Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner budaya Tujuan Hiburan fashion film gourmet Warta Pamrentah Industri Hospitality Hak-hak manungsa LGBTQ Rapat (MICE) music News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Wisata News Wire Plancongan Trending Uganda

Ewonan kumpul menyang pesta 'cabul' paling gedhe ing Afrika Timur

Ewonan kumpul menyang pesta 'cabul' paling gedhe ing Afrika Timur
Ewonan kumpul menyang pesta 'cabul' paling gedhe ing Afrika Timur
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Nyege Nyege 2022 ngluwihi kabeh pangarep-arep, narik luwih saka 300 seniman saka sak ndonya sing nampilake budaya, warisan, panganan lan ngombe

Nyege Nyege, pesta paling gedhe ing Afrika Wétan, rampung ing dina Minggu, 18 September, sawise telung dina seneng-seneng lan ngaso telung taun, amarga pandemik COVID-19 global, sing nyebabake jagad iki mandheg.

Nyege Nyege 2022 ngluwihi kabeh pangarep-arep, narik luwih saka 300 seniman saka sak ndonya sing nampilake budaya, warisan, panganan lan omben-omben, minangka pertunjukan kekarepan kanggo mung ngrayakake urip sawise pirang-pirang taun kekurangan ing kunci.

Acara kasebut meh rampung nalika sekelompok anggota parlemen 'sing luwih suci tinimbang sampeyan' nyoba nglarang acara taun iki kanthi tuduhan maksiat, homoseksual lan mudho mung bakal dibatalake dening Perdana Menteri (eksekutif), Robinah Nabanja, sing dihormati. ujar manawa wong Uganda kudu diidini ngrayakake sawise dikunci sajrone telung taun, sanajan miturut pedoman sing diwenehake dening Kementerian Etika lan Integritas.

Wakil Perdana Menteri Uganda pisanan lan Menteri Urusan Komunitas Afrika Timur, Rebecca Alitwala Kadaga, sing dadi Ketua Parlemen sadurunge lan asale saka wilayah Busoga ing ngendi acara kasebut dianakake minangka penarik wong akeh ing acara kasebut, ing acara gedhe saka endorsement dening pemerintah kanggo isin saka apa sing disebut 'moralist' anggota parlemen lan saiki house speaker, sing wis sumpah kanggo menehi hasil karo lawmakers errant sing rawuh Nyege Nyege.

'Kepiyé awaké déwé ora bisa ngedol kaendahané Kali Nil, ujare Kadaga kanthi mbantah.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

'Iku wis diwenehi Gusti Allah.'

"Nyege Nyege saiki dadi institusi, sampeyan ngerti, babagan makili musik lan budaya Afrika," ujare Arlen Dilsizian, pendiri lan penyelenggara festival Nyege Nyege.

Dilaksanakake ing pinggir kali Nil ing sisih wétan Uganda, edisi taun iki narik kawigaten luwih saka 12,000 wong sing seneng banget kalebu 1,500 wong Kenya lan 500 Rwands saka wilayah kasebut.

"Africa kang Glastonbury," quipped a reveler Inggris.

CEO Dewan Pariwisata Uganda LillyAjarova twitted 'Kita butuh #NyegeNyege2022 ing saben distrik. Acara liyane kaya iki bakal mbantu jagad nemokake lan #exploreuganda luwih akeh.

Issa Kato Direktur Pristine Tours lan Anggota Dewan Asosiasi Operator Wisata Uganda sing duwe deli iwak goreng ujar: "Festival kasebut sukses ing babagan organisasi lan partisipasi. Iki minangka sepur peluru kanggo promosi pariwisata domestik lan uga narik turis saka saindenging jagad. Nalika kita sesambungan karo sawetara turis Eropa lan Amerika sing melu, dheweke ujar kanthi jelas yen ora ana ing Uganda yen ora ana Nyege Nyege amarga dheweke ora ngerti Uganda. Dadi, panyuwunan khusus kita menyang pamrentah liwat Kementerian Etika lan Kementrian TIK lan pedoman nasional kanggo nyakup festival kasebut ing kalender kegiatan nasional saben taun.

"Ing taun-taun sabanjure, Nyege Nyege mesthi bakal dadi festival paling gedhe sing nyengkuyung pariwisata, ndhukung inisiatif komunitas lan nyumbang kanggo GDP Uganda. Kita kudu nyengkuyung festival kasebut amarga iki minangka cara sing mesthi kanggo promosi budaya kita uga.

Sumber kali Nil wis dadi misteri wiwit Astronom Alexandria Claudius Ptolemy nerangake Pegunungan Ruwenzoris Rembulan sing ditutupi salju minangka sumber Kali Nil ing tulisane ing taun 300 SM.

Misteri iki kabongkar nalika panjelajah John Hanning Speke tekan sumber Kali Nil tanggal 3 Agustus 1858 miturut komisioning Royal Geographic Society. 

Debat babagan panemune terus, paling ora sawetara wektu.

Iki dilebokake dening Henry Morton Stanley sing ngubengi Lake Victoria antarane 1874 lan 1877.

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...