Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah Tujuan EU News Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Wong Eropa isih siyap kanggo leladen lelungan anyar

etc.
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Donya dibukak sawise COVID-19, lan perang ing Ukraina ora bakal ngalangi wong-wong ing umume negara Uni Eropa kanggo numpak pesawat, sepur, utawa mobil kanggo njelajah Eropa lan jagad liyane. Wektu lelungan maneh ing Benua Eropa.

Sanajan kahanan sing durung mesthi sing disebabake dening invasi Rusia ing Ukraina lan ancaman COVID-19 sing terus-terusan, kepinginan ing saindenging Eropa kanggo lelungan intra-Eropa tetep kuwat.

Telu saka patang wong Eropa arep lelungan sajrone nem sasi sabanjure, kanthi tujuan Mediterania duwe daya tarik sing paling dhuwur. Iki miturut riset paling anyar babagan "Sentimen Ngawasi kanggo Perjalanan Domestik lan Intra-Eropa - Gelombang 11" dening Komisi Perjalanan Eropa (ETC), sing menehi wawasan babagan tujuan lan preferensi perjalanan jangka pendek wong Eropa sajrone pandemi COVID-19.

Musim panas 2022 janji lelungan intra-Eropa sing kuwat

Kanthi nyedhak musim panas, tambah akeh wong Eropa (77%) sing kepengin lelungan antarane April lan September 2022. Luwih saka setengah (56%) wong-wong mau arep ngunjungi negara Eropa liyane, dene 31% milih lelungan domestik. Ing kabeh pasar sing dianalisis, responden saka Italia, Spanyol, Polandia, Inggris, lan Jerman nuduhake optimisme sing paling kuat babagan lelungan (> 80%). Niat lelungan mundhak kanthi umur, mundhak saka 69% ing antarane Gen Z (18-24 taun) dadi 83% ing antarane baby boomer (luwih saka 54 taun).

Asil survey negesake manawa rencana perjalanan wong Eropa ngetutake pola musiman kanthi preian srengenge lan pantai (22%) dadi pilihan sing disenengi kanggo sawetara wulan. Kapentingan ing istirahat kutha (15%) lan liburan ing banyu utawa pesisir (15%) uga tetep ajeg. Selaras karo pilihan liburan iki, popularitas tujuan Mediterania mundhak: Spanyol minangka tujuan sing paling disenengi ing antarane wong Eropa sing lelungan ing luar negeri antarane April-September 2022, disusul Italia, Prancis, Yunani lan Portugal.

Nalika musim panas nyedhaki, umume wong Eropa sing duwe rencana lelungan arep liburan 4-6 wengi (33%) utawa 7-9 wengi (27%). Mung 25% bakal milih kanggo lelungan 10 bengi utawa luwih, biasane lelungan kulawarga. Ing sisih liya, pasangan seneng banget lelungan mikro (nganti 3 bengi). Ora preduli dawa perjalanan, siji saka rong lelungan bakal numpak pesawat kanggo tekan tujuan sabanjure.

Sentimen lelungan tahan sanajan ana konflik Rusia-Ukraina lan biaya urip sing mundhak

Senadyan survey ditindakake sajrone minggu pisanan invasi Rusia ing Ukraina, sentimen lan prilaku lelungan wong Eropa durung kena pengaruh konflik kasebut.

Notabene, Polandia, sing tanggi Ukraina, njaga stabil, ndhuwur-Eropah-rata-rata sentimen travel; dawa ngrancang Tetep lan budget tetep konsisten karo data diklumpukake ing wektu sing padha taun pungkasan. Salajengipun, kapentingan ing tujuan Eropah Wétan ora owah, nggambarake dampak winates saka konflik sing isih ana ing lelungan intra-Eropa nganti saiki.

Sebagéyan gedhé wong sing lelungan Eropa ngrancang mbuwang € 500- € 1,500 (saiki 51%, + 8% dibandhingake karo survey sadurunge) kanthi nyuda anggaran sing luwih dhuwur (-8% luwih saka € 2,000), sing bisa uga amarga keprihatinan sing saya tambah babagan inflasi. Ing wektu sing padha, sanajan ana luwih kepastian babagan kapan lan ing ngendi perjalanan sabanjure, mung 25% wong Eropa sing siap lelungan wis dipesen kanthi lengkap, sing nuduhake komitmen finansial sing winates. Sektor perjalanan Eropa kudu mesthekake yen target liburan pungkasan musim panas iki.

Keprigelan COVID-19 suda, nanging pancegahan kesehatan sing konsisten kanggo lelungan tetep penting

Nalika watesan lelungan COVID-19 gampang lan wong Eropa sinau cara urip ing tengah pandemik, bagean saka wong sing ngerti rencana lelungan asli terus saya tambah (saiki 27%, dibandhingake 16% ing Desember 2021). Fleksibilitas ing kabijakan pembatalan (14%) lan kebebasan saka watesan (13%) saiki dadi faktor paling dhuwur sing nambah kapercayan responden kanggo ngrancang perjalanan sabanjure ing Eropa. Divaksinasi kanggo COVID-19 dadi nomer telu amarga umume wong Eropa wis nindakake pancegahan kasebut.

Nanging, responden ngakoni manawa COVID-19 tetep dadi sumber keprihatinan nalika lelungan; 17% wong Eropa sing siap lelungan kuwatir babagan langkah-langkah kuarantin lan 15% liyane babagan kemungkinan owah-owahan ing watesan lelungan. Ing wektu sing padha, wong Eropa sing duwe rencana perjalanan jangka pendek ngakoni pentinge protokol kesehatan sing ketat, sing nyedhiyakake rasa aman kanggo 37% saka wong-wong mau, lan tentrem atine kanggo ngendhokke lan seneng lelungan menyang 30% liyane.

Ngomentari sawise publikasi laporan kasebut, Luís Araújo, Presiden ETC, ujar: "Laporan kita nuduhake manawa kapercayan Eropa babagan lelungan saya tambah akeh amarga COVID-19 wis dadi kasunyatan urip. Ketidakpastian anyar ing cakrawala, yaiku konflik sing isih ana ing Ukraina lan biaya urip sing mundhak, menehi tantangan kanggo sektor lelungan. Nanging, ETC seneng ndeleng manawa sanajan ana kahanan sing durung mesthi, napsu lelungan isih saya mundhak lan sektor pariwisata Eropa tetep tahan banting.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...