Kabar Kawat

FDA menehi sebutan obat yatim piatu kanggo perawatan Limfoma Sel T

ditulis dening editor

Dialectic Therapeutics, Inc., perusahaan bioteknologi tahap klinis berbasis Texas sing fokus ing nggawe teknologi anyar sing inovatif kanggo ngobati kanker, dina iki ngumumake yen US Food and Drug Administration (FDA) wis menehi sebutan obat yatim piatu kanggo DT2216 kanggo perawatan sel T. limfoma. DT2216 minangka senyawa generasi pertama Dialektika sing dibangun nggunakake platform teknologi Protein Antiapoptotik Target Degradasi (APTaD™) proprietary lan novel.

"Iki minangka tonggak sejarah penting ing pangembangan DT2216, senyawa APTaD™ timbal kita. Kaputusan FDA kanggo menehi sebutan obat yatim piatu nandheske kapercayan kita yen DT2216 bisa dadi terapi sing apik kanggo pasien limfoma sel T” ujare Dr. David Genecov, Presiden lan Chief Executive Officer Dialectic. "Ana kabutuhan kritis sing ora bisa ditindakake kanggo wong sing didiagnosis kanker langka iki, ing ngendi terapi sing disetujoni saiki duwe tingkat respon sing relatif murah".

Sel T normal mbutuhake ekspresi BCL-XL supaya bisa urip ing pilihan thymic sajrone perkembangane. Sawise pilihan timus BCL-XL sel T normal ora nyebut BCL-XL maneh. Nanging, akeh limfoma sel T nyatakake maneh BCL-XL minangka mekanisme transformasi neoplastik lan ngidini terus urip minangka ganas. Pasinaon wis nuduhake pentinge BCL-XL ing kaslametané limfoma sel T. Dialektika wis nuduhake yen DT2216 minangka perawatan efektif kanggo limfoma sel T ing studi praklinis.

Kantor Pangembangan Produk Orphan FDA menehi status sebutan yatim piatu kanggo obat-obatan lan biologis sing dimaksudake kanggo perawatan, diagnosa utawa nyegah penyakit langka lan aman lan efektif, utawa kahanan sing mengaruhi kurang saka 200,000 wong ing sebutan obat Orphan AS nyedhiyakake keuntungan tartamtu, kalebu insentif finansial kanggo ndhukung pangembangan klinis lan potensial eksklusivitas pasar nganti pitung taun ing AS nalika disetujoni peraturan.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...