Airlines aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Health News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending USA

Keputusan Hakim Federal: Ora Ana Topeng ing Pesawat?

gambar duweni saka Timasu saka Pixabay
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC) nglanjutake mandat topeng sing bakal kadaluwarsa dina iki, 18 April 2022, meksa mandat kasebut luwih saka 15 dina nganti 3 Mei 2022. Dina iki, hakim federal ing Florida mrentah amanat kasebut yaiku. ora sah.

Hakim Distrik AS Kathryn Kimball Mizelle mutusake manawa amanat Presiden AS Biden ora sah amarga ngluwihi wewenang administrasi presiden kanthi nglanggar hukum administratif.

Klompok sing nentang mandat kesehatan umum, Dana Pertahanan Kebebasan Kesehatan, lan rong wong ngajokake tuntutan hukum marang pamrentahan Biden ing Juli 2021 sing nyatakake yen nganggo topeng ing pesawat nambah kuatir lan serangan panik. Dana Pertahanan Kebebasan Kesehatan dibentuk ing taun 2020 dening Leslie Manookian, mantan eksekutif bisnis Wall Street. Klompok kasebut ngajokake 12 tuntutan hukum mung nglawan mandat vaksin lan topeng.

Mizelle, sing ditunjuk dening mantan Presiden Donald Trump ing taun 2020, ujar manawa CDC gagal njelasake kanthi cukup kenapa dheweke pengin nglanjutake mandat topeng lan uga ora ngidini masarakat menehi komentar sing ujar manawa minangka prosedur federal kanggo nerbitake aturan anyar. .

Asil kasebut yaiku mandat topeng CDC kanggo pesawat lan transit umum wis dibalik.

Dadi apa tegese saiki, sampeyan ora kudu nganggo topeng ing pesawat?

Ora mung durung.

Departemen Kehakiman bisa ngajukake banding kanggo nyoba lan mblokir putusan hakim federal. Dadi nganti asil pungkasan dikenal, penumpang maskapai isih kudu topeng.

Ana akeh infeksi COVID-19 ing Amerika amarga nular banget anyar omicron BA.2 subvariant. Ing pungkasan wulan kepungkur, CDC wis ujar manawa amarga iki, bakal nyoba nglanjutake mandat topeng supaya efek saka varian anyar bisa dipantau amarga butuh wektu luwih akeh kanggo netepake manawa kena infeksi bakal kena infeksi. impact ing kapasitas rumah sakit ing AS.

Subvarian BA.2 wis mundhak ing Afrika, Eropa, lan Asia, saiki meh 55 persen infeksi SARS-CoV-2 anyar ing Amerika Serikat, miturut data saka Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar

Share to...