Kabar Kawat

Terapi anyar pisanan sing ngarahake metabolisme kanker

ditulis dening editor

Servier dina iki ngumumake yen US Food and Drug Administration (FDA) wis nampa Aplikasi Narkoba Anyar (sNDA) tambahan perusahaan kanggo TIBSOVO® (tablet ivosidenib) minangka perawatan potensial kanggo pasien karo leukemia myeloid akut mutated IDH1 (AML) sing durung diobati sadurunge. sNDA diwenehi Prioritas Review, sing nyepetake review lan nyepetake target wektu review saka 10 wulan dadi 6 wulan. Tinjauan Prioritas biasane diwenehake marang obat-obatan sing bisa menehi kemajuan gedhe ing perawatan utawa bisa menehi perawatan sing ora ana terapi sing nyukupi.             

"Miturut persetujuan FDA anyar kanggo TIBSOVO ing cholangiocarcinoma, kita seneng karo langkah penting iki ing pertimbangan agensi kanggo nggedhekake indikasi saiki kanggo nyakup perawatan pasien karo leukemia myeloid akut mutated IDH1 sing sadurunge ora diobati," ujare David. K. Lee, Chief Executive Officer, Servier Pharmaceuticals. "Kita seneng banget karo momentum positif saka program iki amarga kita terus ngembangake kepemimpinan ing onkologi lan ngirim obat-obatan sing bisa ngganti urip kanggo pasien sing nandhang kanker sing angel diobati."

Penerimaan sNDA didhukung dening asil saka sinau AGILE, uji coba Fase 3 global ing pasien kanthi AML mutasi IDH1 sing sadurunge ora diobati, sing ditampilake ing 2021 American Society of Hematology Annual Meeting and Exposition. Data kasebut nuduhake yen perawatan karo TIBSOVO ing kombinasi karo azacitidine sacara signifikan ningkatake kaslametan tanpa acara (EFS) (rasio bahaya [HR] = 0.33, 95% CI 0.16, 0.69, 1-sisi P = 0.0011 1,2). Kajaba iku, kombinasi TIBSOVO karo azacitidine nuduhake peningkatan sing signifikan sacara statistik ing kaslametan sakabèhé (OS) (HR = 0.44 [95% CI 0.27, 0.73]; 1-sided P = 0.0005), kanthi OS rata-rata 24.0 sasi.

"TIBSOVO minangka terapi pisanan sing nargetake metabolisme kanker kanggo nduduhake kaslametané tanpa acara sing luwih apik lan kaslametan sakabèhé ing kombinasi karo azacitidine ing pasien karo AML mutated IDH1 sing sadurunge ora diobati," ujare Susan Pandya, MD, Wakil Presiden Pengembangan Klinis lan Kepala Metabolisme Kanker Global. Onkologi Pangembangan & Immuno-Oncology, Servier Pharmaceuticals. "Kanthi panriman FDA kanggo Review Prioritas iki, kita luwih cedhak kanggo nawakake pilihan perawatan kritis iki kanggo pasien ing AS lan kita ngarep-arep bisa melu agensi pangaturan ing saindenging jagad."

TIBSOVO[*] saiki disetujoni ing AS minangka monoterapi kanggo perawatan wong diwasa kanthi IDH1-mutant relapsed utawa refractory acute myeloid leukemia (AML), lan kanggo wong diwasa sing mentas didiagnosis IDH1-mutant AML sing umure ≥75 taun utawa sing duwe. komorbiditas sing nyegah panggunaan kemoterapi induksi intensif. Bubar, TIBSOVO disetujoni minangka terapi sing ditargetake pisanan lan mung kanggo pasien karo cholangiocarcinoma mutated IDH1 sing sadurunge diobati.

Ing upaya kanggo nggawa pilihan perawatan inovatif kanggo pasien sing nandhang kanker sing angel diobati, Servier wis nggawe onkologi dadi prioritas global, lan nyedhiyakake luwih saka 50% anggaran riset lan pangembangan kanggo riset kanker. Kanthi luwih saka 21 aset onkologi ing macem-macem tahap pangembangan klinis, lan 20 proyek riset sing isih ditindakake, Servier setya nemokake solusi sing cocog karo kabutuhan pasien ing kabeh spektrum penyakit lan ing macem-macem jinis tumor.

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...