Ewonan Diwedeni Mati ing Tanah Longsor Papua Nugini

PNG | eTurboNews | eTN
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing Papua Nugini luwih saka 3,000 wong saka Bangsal Seven ing distrik Mulitaka ing distrik Porgera/Paiela ing Provinsi Enga padha katutup urip ing longsor gedhe, miturut sumber warta lokal.

Papua New Alas Guinea duweni potensi kanggo ngasilake keuntungan kayata konservasi keanekaragaman hayati, kontrol erosi lemah, nyuda resiko longsor, lan adhedhasar alam. pariwisata lelakon.

The Program UN-REDD nyedhiyakake pitulungan teknis lan kawruh, mbantu 65 negara mitra kanggo nglindhungi alas, ngakses keuangan, lan nggayuh tujuan ekonomi lan iklim liwat REDD+. Iki wektu kanggo nglindhungi, mulihake, lan ngatur alas kita kanggo generasi saiki lan mbesuk.

Miturut sumber PBB, 670 wis wedi mati ing longsor gedhe ing desa terpencil Enga, Papua New Guinea dina iki. Iki miturut sumber PBB.

Enga iku salah siji provinsi ing Papua Nugini. Enga sacara geografis dumunung ing wilayah lor Papua Nugini lan dipisahake saka Dataran Tinggi Kulon sing cedhak nalika kamardikan nasional ing taun 1975.

Sanajan Papua Nugini bisa dadi swarga alam kanggo turis, bebaya lelungan sing abot saiki menehi saran marang pengunjung supaya nyingkiri wilayah kasebut. Mula ora ana laporan pengunjung manca sing kejiret ing bencana iki ing wektu iki.

Australia menehi saran marang para pengunjung supaya ati-ati. Tingkat sing luwih dhuwur ditrapake ing sawetara wilayah. Kekurangan bahan bakar penerbangan sing terus-terusan bisa ngganggu perjalanan udara domestik kanthi ora ana kabar. Protes lan gangguan sipil bisa mundhak kanthi cepet. 

Nanging maskapai nasional lagi ngembangake kapasitas


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Ewu Diwedeni Mati ing Tanah Longsor Papua Nugini | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...