Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah News wong Pariwisata News Wire Plancongan Zambia

Gaji ora dadi masalah: Presiden Zambia kerja gratis

Gaji ora dadi masalah: Presiden Zambia kerja gratis
Gaji ora dadi masalah: Presiden Zambia kerja gratis
ditulis dening Harry Johnson

Presiden Zambia, Hakainde Hichilema, asring diterangake minangka salah sawijining pengusaha paling sugih ing Zambia kanthi regane net sing dilaporake meh $ 390 yuta, dina iki ngumumake yen dheweke durung nampa pembayaran gaji wiwit dadi kepala negara ing wulan Agustus.

Sadurunge dadi presiden Zambia, Hichilema, sing nggawe rejeki liwat tani lan rearing sapi, ngandika metu saka mundhak gaji kanggo presiden lan mentri pamaréntah. 

"Iki minangka penghinaan marang wong Zambia umum sing berjuang kanggo tuku panganan. Aku luwih seneng menehi dhuwit marang wong-wong tinimbang ngunggahake gajiku. Hakainde Hichilema tweeted taun kepungkur.

Nalika ngonfirmasi yen dheweke wis kerja gratis wiwit dadi kantor, Hichilema ngaku yen dheweke "ora nggatekake" gajine amarga dheweke fokus babagan carane "nyedhiyakake urip wong sing luwih apik."

Media nasional sadurunge ngutip Menteri Keuangan negara sing ujar manawa Hichilema durung entuk gaji wiwit dadi kepala negara ing wulan Agustus sawise menang pemilihan presiden.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...