Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah Health Industri Hospitality News Mbangun maneh Keslametan Thailand Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Trending Maneka Warta

Gelombang kaping telu sing ngrusak rencana restart pariwisata Thailand - ing ngendi kita saiki?

Gelombang kaping telu ngrusak rencana restart pariwisata Thailand - ing ngendi kita saiki?
Gelombang kaping telu ngrusak rencana restart pariwisata Thailand - ing ngendi kita saiki?

Wolulas provinsi Thailand saiki wis diumumake dadi zona abang, kanthi kunci sawetara lan tetep supaya ora ana ing omah

  • Phuket berjuang kanggo ngimunisasi kabeh pulau nalika gelombang COVID-19 kaping telu
  • Vaksin kasebut uga kudu dialokasikan menyang provinsi liya kanthi cepet kanggo mbantu nglawan wabah paling anyar
  • Amarga mutusake ora nggatekake peringatan ahli, pamrentah Thailand nglilani preinan Songkran maju

Thailand Para menteri mikirake langkah-langkah sabanjure kanggo miwiti industri pariwisata gedhe, wiwitane ditetepake tanggal 1 Juli 2021 ing Phuket. Rencana kasebut bisa uga kudu direnovasi nalika Phuket berjuang kanggo ngimunisasi kabeh pulau sawise gelombang panas kaping telu. Phuket, sadurunge gelombang kaping telu wis ngamanake luwih saka 100,000 dosis lan ngrencanakake bakal nampa tambahan 930,000 dosis ing wulan Juni. Iki bakal cukup kanggo 70% populasi - target sing dibutuhake kanggo entuk kakebalan. Lonjakan kasus COVID-19 wis ngganggu rencana iki, amarga vaksin uga kudu dialokasikan menyang provinsi liya kanthi cepet kanggo mbantu nglawan wabah paling anyar. 

Ora kendala, Menteri Pariwisata lan Olahraga Pipat Ratchakitprakarn ujar manawa dheweke arep rapat minggu ngarep karo kabeh agensi sing relevan kanggo ngrembug rencana pembukaan maneh, sing sadurunge ditetepake wulan Juli taun iki. Wolulas provinsi saiki wis diumumake minangka zona abang, kanthi lockdown sebagean lan tetep ing urutan omah. Peringatan tandha kasebut uga diwenehake ing saindenging negara liyane dadi jeruk, ing kabeh 59 propinsi sing isih akeh sing sadurunge wis ijo lan dianggep aman.

Mutusake ora nggatekake peringatan ahli, pamrentah ngidini preinan Songkran maju, malah nambah dina ekstra. Nanging ora nglumpukake akeh utawa nyemprotake banyu. Songkran minangka perayaan Taun Anyar Thailand sing biasane suwene 3-4 dina, nyebabake kutha-kutha exodo akeh kaya Bangkok. 

Taun kepungkur, amarga COVID-19, preinan kasebut dibatalake. Minangka asil preinan ing taun iki, sawetara wabah ing Bangkok ngidini virus kasebut nyebar nyebar. Wabah Bangkok fokus ing papan hiburan; restoran-restoran lan klub-klub malam ing sekitar wilayah Thonglor, ditambah pesta pernikahan ing hotel pinggir kali sing anyar, sing dhaptar tamu kalebu sawetara Menteri Pemerintah lan pimpinan bisnis terkenal. Virus COVID saka sawetara hotspot kasebut nyebar kanthi cepet ing saindenging negara, nalika wong bali menyang omah nalika preinan. Sayange iki badai sampurna kanggo nyebar virus. Nganti saiki, wiwit wiwitan pandemi, Thailand mung nyathet 28,889 kasus lan 94 korban ing tanggal 1 April 2021. Wolulas dina mengko iki mundhak dadi 43,742 kasus lan 104 wong tiwas. Peningkatan kasus 51 persen. 

Berita sing gegandhengan

About penulis

Andrew J. Wood - eTN Thailand

Share to...