa wae," ujare EU.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

"We are ... ngluwihi pengecualian transaksi kanggo produk pertanian lan transfer minyak menyang negara katelu," ujare Perwakilan Tinggi Uni kanggo Luar Negeri lan Kebijakan Keamanan, Josep Borrell, menehi komentar babagan keputusan kasebut..

"Uni Eropa nindakake bagean kanggo mesthekake yen kita bisa ngatasi krisis pangan global," ujare.

Sembarang negara non-EU lan wargane "operasi ing njaba Uni Eropa" uga bisa tuku produk farmasi utawa medis saka Rusia tanpa wedi akibat saka Brussels, ujare pratelan kasebut.

Klarifikasi kasebut wis ditanggepi nalika Uni Eropa nampar Rusia kanthi sanksi babak anyar, sing kalebu larangan EU babagan impor emas Rusia. EU uga beku aset Sberbank, pemberi utang paling gedhe ing Rusia.

Sanksi kasebut nggedhekake dhaptar "barang sing dikontrol" sing dikandhakake Brussels, "bisa nyumbang kanggo peningkatan militer lan teknologi Rusia utawa pangembangan sektor pertahanan lan keamanan." Larangan akses pelabuhan kanggo kapal Rusia uga ditambahi.

Komisi EU njlèntrèhaké babak paling anyar saka Watesan minangka "pangopènan lan alignment" paket dimaksudaké kanggo ngencengi loopholes ing sanksi ana lan kempal EU karo sekutu Western liyane ing impor emas.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...