Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah Health News USA

Fakta Wabah Monkeypox dirilis dening Pamrentah AS

kasus monkeypox pisanan Israel kacarita sawise trip Eropah
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Administrasi Biden-Harris ngelingake Monkeypox nyebar ing Amerika Serikat lan global. Tanggapan Pemerintah sing komprehensif dibutuhake.

 Departemen Kesehatan lan Layanan Manungsa AS (HHS) dina iki ngumumake strategi vaksinasi nasional sing ditingkatake kanggo nyuda panyebaran monkeypox.

Strategi kasebut bakal menehi vaksin lan nglindhungi wong-wong sing ana risiko cacar monyet, prioritas vaksin kanggo wilayah sing paling akeh kasus, lan menehi tuntunan marang pejabat kesehatan negara, wilayah, suku, lan lokal kanggo mbantu perencanaan lan upaya nanggapi. 

Ing strategi kasebut, HHS kanthi cepet ngembangake akses menyang atusan ewu dosis vaksin JYNNEOS kanggo panggunaan prophylactic nglawan cacar monkey ing wilayah kanthi transmisi lan kabutuhan paling dhuwur, nggunakake sistem alokasi bertingkat.

. Yurisdiksi uga bisa njaluk kiriman vaksin ACAM2000, sing kasedhiya luwih akeh, nanging amarga efek samping sing signifikan, ora dianjurake kanggo kabeh wong. 

Wis pirang-pirang taun, Amerika Serikat wis nandur modal ing riset babagan monkeypox lan alat kanggo nanggapi penyakit kasebut kanthi efektif. Monkeypox minangka virus sing umume nyebar liwat kontak sing cedhak utawa intim, kanthi gejala sing kalebu ruam lan mriyang.

Luwih gampang ditularake tinimbang penyakit pernapasan sing nyebar kanthi cepet kaya COVID-19, lan wabah iki ora nyebabake pati ing Amerika Serikat.

Nanging, virus kasebut nyebar ing Amerika Serikat lan global, lan mbutuhake tanggapan lengkap saka pamrentah lan komunitas federal, negara bagian, lokal, lan internasional. Wiwit kasus pertama ing Amerika Serikat dikonfirmasi tanggal 18 Mei, Presiden Biden wis njupuk tindakan kritis kanggo nggawe vaksin, tes, lan perawatan kasedhiya kanggo wong-wong sing mbutuhake minangka bagean saka respon wabah monkeypox kabeh pemerintah.

Dina iki, Administrasi Biden-Harris ngumumake tahap pertama strategi vaksin monkeypox nasional, minangka bagean kritis saka respon wabah monkeypox. Strategi vaksin bakal mbantu langsung ngatasi panyebaran virus kanthi menehi vaksin ing saindenging negara kanggo wong sing duwe risiko dhuwur. Tahap strategi iki ngarahake nyebarake vaksin kanthi cepet ing komunitas sing paling akeh kena pengaruh lan nyuda panyebaran penyakit kasebut.

Pengumuman iki minangka komponen kritis saka tanggapan kesehatan umum Administrasi, sing kalebu tes skala lan desentralisasi kanthi cepet bebarengan karo pendhidhikan panyedhiya lan keterlibatan komunitas ing saindenging negara.

Tanggepan wabah monkeypox Administrasi uga dilaporake kaping pirang-pirang sajrone rong puluh taun kepungkur yen Amerika Serikat wis nanggapi virus kasebut kanthi efektif. Tanggapan pamrentah Amerika Serikat dikoordinasi dening Direktorat Dewan Keamanan Nasional babagan Keamanan Kesehatan Global lan Biodefense - sing luwih dikenal minangka Kantor Pandemi Gedung Putih - sing dipulihake Presiden Biden ing dina pisanan dadi presiden, kanthi kolaborasi karo Departemen Kesehatan lan Manungsa. Layanan (HHS).

Sacara kolektif, upaya Administrasi ngarahake nggedhekake vaksinasi kanggo wong sing beresiko lan nggawe tes luwih trep kanggo panyedhiya kesehatan lan pasien ing saindenging negara. Administrasi Biden-Harris tetep setya nggarap kanthi cepet kanggo ndeteksi luwih akeh kasus, nglindhungi sing ana risiko, lan nanggapi wabah kasebut kanthi cepet.

Scaling lan Ngirim Vaksin kanggo Ngilangi Infèksi Anyar: Thanks kanggo investasi sadurunge ing keamanan kesehatan lan pengalaman sadurunge bangsa nanggapi virus monkeypox, Amerika Serikat wis vaksin efektif lan pangobatan sing bisa digunakake kanggo monkeypox. Nganti saiki, HHS wis nampa panjaluk saka 32 negara lan yurisdiksi, nyebarake luwih saka 9,000 dosis vaksin lan 300 kursus perawatan cacar antivirus.

Kanthi strategi vaksin monkeypox nasional saiki, Amerika Serikat sacara signifikan ngembangake penyebaran vaksin, nyedhiyakake 296,000 dosis sajrone minggu-minggu sing bakal teka, 56,000 bakal dialokasikan langsung. Ing sasi sabanjure, gabungan 1.6 yuta dosis tambahan bakal kasedhiya.

Nggawe Testing luwih gampang:

Strategi vaksin monkeypox nasional sing anyar dibangun ing upaya Administrasi supaya tes kasedhiya luwih akeh lan luwih gampang diakses. Ing dina pisanan wabah iki, panyedhiya duwe akses menyang tes sing diresiki FDA sing berkualitas tinggi kanggo dideteksi

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...